2018 Mart ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler

01.03.2018 23:42
2018 Mart ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler

90. Oscar Ödüllerinin sahiplerini bulmasına üç gün kaldı. Bu ay gösterime girecek olan ve aralarında Oscar adaylarının da bulunduğu başarılı filmler sinemaseverleri bekliyor olacak.

Red Sparrow (Kızıl Serçe) – 2 Mart 2018

Jennifer Lawrence’ın ölümcül bir Rus ajanını canlandırdığı filmin yönetmenlik koltuğunda Francis Lawrence oturuyor. Oyuncu kadrosundaki diğer isimler ise Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Jeremy Irons ve Charlotte Rampling. Konusuna gelecek olursak; Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) yetenekli bir Rus balerindir. Ancak hasta olan annesini tedavi ettirebilmek için karıştığı olaylar zinciri, onu bir 'serçe' olmaya kadar götürür. 'Serçeler' güzelliklerini ve vücutlarını kullanarak hedeflerini istedikleri şekilde yönlendirmek üzere eğitilen, eğitimleri sonunda da kişiliklerini yitirerek adeta makineye dönüşen özel ajanlardır. Dominika, ilk görevinde CIA ajanı Nate (Joel Edgerton) ile karşılaştığında, her iki ülkenin güvenliklerini tehdit edecek bir durum ortaya çıkar.

Lady Bird (Uğur Böceği) – 2 Mart 2018

Yönetmenliğini ve senaryosunu Greta Gerwig’in üstlendiği dram-komedi türlerindeki film, 2 Altın Küre ödülü ve 5 dalda Oscar adaylığı ile dikkat çekiyor. Oyuncu kadrosunda Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet yer alıyor. Sacramento'da yaşayan, kendisine 'Uğur Böceği' adını takmış olan Christine McPherson (Saoirse Ronan), lisedeki son yılında hayatıyla ilgili birçok kritik kararın eşiğine gelmiştir. Büyüme sancıları, okulda hem akademik hem sosyal olarak yaşadığı zorluklar ve yaklaşan üniversite tercihinin yanında annesi Marion'la (Laurie Metcalf) yaşadığı gelgitli ilişki 'Uğur Böceği'ni strese sokmaktadır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek istemektedir.

Mudbound (Savaştan Sonra) – 2 Mart 2018

4 dalda Oscar adayı olan film, yönetmenliğini Dee Rees’in üstlendiği önemli bir dönem yapımı. Carey Mulligan, Jason Clarke, Jason Mitchell, Mary J. Blige ve Garrett Hedlund oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler. Mississippi'nin Marietta bölgesinde yaşayan bir çiftlik sahibinin oğlu olan Jamie (Garrett Hedlund) ve o çiftlikte çalışan Jackson ailesinin oğlu Ronsel (Jason Mitchell), İkinci Dünya Savaşı'nda yer aldıktan sonra evlerine geri dönerler. İki genç adam da savaşın ardından sivil hayata alışmakta zorlanacak, travma sonrası stres bozukluğu çekecek ve ırkçılığın farklı yüzleriyle karşılaşacaklardır.

Phantom Thread – 9 Mart 2018 

5 dalda Oscar adayı dram türündeki filmin yönetmenliği ve senaryosu Paul Thomas Anderson’a ait. Oyuncu kadrosunda Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps ve Pip Phillips yer alıyor. 1950'lerin Londra moda dünyasında, ünlü terzi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville) en tanınmış kişileri giydirmekte, bundan dolayı haklı bir ün ve gelir sahibi olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Hayatına pek çok kadın girip çıkan Reynolds, Alma (Vicky Krieps) ile tanıştıktan sonra, başkalarına karşı duyduğundan çok daha farklı hislerle genç kadına yaklaşır. Alma, Reynolds’un sevgilisi ve ilham perisi olmuştur ancak bu aşkın geleceğini kestirmek zordur.

Tomb Raider – 16 Mart 2018

İkonik bilgisayar oyunundan üçüncü kez beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmeni Roar Uthaug. Tomb Raider / Lara Croft rolünde Alicia Vikander’ı izleyeceğiz. Öne çıkan diğer oyuncular ise Daniel Wu, Dominic West, Walton Goggins ve Alexandre Willaume. Maceracı babası Richard Croft'un (Dominic West) gittiği bir keşif gezisinden hiç dönmemesi yüzünden genç Lara Croft (Alicia Vikander) babasını 7 yıldır görmemiştir. 21 yaşındaki Croft'un hayatta hiçbir görünür amacı yoktur, okulunda sık sık devamsızlık yapmaktadır. Babasının hayatta olmadığı gerçeğini bir türlü kabullenemeyen Croft, bu nedenle büyük bir mirası ve şirket sahipliğini de reddetmiştir. Babasının yokoluşundaki sırrı çözmeye kararlı olan Croft, sadece gitmesi bile çok tehlikeli olan mitolojik sırlarla dolu bir adaya çıkarak inanılmaz tehlikelerle dolu bir maceraya atılır.

