Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (7 Aralık 2018)

06.12.2018 22:58

7 Aralık 2018 haftasında 5'i yerli toplam 8 film vizyona giriyor.


Kafalar Karışık

Sosyal medyada çektikleri videolarla adını duyuran Atakan Özyurt, Bilal Hancı ve Fatih Yasin'in başrollerinde olduğu Kafalar Karışık, kız arkadaşıyla evlenebilmek için onun kayıp babasını bulmaya çalışan genç bir adam ile arkadaşlarının hikayesini konu alıyor. Atakan’ın sevgilisi Buse zengin bir kadındır, bu nedenle ailesi de evleneceği erkek konusunda çok seçicidir. Buse’nin dedesi bu evliliğe izin vermeyince; Atakan'ın, Buse’nin yıllardır kayıp olan babasının bulup ondan izin istemekten başka çaresi kalmaz. Macera dolu bir yolculuğa atılan genç adama bu serüvende en yakın arkadaşları Fatih ve Bilal eşlik eder. Kendilerini bir anda Antalya'da bulurlar ve işler iyice karışır.


Bizim İçin Şampiyon

Film, Türkiye atçılığının en önemli figürlerinden biri olan jokey Halis Karataş'ın gerçek hayat hikayesinden ilham alıyor ve ünlü jokeyin çıkış yaptığı yarış atı olan ve at yarışına ilgi duymayan insanların bile adını bildiği Bold Pilot'la kazandığı başarıları anlatıyor. Türkiye Jokey Kulübü eski başkanı Özdemir Atman'ın atı olan Bold Pilot'un daimi jokeyi, daha sonraları Türkiye'nin en başarılı jokeyi haline gelecek olan Halis Karataş'tır ve atıyla birlikte kırılması güç rekorlara imza atmıştır. Koştuğu dönemde umudun simgesi haline dönüşen Bold Pilot, at yarışlarıyla hiç ilgilenmeyenlerin bile sevgilisi olmayı başarır. Film Bold Pilot'un başarı hikayesinin yanı sıra, Karataş ve Begüm Atman'ın destansı aşkını da konu alıyor. Filmin başrollerini Fikret Kuşkan, Ekin Koç ve Farah Zeynep Abdullah paylaşıyor.


Ölümcül Makineler

Dünyayı yok olma noktasına getirmiş büyük savaşların ardından yeryüzünde yeni bir yaşam şekli gelişmiştir. Hareketli büyük şehirler, kendilerinden küçük şehirleri yutarak onların kaynaklarını yağmalamaktadır. Londra'nın fakir kesimlerinden gelen Tom Natsworthy ile kaçak Hester Shaw'un karşılaşması, genç adamın hayatı için mücadele edeceği zamanların başladığı anlamına gelecektir. Philip Reeve'in 2001 tarihli romanından uyarlanan filmin yapımcılığını Peter Jackson yapıyor.


Sihirbazın Balonları

Sihirbazın Balonları, Terry adlı bir gencin çocukluğunun renkli ve masalsı kahramanlarını kurtarmaya çalışmasını konu alıyor. Terry, büyükannesinin anlattığı masalları hâlâ dün gibi hatırlamaktadır. Ancak bir gün, anlatılan masalların hiç de hayal ürünü olmadığını öğrenir. Kendini masal dünyasında bulur ama çok geçmeden buranın pek de mutlu bir yer olmadığını fark edecektir. Grumpy adındaki huysuz bir büyücü, bu dünyaya büyü yapmış ve tüm güzel şeyleri yok etmiştir. Terry'nin mutluluğu geri getirmek için Prenses'le birlikte bir maceraya atılması gerekir. 


Şeytan Geçidi Enhara

Birbirini tanımayan sekiz kişi terk edilmiş bir binanın farklı odalarında tek başlarına uyanır. Buraya nasıl geldiklerini bilmeyen bu insanlar, binada tek başlarına olduklarını düşünür ve ne olduğunu anlamak için binanın içini dolaşmaya başlarlar. Birbirleriyle karşılaşıp ve tanıştıkça, olan biteni anlamak ve onları buraya kimin getirdiğini bulmak için hep beraber harekete geçmeye karar verirler. Fakat bulundukları yerde yalnız olmadıklarından haberdar değillerdir. Bir varlık, hepsinin peşindedir ve her saniye daha da yaklaşmaktadır.


Son Çıkış

Ramin Matin'in yönettiği filmde, gündelik çalışma hayatından bıkan Tahsin, İstanbul'dan ayrılıp Güney sahillerine yerleşebilmek için yanıp tutuşmaktadır. Ne var ki bu planlarını hayata geçirmeye çalışırken trajikomik olaylarla karşılaşacaktır.


Don Kişot'u Öldüren Adam

Terry Gilliam'ın yapımı pek çok talihsizlik sonucu 20 sene süren filminde, alaycı bir reklam yönetmeni olan Toby, kendisinin Don Kişot olduğuna inanan yaşlı bir İspanyol ayakkabıcının hezeyanlarına kapılır. Ayakkabıcı, Toby'i sadık hizmetkar Sancho Panza olarak görerek kelimenin tam anlamıyla Toby'e musallat olur. Komik ve gittikçe daha gerçeküstü bir hal alan maceraların içine giren Toby, idealist gençliğinde çekmeyi planladığı bir filmin trajik yankılarıyla da yüzleşmek zorunda kalır. Bu film, küçük bir İspanyol köyünün umutlarını ve hayallerini sonsuza dek değiştiren bir film olacakır. Peki Toby kendini değiştirip insanlığını yeniden kazanabilir mi? Hikaye ilerledikçe hayal ve gerçek iç içe geçer ve Toby kendini Don Kişot'a dönüşürken bulur.


Paranın Kokusu

Başrollerini Şevval Sam, Murat Kılıç ve Erkan Can'ın paylaştığı Paranın Kokusu, Ankara’nın bir kenar mahallesinde yaşayan insanların hikayesini konu alır. Taksi şoförü Mehmet, kahve işletmecisi Metin ve işsiz gazeteci Adnan ve 11 – 12 yaşlarındaki çocuklardan oluşan “Küçük Arkadaşlar”... Mehmet aracına binen insanların karıştığı kanun dışı işleri kayıt altına almak için taksisine kamera koyunca, çapkınlık için şehre gelen zengin bir iş adamına ait kayıt, şantaj ile para kazanmalarını sağlar. İlk defa ellerine bu kadar büyük miktar para geçtiği için çevrelerinde paraya ihtiyacı olanlara yardım ederler. Fakat daha sonra bir örgüte ait bir dosyayı tesadüfen ele geçince hikaye karmaşık bir hal almaya başlar.