‘Joker’ rolü için Joaquin Phoenix’le görüşülüyor!

10.02.2018 11:06
‘Joker’ rolü için Joaquin Phoenix’le görüşülüyor!

Yönetmenlik koltuğuna Todd Phillips’in oturacağı DC sinematik evreni kapsamındaki Joker filminin başrolü için ünlü aktör Joaquin Phoenix ile görüşüldüğü bildirildi. 

Henüz resmi adı açıklanmayan Warner Bros. filminin senaryosunu da Todd Phillips ve Scott Silver birlikte yazıyor. Phillips’in Joker rolü için 43 yaşındaki oyuncuda ısrar ettiği, Phoenix’in de bir süre düşündükten sonra filmde rol almak için ikna olduğu ancak henüz imzaların atılmadığı belirtiliyor. 

‘Gotham’ın suç prensi’ Joker’in ortaya çıkış öyküsünü ve karanlık bir ‘kötüye’ dönüşmesini anlatacak olan film 1980’li yıllarda geçecek. Yapımcılığını Martin Scorsese’nin üstleneceği filmin çizgi roman uyarlamasından öte cesur bir suç dramı olacağı kaydediliyor.  

Heath Ledger’dan sonra karakteri canlandıran Jared Leto’nun halen DC ile anlaşmasının sürdüğü, Suicide Squad 2 de dahil gelecekteki filmlerde rol alabileceği, Phillips’in çekeceği filmin ise bir başlangıç hikayesi olduğu söyleniyor.  

Joker için uzun süre önce Leonardo DiCaprio’ya da teklif yapıldığı ancak DiCaprio’nun herhangi bir süper kahraman filminde yer almak istemediği için rolü reddettiği iddia ediliyor. 

Hollywood’un büyük bütçeli filmlerinde oynamamak için direnen Joaquin Phoenix, daha önce Batman v Superman filmi için düşünülen Lex Luthor ve Marvel Sinematik Evreni kapsamındaki Dr. Strange rollerini reddetmişti. Phoenix’in fikrini Martin Scorsese’nin değiştirdiği iddia ediliyor. Joker filminin henüz bir gösterim tarihi yok.