Al Pacino Shakespeare Uyarlaması 'King Lear'ın Başrolünde Yer Alacak

26.11.2018 18:58
Al Pacino Shakespeare Uyarlaması 'King Lear'ın Başrolünde Yer Alacak

Al Pacino "King Lear" filmi için "The Merchant of Venice" filminin yönetmeni Michael Radford ile yeniden iş birliği yapıyor.


Al Pacino yeniden bir Shakespeare uyarlamasıyla beyaz perdede olacak. Oscar ödüllü yıldız, 2004 yapımı “The Merchant of Venice”te Shylock'u oynadıktan sonra, Radford'un yeni Shakespeare uyarlaması "King Lear"da da başrolü üstlenecek. Filmin yönetmeni Michael Radford, 1994 yılında "Il Postino" ile Oscar adayı olmuştu. Başarılı yönetmen yeni filmiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Lear herkesin amaçladığı şeydir. Al uzun zamandır bu fikirle oyalanıyor. Sadece beş sahnesi olan Shylock ve her sahnede bulunan Lear arasında ciddi bir fark var. Bu muazzam. Sanırım Al de bu şekilde her sahnede olmak ister çünkü o harika bir oyuncu.” açıklamasını yaptı.

 

Ünlü yıldızın yer aldığı son iki yapım oldukça yüksek profilli oldu. Al Pacino; Martin Scorsese’nin “The Irishman”inde yer alacak ve Quentin Tarantino’nun “Once Upon a Time in Hollywood” adlı filminde, Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı karakterin menajerini oynayacak. Yapımcı Barry Navidi eseri orijinaline sadık kalarak beyaz perdeye taşıyacaklarını söylüyor. Filmin vizyon tarihi ise henüz belli değil. 

 

"King Lear" kısa süre önce de BBC 2 ve Amazon için de uyarlanmış, 28 Eylül 2018 tarihinde de gösterim yapmıştı. Richard Eyre'nin yönettiği ve King Lear'a çağdaş bir bakış sunan filmin kadrosunda Anthony Hopkins, Emma Thompson, Emily Watson, Florence Pugh, Jim Broadbent, John Macmillan ve Andrew Scott bulunuyordu.