Nolan: Heath Ledger’ın ‘Joker’ gibi korkutucu bir yanı vardı

25.01.2018 14:04
Nolan: Heath Ledger’ın ‘Joker’ gibi korkutucu bir yanı vardı

Tüm zamanların en iyi süper kahraman üçlemesi olarak kabul edilen Batman filmlerinin başarılı yönetmeni Christopher Nolan, ölümünün 10. yıl dönümünde The Dark Knight (2008) filminde birlikte çalıştığı Heath Ledger’a ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Katıldığı son röportajda, 29 yaşında hayatını kaybeden Ledger ve canlandırdığı Joker karakterine ilişkin bir soruya cevap veren ünlü yönetmen, “Bana ne yapacağına ilişkin bazı ipuçları verirdi. Bununla ilgili biraz konuşmak isterdik. Ona bir seyirci olmayı ve onunla bağlantı kurmayı denerdim. Ancak bir sürü şey onun öngörülemezliğiyle ilgiliydi. Ne planladığı belirsizdi, kapalı davranırdı, bana Joker’ın ‘sesini’ ve karakteriyle neler yapacağını yavaş yavaş gösterdi. Birden bana ‘Al sana Joker’ demedi, herşey kademe kademe açığa çıktı” dedi. 

Sette eğlenceli zamanlar yaşadıklarını anlatan Nolan, şunları söyledi: 

“Bir giysi dolabı ve makyaj malzemeleriyle karakteri geliştirmesini izledik, bu yaratıcı ve çok eğlenceli sürecin bir parçası olmaya karar verdim. Ancak sette her zaman o alkış sahnesindeki gibi ya da karaktere verdiği ürkütücü sesle ilgili anlar da olurdu. Sesi gerçekten öngörülemezdi. Tuhaf, acayip bir alan oluşturdu. Çok sayıda insanın hala onu taklit etmeye çalıştığını görüyorum. Biz hiç bir zaman Joker’ın sesinin yüksek mi yoksa düşük mü çıkacağını bilemezdik. Joker gibi Ledger’ın da ne yapacağını hiç bir şekilde bilemezdiniz ve bu da onun korkutucu tarafıydı.” 

“Bu büyük sanatçı ve onun geride bıraktığı mirasıyla bir şekilde bağlantılı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Olağanüstü bir kişi ve muhteşem bir oyuncuydu. Onun bu şekilde hatırlanıyor olması hem ailesi hem de bence film tarihi için çok anlamlı. Benim filmime ve genel olarak sinema tarihine yaptığı farklı yönlerden katkılardan dolayı, bunun bir parçası olmaktan çok gurur duyuyorum.”