Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (04 Şubat 2022)

04.02.2022 09:34
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (04 Şubat 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 6 film vizyona giriyor. Aralarında çok merak edilen, ünlü sanatçı Dilberay’ın hayatını anlatan “Dilberay”, yıldızlarla dolu kadrosuyla “Kabus Sokağı” ve festivallerden bol övgüyle dönen Fransız yapımı “Kürtaj” var. 

 

Dilberay

Süre: 129 dk

Yönetmen: Ketche

Oyuncular: Büşra Pekin, Nursel Köse, Tuncer Salman

Kahramanmaraş’ta, sekiz çocuklu, fakir bir ailenin kızı olarak doğan Dilberay, 13 yaşında para karşılığı, kendinden yaşça büyük bir adama satıldı. Evlendirildi ve bu evlilikten çocukları oldu. Şarkı söylediği için şiddet gördü. Fakat, güçlü sesiyle azmederek hayatına devam eden Dilberay'ın öyküsünü izleyeceğiz filmde.

Kabus Sokağı (Nightmare Alley)

Süre: 150 dk

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Bradley Cooper, Rooney Mara, Cate Blanchett

William Lindsay Gresham’ın 1946 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan film, insanları birkaç iyi seçilmiş kelimeyle manipüle etme yeteneğine sahip hırslı bir genç dolandırıcının, insanlar üzerinden para kazanmak amacıyla kendisinden daha da tehlikeli olan bir kadın psikiyatristle iş birliği yapma hikayesini anlatıyor.

Kürtaj (L'événement / Happening)

Süre: 99 dk

Yönetmen: Audrey Diwan

Oyuncular: Anamaria VartolomeiSandrine Bonnaire, Kacey Mottet Klein

Film, kürtajın yasa dışı olduğu 1963 yılında Fransa'da geçiyor. Geleceği parlak bir öğrenci olan Anne’in hayatı, hamile olduğunu öğrenmesiyle alt üst olur. Zor bir dönemden geçen Anne, eğitimini bitirmek ve proleter ailesinin sosyal kaderinden kaçmak için kürtaj yaptırmaya karar verir.

Moonfall

Süre: 130 dk

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley

Gizemli bir güç, Ay'ı Dünya çevresindeki yörüngesinden saptırır ve onu dünyadaki yaşamla çarpışma rotasına fırlatır. Çarpışmadan sadece haftalar önce ve dünya yok olmanın eşiğindeyken, NASA yöneticisi ve eski astronot Jo Fowler hepimizi kurtarmanın anahtarına sahip olduğuna inanmaktadır - ama ona sadece eski bir astronot olan Brian Harper ve komplo teorisyeni KC Houseman ona inanır. Bu beklenmedik kahramanlar, sevdikleri herkesi geride bırakarak, uzayda imkansız bir son görev başlatırlar...

Afacanlar: İş Başa Düştü

Süre: 86 dk

Yönetmen: Enes Ateş

Oyuncular: Burak Hakkı, Gürgen Öz, Berat Efe Parlar

Emirhan 13 yaşında, bir AVM’de güvenlik müdürü olarak çalışan Sedat Yılmaz’ın oğludur. Mahalleden arkadaşları Ege ve Berkcan ile AVM’de bir gece geçirip VR oyunları oynama hayali kurmaktadır. Bu sıra da AVM’de sergilenecek ünlü bir heykeli de merak etmektedir. Emirhan erkenden kalkar, babasına destek olmak için AVM yolunu tutar. Bir talihsizlik sonucu babası gece nöbetine kalır ve Emirhan arkadaşlarını oraya davet edip durumu fırsata çevirmeye karar verir. O gece iki hırsız heykeli çalmak için AVM’ye gizlice girince işler karışır. Bundan sonrası kendilerine Bisikletli Çılgınlar diyen 5 afacan arkadaşın macera dolu saatlerine dönüşür.

Arekalar

Süre: 88 dk

Yönetmen: Doruk Tüzel

Oyuncular: Hülya Yüksel, Mert EnginSahra Erbaykent

Yönetmenliğini Doruk Tüzel’in yaptığı film korku türünde.