Warner Bros. 10 Yıllık DC Planı İçin Marvel’ı Örnek Alıyor!

05.08.2022 16:30
Warner Bros. 10 Yıllık DC Planı İçin Marvel’ı Örnek Alıyor!

Warner Bros., Marvel Sinematik Evren'i örnek alarak DC Evreni'nini yeniden kurmak istiyor.

Warner Bros., özellikle Disney, Marvel Sinematik Evreni ile büyük başarı elde ettiğinden beri, DC Sinematik Evreniyeniden inşa etmeye çalışıyor. Bu büyük plan, “Man of Steel” ile başladı ancak Zack Snyder'ın 2017'deki “Justice League”den ayrılması ile dağılmaya başladı. Yapım süreci devam ederken Snyder’ın kızı intihar etmiş ve yönetmen ailesiyle bir arada olabilmek adına projeden çekilmişti. 

“Justice League” olayından bu yana geçen beş yıl içinde DC, işleri yoluna sokmaya çalışıyor, ancak sinematik evren uyumunu tam olarak bulamadı. Özellikle beş yıldır filmlerde göremediğimiz Henry Cavill'in Supermen'i ve Ben Affleck'in Batman'inin yokluğu, ilerlemeyi kısmen engelledi.

Warner Bros. Discovery birleşmesinin tamamlanmasıyla, pek çok kişi yeni yönetimin DC'yi nasıl idare etmeyi planladığını merak ediyor. “Batgirl”ün iptal edilmesinden sonra endişeler biraz arttı, ancak gelecek için daha büyük bir planlar var gibi görünüyor.

DC, Marvel Sinematik Evren'den ilham alarak gelecek planları yapıyor

Warner Bros. Discovery CEOsu David Zaslav, Marvel Stüdyoları'nın yöntemlerini uygulamaya çalışırken DC’nin listenin başında olduğunu açıkladı. Ayrıca Zaslav, Disney'in Marvel Stüdyoları ve Kevin Feige’nin yaptığına benzer şekilde "sadece DC'ye odaklanan on yıllık plana sahip bir ekip" oluşturacaklarını doğruladı:

"Sahip olduğumuz fırsatlara genel olarak baktığımızda DC bizim için listenin başında geliyor. Batman, Superman, Wonder Woman ve Aquaman'e bakıyorsunuz, bunlar her yerde bilinen markalar. Onları harika hikayelerle dünyanın dört bir yanına götürmek bizim için büyük bir fırsat. Odaklanacağımız işi yeniden yapılandırdık. On yıllık plana göre ilerleyecek bir ekip olacak. Alan Horn ve Bob Iger'in Disney'de Kevin Feige ile çok etkili bir şekilde kurdukları yapıya çok benziyor."

Zaslav, projelerin yalnızca tamamen hazır olduklarında piyasaya sürülmesini sağlamak için "kaliteye odaklanma" hedeflerini de paylaştı:

"DC'den uzun vadeli, çok daha güçlü, sürdürülebilir bir büyüme yakalayabileceğimizi düşünüyoruz. Bunun bir parçası olarak kaliteye odaklanacağız, hiçbir filmi hazır olmadan yayınlamayacağız. ‘Bu filmler mümkün olduğunca iyi nasıl yaparız?' esas sorumuz olacak. DC, daha iyi yapabileceğimizi düşündüğümüz bir alan ve şimdi buna odaklanıyoruz."

DC'yi gelecekte neler bekliyor?

Warner Bros. Discovery'nin yeni yönetimi, stüdyonun DC'nin ilerlemesine yönelik yaklaşımını yeniden canlandırmaya hevesli görünüyor. Stüdyo, DC markasının önümüzdeki yıllarda Marvel ile rekabet edebilecek potansiyelinin farkında.

DC'nin önümüzdeki on yılını planlamak için yaratıcı bir ekip oluşturma hedefi, muhtemelen her şeyi denetlemek için Kevin Feige benzeri bir liderin atanmasıyla birlikte ilerleyecek. 

WB, mevcut evrene tutunmaya, seriyi tamamen yeniden başlatmaya veya muhtemelen Matt Reeves'in Batman dünyasını genişletmeye çalışabilir; her ihtimal büyük değişiklikler gerektiriyor. Planların nasıl gelişeceğini zaman gösterecek. Şimdilik, DC'nin en yakın filmi ise 21 Ekim'de vizyona girecek olan Dwayne Johnson'lı “Black Adam” olacak.