Ayvalık Film Festivali’nin Tarihi Açıklandı

08.07.2019 11:07
Ayvalık Film Festivali’nin Tarihi Açıklandı

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ayvalık Film Festivali’nin tarihi 4 Ekim olarak duyuruldu.


Merakla beklenen 2. Ayvalık Film Festivali’nin açılış filmi ise 72. Cannes Film Festivali’nin yarışma kategorisinde de kendisine yer bulan Pedro Almodovar  filmi “Dolor Y Gloria” olarak belirlendi. 5 gün sürecek olan festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra; atölyeler, paneller ve söyleşiler de olacak. Ayrıca festivalde Yunan Sineması için de özel bir bölüm yer alacak. Farklı sinema kültürlerini tanımak isteyen sinemaseverler için kaçırılmaz bir fırsat olan bu festivali sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.

 

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Ayvalık Film Festivali’nin açılış gecesinde Nuri Bilge Ceylan'ın “Ahlat Ağacı” filmi “KAV Yılın Yönetmeni” ödülünü kucaklamıştı. Bu yıl da yine aynı ödül, açılış gecesinde başka bir yönetmene teslim edilecek.

 

2018 yılında 1.'si düzenlenen Ayvalık Film Festivali, ilk yılında 5500 sinemaseveri ağırlamıştı. Bu yıl da festivale katılmak isteyen sinemaseverler, 21 Eylül tarihinden itibaren internet üzerinden biletlerini satın alabilecek ve 5 Ekim tarihinden itibaren filmleri izleyebilecekler.