Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri Açıklandı!

07.09.2023 13:04
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri Açıklandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin heyecanla beklenen, Türkiye'de ilk kez Antalya'da izleyiciyle buluşacak olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için 10 film seçildi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 14 farklı kategoride Altın Portakal Ödülleri sahiplerini bulacak. Bu yarışmada yarışacak 10 film, Sevin Okyay, Mehmet Açar ve Muammer Brav gibi isimlerin yer aldığı seçici kurul üyeleri tarafından belirlendi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Türkiye'de ilk kez izleyici karşısına çıkacak filmler arasında "8x8", "Bildiğin Gibi Değil", "Hayat", "Kurban" ve "Zamanımızın Bir Kahramanı" yer alıyor. Ayrıca, bu filmler dünya prömiyerlerini bu festivalde gerçekleştirecekler. Festivalde ilk kez filmini sunacak yönetmenler, Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü için yarışma hakkına sahip olacaklar. Bu ödül için ise "Beraber", "Yurt" ve "Zamanımızın Bir Kahramanı" filmleri değerlendirilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jürisini Demet Akbağ yönetiyor ve bu yarışma kapsamında toplamda 945 bin TL değerinde ödül sahiplerini bulacak. Film Yönetmenleri Derneği jürisi, En İyi Yönetmen Ödülü'nü belirleyecek, aynı şekilde Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi de En İyi Film Ödülü'nün sahibini seçecek. Kazananlar, 14 Ekim'de gerçekleştirilecek olan ödül töreninde açıklanacak.

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışma Filmleri

"8x8" - Kıvanç Sezer

"Aniden" - Melisa Önel

"Beraber" - Mete Gümürhan

"Bildiğin Gibi Değil" - Vuslat Saraçoğlu

"Hayat- Zeki Demirkubuz

"Kurban" - İsmail Güneş

"Son Hasat" - Cemil Ağacıkoğlu

"Tereddüt Çizgisi" - Selman Nacar

"Yurt" - Nehir Tuna

"Zamanımızın Bir Kahramanı" - Miraç Atabey

Kaynak: Box Office Türkiye