Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (26 Ekim 2018)

26.10.2018 12:55

26 Ekim 2018 haftasında 5'i yerli toplam 8 film vizyona giriyor.

 

Müslüm

Arabesk müziğinin efsane ismi Müslüm Gürses'in hayat hikayesini konu alan Müslüm filminin yönetmenliğini önde gelen reklam ve video klip yönetmeni Ketche üstleniyor. Senaryosunu yazar Hakan Günday'ın kaleme aldığı filmde Müslüm Gürses'i Timuçin Esen, eşi Muhterem Nur'u ise Zerrin Tekindor canlandırıyor. Filmde, Gürses'in Şanlıurfa'daki çocukluğundan İstanbul'da müzik dünyasının zirvesine uzanan görkemli kariyerine dek tüm hayatı anlatılacak.


Rafadan Tayfa Dehliz Macerası

İstanbul'un eski semtlerinden birinde bulunan evlerin sağlam olup olmadıkları araştırılırken, evlerin yıkılacağı dedikodusu ayyuka çıkınca Kuşçu Baba evlerin yıkılamayacağını, çünkü mahallede İstanbul'un çok eski dehlizlerinden birinin bulunduğunu söyler. Unutulan İstanbul Dehlizleri adlı kitaptaki dehlizi aramaya başlayan Rafadan Tayfa, mahalleyi kurtarabilmek için el ele verip mücadele verecektir.


Cadılar Bayramı

Laurie Strode son kez Michael Myers ile yüzleşiyor. 40 yıl önce Cadılar Bayramı'nda Haddonfield'da akıl hastası maskeli katil Myers'ın elinden son anda kurtulan Strode, aradan geçen bunca yıla rağmen Michael Myers'ın düşüncesini aklından atamamıştır. Kendini koruyabilmek için eğitimler almış, evini son teknoloji güvenlik aygıtlarıyla doldurmuştur. Günün birinde Myers, tutulduğu akıl hastanesinden kaçınca Laurie, bu sefer daha hazırlıklı bir şekilde katille yüzleşecektir. Laurie Strode rolünü, 1978 yılında çekilen ilk Cadılar Bayramı filminde olduğu gibi Jamie Lee Curtis oynuyor. Filmin senaryosunu ise korku sinemasının efsanevi ismi John Carpenter yazdı.


Napoli'nin Sırrı

Filmde, hayatına giren ani aşk ve işlenen bir şiddet suçu arasında sıkışıp kalan bir kadının hikayesi anlatılıyor. Napoli'de yaşayan Adriana, bir partide tanıştığı Andrea'dan çok etkilenir ve geceyi birlikte geçirirler. Hayatının aşkını bulmuş olabileceğine inanan Adriana, ertesi günkü buluşmayı iple çeker ancak Andrea gelmez. Adriana için takip eden günler oldukça zor geçecek, gizemlerin açığa çıkması zaman alacaktır. Filmin yönetmen koltuğunda Ferzan Özpetek oturuyor.


Bebek Geliyorum Demez

Kurumsal bir şirkette çalışan Beste, bu hayattan kurtulup başarılı bir yazar olabilmenin hayalini kurmaktadır. Bu sırada, hiç hazırlıklı olmadığı bir zamanda hamile kaldığını öğrenir. Bu haber, eşi Alper'le ilişkisini de, kendisi ve yakınları dahil çok kişinin hayatını da etkileyecektir.


Çirkin Kral Efsanesi

Yılmaz Güney'in ailesi, arkadaşları, filmlerinde birlikte çalıştığı oyuncular ve dünya sinemasının önde gelen isimleri, Türkiye topraklarından çıkan en önemli yönetmen ve oyuncularından Güney'in hayatına ve sanatına ilişkin yorumlarını Hüseyin Tabak'ın yedi yılda tamamladığı belgeselde paylaşıyor. Film, dünyadaki ilk gösterimini 2017 Toronto Film Festivali'nde yapmıştı.


Müze

Gael García Bernal ve Leonardo Ortizgris'in başrollerini paylaştığı film, 1985 yılında, veterinerlik bölümünden mezun olamamış, 30'lu yaşlarına gelmelerine rağmen halen bir baltaya sap olamamış Juan Nuñez ve Benjamin Wilson'ın hayatlarını anlamlı kılmak için daha önce hiç denenmemiş bir işe girişmelerini konu alıyor. Mexico City'deki Antropoloji Müzesi'nde bulunan çok değerli parçaları, Noel gecesi çalmayı başaran ikili, bu olayla ülkede büyük infial yaratır ve Meksika devletinin aradığı en önemli iki kişi haline gelince kaçmak zorunda kalırlar. Film, Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı ödülüne layık görülmüştür.


Acemi Hırsız

Esat Şekeroğlu'nun yönettiği film, boylarından büyük bir soyguna kalkışan bir grup beceriksiz soyguncunun hikâyesini konu alıyor. Milyonlarca lira değerindeki bir kolyenin peşine düşen hırsızlar, peşlerindeki mafya babasına on gün içinde kolyeyi teslim edeceklerini söylerler. Bunun için de turist kılığına girerek kolyenin sahibinin olduğu otelde pusu kurarlar. Kolyeyi sahibinden alabilmek zannettikleri kadar kolay olmayacaktır.