Nuri Bilge Ceylan 'Saraybosna'nın Kalbi' Ödülünü Alacak

02.08.2018 09:50
Nuri Bilge Ceylan 'Saraybosna'nın Kalbi' Ödülünü Alacak

Nuri Bilge Ceylan, 10-17 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşecek Saraybosna Film Festivali'nde "Saraybosna'nın Kalbi: Yaşam Boyu Başarı Ödülü" ile ödüllendirilecek.


Türkiye'nin önde gelen yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan, 24. Saraybosna Film Festivali'nde Saraybosna Onur Ödülü'nü alacak. Ceylan, film sanatına ve Saraybosna Film Festivali'ne olan üstün katkılarından dolayı ödüle layık görüldü. Ceylan ayrıca 24. Saraybosna Film Festivali'nde onur konuğu olarak ağırlanıyor.

 

Ödüllü yönetmen Ceylan, festivalin ana yarışma jürisinin bir üyesi olarak 2009'da Cannes'da yer almıştı. 2011 yılında, Bir Zamanlar Anadolu'da ile Cannes'da Jüri Büyük Ödülü'nü kazandı. Bir sonraki filmi Kış Uykusu ise 2014’te Cannes’da Altın Palmiye'nin sahibi oldu. Bosna-Hersek'in ortak yapımcısı olduğu en son filmi Ahlat Ağacı, bu yıl seyirci ve eleştirmenlerin büyük ilgisini kazandı ve Cannes'da yarışma bölümünde gösterildi. Saraybosna Film Festivali izleyicilerine Ceylan’ın zengin sanatsal yapıtlarından bir seçki sunuyor. Yönetmenin fotoğraflarını içeren bir sergi festival kapsamında katılımcılarla buluşacak. Saraybosna'nın Kalbi Ödülü'nü daha önce Robert de Niro, Angelina Jolie, Benicio Del Toro, Gael Garcia Bernal, Steve Buscemi, Atom Egoyan, Jafar Panahi, Mike Leigh, Bela Tarr ve Danis Tanovic gibi isimler kazanmıştı.