Luc Besson Dizi Çekiyor!

28.05.2018 14:54
Luc Besson Dizi Çekiyor!

Yönetmen Luc Besson, kendi filmi Adele-Blanc Sec'in dizi uyarlaması üzerine çalışıyor. Film Jacques Tardi'nin çizgi romanından uyarlanmıştı.


Leon, 5th Element, Lucy gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Luc Besson yeni bir projeye başlıyor. Ünlü yönetmen Adele-Blanc Sec'in yeni bir versiyonunu televizyona uyarlamak istiyor. Besson, 2010 yılında Louise Bourgoin'la birlikte Adele-Blanc Sec'in Olağanüstü Maceraları filmini çekmişti.

 

Film aslında Luc Besson'ın kariyerindeki en çarpıcı ya da başarılı film değil. Ancak yine de vizyona girdiği dönemde ufak çaplı bir başarı elde etmeyi başarmıştı. Bu küçük başarı, Luc Besson'ın yapım şirketi EuropaCorp'u filmi bir dizi olarak yeniden uyarlamak için heveslendirmiş olabilir. Film 1910'lu yıllarda Adele isimli bir gazetecenin fantastik maceralarını konu alıyor. Böylesi bir konunun, dizi bölümleri için bolca malzeme vereceği ortada.

 

Yönetmenin ayrıca bir Ameirkan kanalı için "yapay zeka" dizisi üzerinde çalışmakta olduğu biliniyor. Bu proje ve Adele'in maceraları ile ilgili detayların önümüzdeki günlerde şekillenmesi bekleniyor.