İngiliz-Fransız Oyuncu ve Şarkıcı Jane Birkin Vefat Etti.

17.07.2023 09:19
İngiliz-Fransız Oyuncu ve Şarkıcı Jane Birkin Vefat Etti.

Jane Birkin, 76 yaşında, Pazar günü Paris'teki evinde vefat etti.

Le Parisien gazetesine göre, ölüm sebebi henüz doğrulanmadı. Jane Birkin, uluslararası alanda en çok, 1969 yılında Serge Gainsbourg ile söylediği ateşli düeti "Je t'aime... moi non plus" ile tanınıyordu. O dönemde henüz büyük çıkış yapmamış olsa da, Michelangelo Antonioni'nin etkileyici 1966 yapımı "Blow Up" filminde küçük ama unutulmaz bir rolü vardı.

Birkin ve Gainsbourg çifti, birlikte oyuncu ve şarkıcı Charlotte Gainsbourg adında bir kız çocuğu sahibiydi. 1980'de ayrıldıktan sonra, çift yakın kalmış ve sanatsal işbirliklerine devam etti. Birkin, Gainsbourg'un "Baby Alone in Babylone", "Lost Song" ve "Amours des feintes" adlı üç albümünde yaratıcı olarak yer aldı. Birkin ayrıca "Di Doo Dah," "Ex fan des sixties" ve "Lolita Go Home" gibi birkaç solo albüm çıkardı ve Etienne Daho gibi diğer popüler müzisyenlerle de işbirliği yaptı.

1960'larda Fransa'ya gelen Birkin, 1970'lerde "Swinging London"dan zahmetsiz şıklığı ithal ederek bir moda ikonu haline geldi. Hatta Fransız lüks markası Hermes'e Birkin Çanta'sı yaratması için ilham verdi.

En tanınmış film rollerinden biri, Jacques Deray'in "La Piscine" adlı filminde Alain Delon ve Romy Schneider ile birlikte başrolde yer aldığı yapımdır. "La Pirate" adlı filmdeki performansıyla Jacques Doillon tarafından Cesar Ödülleri'nde üç kez aday gösterildi.

Birkin, iyimserliği ve alçakgönüllü cazibesiyle sevilen bir kişilik olarak biliniyordu. Bu yılın başlarında Birkin, "Les enfoirés" tarafından düzenlenen televizyon yayınıyla yapılan bir yardım konserine katıldı. Sadece üç ay önce, Mayıs ayında, Paris'teki Olympia ve La Cigale tiyatrolarında planlanmış yeni bir konser serisini iptal etti ve her zaman büyük bir iyimser olduğunu belirterek, sahneye çıkabilmek için biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu ifade eden bir açıklama yayınladı.

Bu haberle ailesini, hayranlarını ve tüm sanatçı dostlarını derinden üzen ünlü şarkıcı ve oyuncunun asla akıllardan çıkmayacak bazı sahnelerine aşağıdaki görsellerden bakabilirsiniz.

Kaynak: Variety