Imelda Staunton ve Geraldine James ‘Downton Abbey’ Filmine Katılıyor

31.08.2018 23:42
Imelda Staunton ve Geraldine James ‘Downton Abbey’ Filmine Katılıyor

Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips ve Stephen Campbell MooreDownton Abbey” filminin kadrosuna katılıyor.


Focus Features ve Carnival Films, Perşembe günü çekimlerin başlaması ile birlikte kadro detaylarını açıkladı. Yapım şirketleri 13 Temmuz'da, televizyon dizisinden Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Maggie Smith ve Hugh Bonneville gibi oyuncuların film için geri döneceğini duyurmuştu. Diziyi yaratan ve filmin senaryosunu yazan Julian Fellowes, yapımcılığı Gareth Neame ve Liz Trubridge'le birlikte üstlenecek. Filmin yönetmenliğini ise 30 Rock dizisinin yönetmeni Michael Engler yapacak. Televizyon dizisi, 20. yüzyılın başında kurgusal Crawley ailesinin ve onların Edward stili İngiliz evinde görev yapan hizmetkarlarının hayatlarını konu aldı. 2010'dan 2015'e kadar süren altı sezonunda, 15 Primetime Emmy Ödülü ve toplamda 69 Emmy adaylığı alan dizi, Emmy tarihindeki en ünlü ABD dışı televizyon dizisi oldu.

 

Carnival’ın yönetim kurulu başkanı Neame, “Uzun zamandır beklenen filmin çekimlerinin başlamasından ötürü çok mutluyuz ve sevilen ana karakterlerin filme özgü yeni rolleri oynayan olağanüstü oyuncularla birlikte çalışacak olmalarından dolayı heyecan duyuyoruz.” dedi. Kadroya yeni katılan Staunton, Vera Drake filmiyle Oscar adayı olmuştu ve Harry Potter and the Order of the Phoenix filminin de yıldızlarından biriydi. James ise Netflix dizisi Anne with an E'de rol alıyor.