Tarantino’nun tecavüz yorumu büyük tepki topladı

07.02.2018 09:46
Tarantino’nun tecavüz yorumu büyük tepki topladı

Hollywood’un aykırı yönetmeni Quentin Tarantino'nun, meslektaşı Roman Polanski'nin 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmesinin tecavüz olmadığını söylediği bir röportajı ortaya çıktı. 

2003’te yapılan radyo röportajında, Tarantino'nun 13 yaşındaki kızın cinsel ilişkiye kendi isteğiyle girdiğini söylediği ve Polonyalı yönetmeni savunduğu belirtiliyor. Polanski 1977’de 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla yasadışı bir şekilde cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etmiş, 42 gün hapis yattıktan sonra serbest bırakılmış, dava devam ederken ABD'den kaçmıştı. 

Tarantino, "O 13 yaşındaki birine tecavüz etmedi. Bu kanunen tecavüzdü. Kanuni olarak reşit olmayan biriyle cinsel ilişkiye girdi. Ama bu tecavüz değil. Bana göre, tecavüz kelimesini kullandığınızda, şiddetten, güç kullanmaktan bahsediyor olmalısınız" ifadelerini kullanmış. 

Çocuğa tecavüzden önce ilaç verildiğinin hatırlatılması üzerine Tarantino, “Hayır, böyle bir şey olmadı. Kız ilişkiye girmek istedi ve Polanski ile flört etti. Bunun tecavüz olduğuna inanmıyorum. Bunun hukuk dışı olduğuna inanıyorum” diyor. 

Röportajın ortaya çıkmasının ardından Twitter'da pek çok kişi ünlü yönetmenin yorumları karşısında şok olduklarını yazdı. Kevin Spacey tarafından 14 yaşında cinsel tacize maruz kalan aktör Anthony Rapp, yorumları ‘dehşet verici’ olarak niteledi. Melissa Silverstein ve Julia Bradbury de tepki gösteren isimler arasındaydı. 

Tarantino, konuyla ilgili iddialara bir cevap vermedi.