Sally Hawkins Biyografi

Sally Cecilia Hawkins, 1976 doğumlu İngiliz aktris. 2008 yapımı Happy-Go-Lucky ve 2013 yapımı Mavi Yasemin filmindeki rolleriyle hatırlanmaktadır. Londra'nın güneyindeki Dulwich bölgesinde ikisi de İrlanda kökenli Jacqui Hawkins ve Colin Hawkins çiftinin çocuğu olarak doğan sanatçının Finbar Hawkins adlı bir erkek kardeşi vardır. 3 yaşında gittiği bir sirk, oyuncu olma hayalleri kurmasına neden oldu.

Dulwich'teki James Allen's Girls' School ve Royal Academy of Dramatic Art'tan mezun oldu. Öğrencilik yıllarında çeşitli Shakespeare oyunlarında, ayrıca figüran olarak 1999 yapımı Star Wars 1: Gizli Tehlike filminde oynadı. 2002 yapımı Mike Leigh filmi All or Nothing'deki Samantha rolüyle dikkat çekti. 2004'te Leigh'le 2. kez, Vera Drake filminde çalıştı. Büyük çıkış yapmasını sağlayan film ise bir başka Mike Leigh filmi olan Daima Mutlu (Happy-Go-Lucky) oldu. Filmde canlandırdığı aşırı iyimser Poppy rolüyle En İyi Kadın Oyuncu (Komed-Müzikal) dalında Altın Küre de dahil olmak üzere birçok ödül ve ödül adaylığı kazanırken, daha yüksek profilli filmlerin kapısı Hawkins için açılmış oldu. Made in Dagenham ve Submarine gibi yapımlarından ardından 2 dönem filminde, Jane Eyre ve Büyük Umutlar'da oynadı.

2013 yapımı Woody Allen filmi Mavi Yasemin'de (Blue Jasmine) Cate Blanchett ile birlikte çok başarılı bir performans gösteren Hawkins, En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Oscar adaylığı elde etti. 2014'te aksiyon filmi Godzilla'da yer aldı. 2014'te Paddington filminde Mary Brown karakterine hayat verdi, 2017'de çekilen devam filminde de aynı karakteri canlandırdı. 2016'da ciddi fiziksel problemlerine rağmen yaptığı resimlerle müthiş bir başarı öyküsüne imza atmış Maud Lewis'i canlandırdığı Maudie filmiyle yine beğeni kazandı. 2017 yapımı Suyun Sesi (The Shape of Water) filmindeki dilsiz Elisa rolüyle bir kez daha büyük beğeni kazanan Hawkins, En İyi Kadın Oyuncu dalında Altın Küre'ye ve BAFTA'ya aday gösterildi.

Devamını Oku