The Shape of Water (Suyun Sesi) filmi çalıntı mı?

12.02.2018 10:38

Sinemanın en prestijli ödülü olan Oscar’da 13 dalda adaylığı bulunan Guillermo del Toro imzalı The Shape of Water (Suyun Sesi) filminin çalıntı olduğu öne sürülüyor. 

İddiayı ortaya atan kişi ise 2001 yapımı Amelie filminin dünyaca ünlü yönetmeni Jean Pierre Jeunet. The Shape of Water’ın başrolündeki Sally Hawkins'li bir bölümü örnek gösteren Jeunet, sahnenin 1991'de çektiği Delicatessen (Şarküteri) filmine benzediğini savundu. 

64 yaşındaki yönetmene göre Del Toro’nun filminde birçok sahne de Amelie’den esinlenilerek çekilmiş. Fransa’da bir gazeteye demeç veren Jeunet, “Del Toro’ya ‘senin hayal gücün gayet yüksek, çok yeteneklisin. Neden başkalarının fikrini çalıyorsun?’ diye sordum. Bana 'Hepimiz büyük yönetmen Terry Gilliam'dan esinleniyoruz' dedi. Kızmaktan öte hayal kırıklığına uğradığımı söyledim. Aklında belli ki Şarküteri filminden sahneler vardı” ifadelerini kullandı. 

Amerikalı ünlü oyun yazarı Paul Zindel'in oğlu David Zindel de, The Shape of Water'da babasının 1969'da yazdığı 'Let Me Hear You Whisper' adlı eserinin senaryosundan alıntılar olduğunu söyleyerek Del Toro'yu fikir hırsızlığıyla suçlamıştı. Meksikalı yönetmen bu iddiaya ise bir cevap vermedi.

Merakla beklenen film, 16 Şubat’ta sinemaseverlerle buluşacak.