Margot Robbie 'Barbie' Filminin Başrolü Oldu

06.10.2018 23:51
Margot Robbie 'Barbie' Filminin Başrolü Oldu

Oscar adayı oyuncu Margot Robbie, Mattel'in dünya çapında tanınan oyuncak markasına dayanan “Barbie” filminin başrolünde yer alacak.


Robbie ayrıca kendi prodüksiyon şirketi Lucky Chaps aracılığıyla prodüksiyonu da üstleniyor. Animasyon ve live-action türünde çekilecek olan filmin hakları daha önce Sony'nin elindeydi ancak çekimler uzun süre ertelendikten sonra Mattel filmin haklarını geri aldı. Filmin şimdilik Warner Bros. stüdyolarında çekileceği iddia edilse de, nihai stüdyo henüz belirlenmiş değil. Ayrıca Mattel'in filmin ilk senaryosuna sadık kalıp kalmayacağı da bilinmiyor. Yetişkin komedisi türündeki senaryonun hazırlandığı dönemde filmin yıldızının Amy Schumer olması bekleniyordu. Fakat kendisi takvimindeki yoğunluk nedeniyle rolü alamadı. Ardından başrol için Anne Hathaway'in ismi konuşulmaya başlansa da, en son Robbie'de karar kılındı. Barbie bebekler dünya çapında 3 milyar doların üzerindeki satışları ile küresel bir marka oldular. Geçtiğimiz elli yılda Barbie; prenses, başkan, deniz kızı ve film yıldızı da dahil olmak üzere 150'den fazla temayla alıcıların karşısına çıktı.

 

Robbie'ye gelince; Barbie projesi kendisine, içinde yer aldığı bir sürü sinema filmine ek olarak bir başka potansiyel film serisinde başrol oynama fırsatı sunuyor. Robbie, “Suicide Squad” filmindeki Harley Quinn rolüyle büyük ün kazanmıştı. Aynı rolü 2019'da vizyona girecek “Birds of Prey” filminde de canlandıracak. Kendisi ayrıca Kraliçe Elizabeth'i oynadığı “Mary Queen of Scots” ve Sharon Tate'i oynadığı Quentin Tarantino filmi “Once Upon a Time in Hollywood”da izlenebilir.