Todd McFarlane Yeni Spawn Filmiyle İlgili Konuştu

03.01.2019 15:34
Todd McFarlane Yeni Spawn Filmiyle İlgili Konuştu

Todd McFarlane’in çekeceği yeni ‘Spawn’ neşesiz, karanlık ve çirkin olacak.

 

Sonunda Spawn çizgi roman karakterine yeni bir film uyarlaması yapma planını gerçekleştirme şansı bulan Todd McFarlane, filmi hakkında bazı açıklamalar yaptı. Yeni Spawn filminde güneş ışığı, gökkuşakları ya da köpek yavruları gibi sevimli şeyler görmeyi beklemeyin. McFarlane filmin karanlık bir ton içermesi konusunda ısrarlı. "Film neşeli olmayacak." diyen McFarlane, ilk yönetmenlik denemesi olacak film hakkında “Filmde eğlenceli replikler de olmayacak. Sadece iki saatlik karanlık ve çirkin bir film olacak. Zaten doğaüstü-korku filmleri de böyle. İçlerinde eğlenceli şeyler yok. Ve bu durum bu şehirdeki çoğu insanın artık aşması gereken bir şey, çünkü filmlere her zaman süper kahraman/Avengers beklentisiyle gidiyorlar.

 

Spawn çizgi roman serisinin yaratıcısı olan Todd McFarlane’in yönetmenliği, senaristliği ve yapımcılığı üstlendiği filmin başrollerinde Oscar ödüllü Jamie Foxx ve MCU'nun Hawkeye’ı olarak tanıdığımız Oscar adayı Jeremy Renner yer alacak. Foxx'un canlandıracağı Spawn karakteri aslında Al Simmons isimli iki kez ihanete uğramış bir CIA üyesi. Katıldığı bir görevde üstlerinin ihaneti sonucu öldürülen Simmons, şeytanla yaptığı anlaşma ile karısıyla tekrar birlikte olabilmek karşılığında şeytanın ordusunu yönetmeyi kabul eder. Al tekrar hayata döner, ancak yüzü ve vücudu yanıklar içindedir. Bu farklı görünütsüyle karısını görmeye giden Al, onu en yakın arkadaşıyla evlenmiş bulur. Şimdi önünde iki seçenek vardır. Ya şeytanın ordusunu yönetecek ya da şeytandan intikam alacaktır.

 

Spawn karakteri ilk olarak 1992'de ortaya çıktı ve anında çizgi roman dünyasında popülerlik kazandı. 1997'de karakteri Michael Jai White'ın oynadığı bir sinema filmine uyarlandı. Bu versiyon McFarlane'in yeni filminin aksine bolca eğlenceli replik içermeye çalışmış ama hiç başarılı olamamıştı. Daha sonra HBO üç sezon süren bir dizi uyarlamasını hayata geçirdi ve bu uyarlamayla iki Emmy ödülü kazandı. Yeni Spawn'ın çekimlerine ise bu yıl içinde başlanması planlanıyor ancak vizyon tarihiyle ilgili henüz kesin bir bilgi yok.