Macaulay Culkin oyunculuğu ‘aile içi şiddet’ sebebiyle bırakmış

25.01.2018 11:49
Macaulay Culkin oyunculuğu ‘aile içi şiddet’ sebebiyle bırakmış

Home Alone (Evde Tek Başına) filmlerinin unutulmaz oyuncusu Macaulay Culkin, henüz çocukken Hollywood’dan kopmasının ‘rahatsız edici’ nedenlerine ilişkin konuştu.

Paris’te yaşayan 37 yaşındaki yıldız, katıldığı bir radyo programında, babası Kit Culkin’in zihinsel ve fiziksel olarak istismarcı bir insan olduğunu, kendisini sürekli tehdit ettiğini, dövdüğünü ve çocuk yaştaki başarısını kıskandığını söyledi. 

Vücudunun yaralarla dolu olduğunu belirten Macaulay Culkin, “Babam kötü bir adamdı, sürekli küfür ediyordu, beni tehdit ediyordu, şunu iyi yap yoksa sana vururum diyordu, onun hayatı boyunca başarmaya çalıştığı her şeyi ben daha 10 yaşına gelmeden önce gölgede bırakmıştım, kıskançlığı artmıştı” dedi. 

1994 yılında ailesinden koptuğunu hatırlatan Culkin, “Hayatım boyunca başıma gelen en güzel şeydi. Bu benim film endüstrisinden ayrılmamı da sağlamıştı. Yeniden özgürdüm. Herkese ‘benden bu kadar, umarım iyi paralar kazanırsınız, ancak benim sayemde değil’ diyordum” ifadelerini kullandı. 

Daha dört yaşındayken oyunculuğa başlatılan Culkin, 1990 ve 1992’deki Home Alone filmlerindeki Kevin McAllister rolüyle dünya çapında tanınan bir isim oldu. 15 yaşına geldiğinde anne ve babasından ayrıldı ve onlara karşı 17 milyon dolarlık tazminat davası açtı. 

Arizona’da yaşayan Kit Culkin, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklamada Macaulay Culkin’i artık oğlu olarak görmediğini söylemişti.