Tarantino’nun dokuzuncu filmi risk altında!

16.02.2018 16:53
Tarantino’nun dokuzuncu filmi risk altında!

Hollywood’un aykırı yönetmeni Quentin Tarantino, Kill Bill filmlerinde birlikte çalıştığı aktris Uma Thurman’ın yıllar sonra açıkladığı iddialar ve kendisinin yönetmen Roman Polanski hakkındaki ifadeleri sebebiyle zor günler yaşıyor. 

Kariyeri boyunca Oscar’lı filmlerin ünlü yapımcısı Harvey Weinstein ile çalışan ancak cinsel taciz suçlamaları sebebiyle Weinstein’ın şirketi TWC ile ilişkilerini bitirmek zorunda kalan 54 yaşındaki yönetmen, seri katil Charles Manson ve 1969 yılını anlatacağı dokuzuncu filmi için Sony Pictures ile anlaştı.  

Bu arada usta oyuncu Uma Thurman, cinsel saldırı suçlamalarının odağındaki Weinstein için, “Düşüşünün yavaş sürmesinden memnunum, bir kurşunla hızlıca gitmeyi haketmiyorsun” demiş, Quentin Tarantino’yu ise film çekimleri sırasında kendisini öldürmeye çalışmakla, yüzüne tükürmekle, kendisine zulmetmekle ve ‘sadistik’ davranmakla suçlamıştı. 

Thurman’ın iddialarını güçlükle savuşturan Tarantino’nun karşısına bu sefer de daha önce katıldığı bir radyo programında kullandığı ifadeler çıktı. Tarantino'nun, meslektaşı Roman Polanski'nin 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmesinin tecavüz olmadığını söylediği röportajı büyük tepki topladı. Tarantino, 13 yaşındaki kızın cinsel ilişkiye kendi isteğiyle girdiğini ve Polonyalı yönetmenin suçsuz olduğunu ileri sürüyor. 

Tüm bu haberler Sony Pictures’ın sabrını taşırmış gibi görünüyor. Halkla ilişkiler ve marka değeri gibi unsurlara büyük önem veren stüdyonun Tarantino ile çalışıp çalışmamakta kararsız kaldığı iddia ediliyor. 

Bununla birlikte henüz resmi adı açıklanmayan dokuzuncu Tarantino filminde Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Tom Cruise gibi yıldızların rol almasının gündemde olduğu, filmin bütçesinin 200 milyon dolara çıkabileceği konuşuluyor. Hiçbir zaman büyük gişe hasılatlarına talip olmayan Tarantino’nun ve filminin maliyetini düşünen Sony Pictures yetkililerinin bu konuda da endişeli olduğu haberleri geliyor. 

Eğer stüdyo ve Tarantino arasındaki tüm sorunlar ortadan kalkarsa bu yıl içerisinde çekimlerine başlanacak olan Charles Manson filmi, 9 Ağustos 2019’da sinemaseverlerle buluşacak.