Kaybedenler Kulübü Yolda – 16 Mart 2018

Vizyona girdiği 2011’de büyük beğeni toplayan Kaybedenler Kulübü efsanesi, yedi yıl aradan sonra geri dönüyor. Senaryosunu ve yönetmenliğini ise Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği filmde Kaan ve Mete rolünde tekrar Nejat İşler ile Yiğit Özşener'i izleyeceğiz. Kadrodaki diğer isimler ise  Rıza Kocaoğlu, Sarp Akkaya ve Hande Doğandemir. İlk filmde, bir yayınevinin sahibi olan Kaan (Nejat İşler) ve Kadıköy'de bar işleten Mete’nin (Yiğit Özşener) sanki karşılıklı sohbet ediyorlarmış ve kimselerin de bunu dinlediğinden haberi yokmuş gibi bir radyo programı sunmaları anlatılıyordu. Kendi yalnızlıklarıyla bile alay eden, hayatın kıyısında yaşayan ve sisteme her gün baş kaldırıp isyan eden Kaan ve Mete’nin yeni macerası merakla bekleniyor. 

Pacific Rim: Uprising (Pasifik Savaşı: İsyan) – 23 Mart 2018

Okyanuslardan çıkan canavarlar ve onlarla savaşan dev robotlar geri dönüyor. 2013’te gösterime giren Guillermo Del Toro imzalı Pacific Rim’in devam halkası olan bilimkurgu, aksiyon ve macera türlerindeki filmin yönetmenlik koltuğuna bu sefer Steven S. DeKnight oturuyor. Oyuncu kadrosunda John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjonave Charlie Day gibi isimler öne çıkıyor. Hikaye, ilk filmdeki savaşın 10 yıl sonrasında geçecek. Başroldeki John Boyega, beş yıl önceki yapımda Idris Elba’nın canlandırdığı karakterin oğlu Jake Pentecost rolüyle karşımıza çıkacak. Fragmanlarına bakılacak olursa sinemaseverleri büyük bir görsel şölen bekliyor. 

Ready Player One  - 30 Mart 2018

Bilimkurgu, aksiyon, macera türlerindeki büyük bütçeli filmin yönetmeni Steven Spielberg. Kadroda Simon Pegg, Ben Mendelsohn, Olivia Cooke, Julia Nickson ve Mark Rylance öne çıkıyor. 2045 yılında dünya yaşanmaz bir hale gelince, insanlar gündelik hayat dertlerinden uzaklaşabilmek için OASIS adlı bir sanal gerçeklik oyunuyla varoluşlarına bir anlam katabilmeye başlamıştır. OASIS dünyasının mucidi James Halliday (Mark Rylance) gerçek bir dahidir. Ancak Halliday öldükten sonra, OASIS dünyasının içindeki bir yere bir 'anahtar' gizlediğini, onu bulanın hem 500 milyar dolara, hem de OASIS dünyasının tam kontrolüne sahip olacağını anlattığı, ölümünden önce kaydedilmiş bir videosu ortaya çıkar. Bunun ardından herkes anahtarı aramaya başlar. Ohio'da yaşayan genç Wade Watts (Tye Sheridan) da bu yarışa dahil olur ve kısa sürede oyundaki başarısıyla herkesin dikkatini çeker. OASIS yöneticileri büyük ödülü kaptırmaya niyetli değildir ve hem oyunda hem de gerçek hayatta Wade'i durdurabilmek için her şeyi yapacaklardır.

Hostiles (Vahşiler) – 30 Mart 2018

Başrolünde usta aktör Christian Bale’in yer aldığı Western filmin yönetmeni Scott Cooper. Oyuncu kadrosunda Ben Foster, Rosamund Pike, Q'orianka Kilcher ve Stephen Lang da bulunuyor. Film, 1892 yılının New Mexico’sunda geçiyor. Orduda süvari subayı olan yüzbaşı Joseph J. Blocker’a (Christian Bale) bir Cheyenne savaş şefi ve ailesinin Montana'daki kabile topraklarına geri dönüş yolculuğunda eşlik etme görevi verilir. Görev, çetin savaş koşullarından yorgun düşen Blocker için oldukça zor olacaktır. Çünkü eşlik ettiği şef yıllar boyunca en büyük düşmanlarından biri olmuş ve birçok arkadaşının hayatını ellerinden almıştır. Yolculuklarında tehlikeli topraklardan yola çıkarak çoğunlukla düşman kabileler ve küçük asker grupları ile karşılaşan kafile, Cheyenne kabilesinin yaşadığı vahşi ancak etkileyici batıya doğru olan serüvenlerinde birçok zorlukla karşılaşacaktır. 

Kelebekler – 30 Mart 2018

Yönetmenliğini ve senaryosunu Tolga Karaçelik’in üstlendiği Kelebekler filmi, dünyanın en önemli beş film festivali arasında gösterilen Sundance’te ‘Dünya Sineması Büyük Jüri Ödülü’ne layık görüldü. Filmde Tolga Tekin, Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Serkan Keskin ve Hakan Karsak rol alıyor. Komedi – dram türündeki filmde, annelerinin intiharı sonrası farklı akrabalarına gönderilmiş ve yaklaşık 20 yıl sonra, yabancılaştıkları babaları tarafından uzaktaki köylerine çağrılan, ancak köye vardıklarında babalarının öldüğünü öğrenen üç kardeşin tuhaf öyküsü anlatılıyor.