Netflix ve BBC Ortak Yapımı 'Dracula'nın Başrolü Belli Oldu

29.11.2018 22:33
Netflix ve BBC Ortak Yapımı 'Dracula'nın Başrolü Belli Oldu

Danimarkalı aktör Claes Bang, BBC One'ın Bram Stoker'in klasik romanından uyarladığı Dracula dizisinde ünlü vampiri canlandıracak.


BBC One tarafından çekilecek mini dizi, ödüllü Sherlock dizisinin arkasındaki ikili olan Steven Moffat ve Mark Gatiss tarafından yaratıldı ve yazıldı. Claes Bang, “Bu ikonik ve süper ilginç karakterin derinliklerine ineceğim için çok heyecanlıyım. Evet, kötü biri ancak bundan da fazlasına sahip. Karizmatik, zeki, esprili ve seksi." açıklamasını yaptı. 51 yaşındaki aktör son olarak Stieg Larsson romanından uyarlanan "The Girl in the Spider's Web"de Claire Foy ile birlikte yer aldı. Bang en çok, geçtiğimiz sene Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan The Square'deki müze küratörü Christian rolüyle tanınıyor. 

 

Bram Stoker’ın 1897 tarihli romanından uyarlanan Dracula, BBC One ve Netflix'te prömiyer yapacak. Üç bölümlük dizi, 90'ar dakikadan oluşuyor ve yapımcı kadrosunda Steven Moffat, Mark Gatiss, Sue Vertue ve Ben Irving bulunuyor. Dizinin showrunner'ı ise Larry Tanz olacak.