Netflix’i Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?

18.04.2019 12:10
Netflix’i Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?

Netflix, dün düzenlediği özel bir toplantı ile 2019’un ilk dört ayının verilerini, potansiyel yatırımcıları ile paylaştı.


Orijinal yapımlarıyla git gide güçleniyor gibi görünen Netflix, 2019’un ilk çeyreğinde neredeyse 10 milyon yeni kullanıcıyı da bünyesine ekleyerek toplan kullanıcı sayısını 150 milyona yaklaştırdı. Oldukça yüksek olan ve yükselmeye devam eden bu rakamlara rağmen; Netflix bir yandan da değer kaybediyor. Bunun sebebi ise, diğer dijital platformlarla oluşan rekabetin yanında, yakında izleyiciyle buluşmaya hazırlanan Apple TV+ ve Disney+ gibi güçlü rakiplerin de var olması olarak görülebilir.

 

Netflix’in aslında artan başarısının, şirketin değer grafiğini aynı hızda yükseltememesinin bir diğer sebebi ise; dijital platforumun birçok farklı kitle ve yaş grubundan izleyiciye hitap edebilmek yerine, her daim farklı yapımlara imza atma çabası olarak değerlendirebilir. Hem orijinal içerikler, hem de satın alınan içerikleri düşününce, milyar dolarlık sinema sektöründe ayakta kalabilmek için Netflix’in harcadığı para ve toplam borcunun 17 milyon doları da aşmış olduğunu görüyoruz.

 

Deadline’ın haberine göre; 2019’un ilk çeyreğinde 4.5 milyar dolar gelir elde eden şirketin geliri sürekli olarak artmasına rağmen, borçlarının da doğru orantılı olarak artması, yatırımcılar için tedirgin edici bir tablo oluşturuyor. Rakiplerin artışını ve gücünü de düşünürsek, Netflix’in işi gittikçe zorlaşacak gibi görünüyor.

 

Şartlar böyleyken, Netflix’in geleceğini biz de sizler gibi oldukça merak ediyoruz. Bakalım, içerikleriyle göz dolduran ve bir anda olmazsa olmazımız haline gelen Netflix, bu piyasada yerini koruyabilecek mi?