Ünlü Yönetmen Yavuz Özkan Hayata Gözlerini Yumdu

23.05.2019 13:35
Ünlü Yönetmen Yavuz Özkan Hayata Gözlerini Yumdu

Yavuz Özkan, bir süredir organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, 77 yaşında aramızdan ayrıldı.


Türk sinemasının başarılı isimlerinden olan Yavuz Özkan; senarist, yönetmen ve yapımcı olarak aralarında 'Maden', 'Yengeç Sepeti', 'Bir Kadının Anatomisi', 'Hayal Kurma Oyunları' gibi önemli yapımlar başta olmak üzere 44 filme imzasını atmıştır.

 

1942 yılında Yozgat’ta doğan Özkan, Antalya Film Festivali, Adana Film Festivali, Ankara Film Festivali ve İstanbul Film Festivali, İskenderiye Film Festivali ve SİYAD'dan toplam 27 ödüle layık görülmüştür. Ayrıca “Hayal Kurma Oyunları” adlı yapımı ile 2006 yılında Nuremberg Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülüne de uzanmıştır.

 

Kariyerinde oyunculuk da olan Yavuz Özkan; Philippe Nuil'in yönettiği “Suyun Altındaki Ağaç”ta oyuncu olarak kamera karşısına geçti. Fransız Televizyonu için 'Sevgiliye Mektuplar' ile 'Son Savaşçı' adlı TV dizilerini senaryosunu yazan ve yöneten Özkan; 1987 yılında TÜRSAK'ı (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Vakfı) kurdu.

 

Türk Sineması için yaptıkları saymakla bitmeyen ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Yavuz Özkan’ın vefat haberini sizlerle üzülerek paylaşıyoruz.