“Yüzüklerin Efendisi” Anime Filminden İlk Görsel Geldi!

16.02.2022 11:19
“Yüzüklerin Efendisi” Anime Filminden İlk Görsel Geldi!

“Yüzüklerin Efendisi” anime filmi “Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”, 12 Nisan 2024'te vizyona girecek!

J.R.R. Tolkien'in “Hobbit” ve “Yüzüklerin Efendisi” kitaplarından yaklaşık 200 yıl önce geçen “The War of the Rohirrim”, Rohan Kralı Helm Hammerhand'in maceralarını ve Peter Jackson'ın “Yüzüklerin Efendisi: İki Kule” filminde öne çıkan kale Miğfer Dibi'nin yaratılışını keşfedecek. 

Kenji Kamiyama, anime stüdyosu Sola Entertainment aracılığıyla filmi yönetiyor. Kamiyama, Haziran 2021'de projenin duyurulmasından bu yana filmin üstünde çalışıyor.

Filmden yayınlanan konsept görselden anlaşılacağı gibi “The War of the Rohirrim” da yaratıcı DNA'sının çoğunu Jackson'ın Orta Dünya'da geçen altı filminden alıyor. “Yüzüklerin Efendisi” ve “Hobbit” üçlemelerinin Oscar ödüllü senaryo ekibinin bir parçası olan Philippa Boyens, filmin yürütücü yapımcılığını üstleniyor. Boyens'in kızı Phoebe Gittins ve yazar ortağı Arty Papageorgiou, Jeffrey Addiss ve Will Matthews'un metnine dayanan senaryoyu kaleme alıyor. Yaratıcı ekip ise, Richard Taylor ("Yüzüklerin Efendisi" ile makyaj ve görsel efekt dalında Oscar kazandı), Alan Lee ("Yüzüklerin Efendisi" ile sanat yönetimi dalında Oscar kazandı) ve Tolkien illüstratörü John Howe'dan oluşuyor.

"Destansı bir tasvir olacak"

Yapımcı Boyens, “Kenji Kamiyama'nın ustalığından gerçekten harika bir oyuncu kadrosuna kadar, bu destansı, yürek burkan hikayeyi hayata geçirmek için bir araya gelen yeteneklere hayranım” ifadelerini kullandı.

Warner Bros. Pictures Grup başkanı Toby Emmerich, ise “'Yüzüklerin Efendisi' filmleri Tolkien'in başyapıtlarını yeni sinematik zirvelere taşıdı ve bir nesle ilham verdi” dedi ve ekledi. “Aynı yaratıcı vizyonerlerin birçoğu ve dümende yetenekli Kenji Kamiyama ile Orta Dünya'yı yeniden ziyaret edebilmek bir hediye. Bu, izleyicilerin şimdiye kadar gördüğü hiçbir şeye benzemeyen destansı bir tasvir olacak.” 

En son Tolkien uyarlaması, 2014 yapımı “Hobbit: Beş Ordunun Savaşı” dünya çapında 940 milyon dolar hasılat elde etti; altı filmin tamamının hasılatı ise 5.8 milyar doların üzerinde. “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü”, en iyi film dahil 11 dalda Oscar kazanarak rekor kırdı. 

“Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” filmin seslendirme kadrosu henüz açıklanmadı.

 
  • © Warner Bros. Pictures