‘Luke Cage’ Dizisine Veda Ediyoruz!

10.10.2018 23:49
‘Luke Cage’ Dizisine Veda Ediyoruz!

Netflix, "Iron Fist"in ardından bir başka Marvel yapımı olan "Luke Cage"i de iptal etti.


Yayın devi Netflix, Marvel Television'ın sevilen dizisi Luke Cage'i, ikinci sezonun yayınlanmasının dört ay ardından iptal etti. Dizinin üçüncü sezonunu bekleyen hayranlar ise büyük şok yaşadı. Netflix yalnızca birkaç gün önce çekimlerinin büyük kısmı tamamlanan Iron Fist dizisinin de iptalini açıklamıştı. Luke Cage ve Iron Fist'in yokluğu ise, "Defenders" dizisine tartışmasız bir darbe vurdu çünkü iki karakter de Defenders kadrosunun süper kahramanlarıydı. Peki Netflix ve Marvel Television yoluna nasıl devam edecek?

 

Stüdyo ve Netflix'in ortak yaptığı açıklamada "Maalesef Marvel’s Luke Cage üçüncü sezonuyla geri dönmeyecek. Marvel Television ve Netflix'teki herkes, son iki sezon boyunca Harlem'in Kahramanı'nı hayata geçiren tüm showrunner, yazar, oyuncu ve yapım ekibine, ayrıca diziyi destekleyen izleyicilere şükranlarını sunuyor." sözleri yer aldı. Luke Cage'i oynayan Mike Colter'dan bir açıklama ise henüz gelmedi. Bu hamle ile Netflix, Marvel'ın bağlı olduğu ana şirket Disney’in yayın servisi hizmete girmeden önce Marvel içerikleriyle yollarını teker teker ayırıyor gibi görünüyor. Oysaki Disney daha önce yaptığı açıklamada, Marvel'ın Netflix için ürettiği içeriği, kendi hazırlamakta olduğu yayın platformunda kullanmayacağını belirtmişti. Disney tarafından Netflix için üretilen “Luke Cage” ve "Iron Fist" gibi dizilerin gelecekleriyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmayacağı öngörülüyordu.

 

“Luke Cage”, Marvel ve Netflix arasında birbirine bağlı beş aşamalı bir anlaşmanın parçasıydı. Bu bünyede çekilen diğer diziler “Daredevil”, “Jessica Jones”, “Iron Fist” ve “Defenders”tı. “Punisher” ise daha sonra bu dizilerin arasına eklendi. Şimdilik “Defenders” dizisi, yoluna Jessica Jones ve Daredevil karakterleriyle devam edecek gibi görünüyor. Bu dizilerin kaderini ise önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.