Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” Filmi Türkiye'nin Oscar Adayı Oldu!

18.09.2023 11:02
Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” Filmi Türkiye'nin Oscar Adayı Oldu!

Nuri Bilge Ceylan tarafından yönetilen ve Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaparak Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran film, Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı oldu.

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğunda bulunduğu "Kuru Otlar Üstüne", Türkiye'nin Oscar aday adayları arasında yer aldı. Sinema alanındaki uzmanlardan oluşan 15 kişilik Seçici Kurul, 10 Mart 2024'te gerçekleşecek 96. Oscar Ödülleri için En İyi Uluslararası Film kategorisinde "Kuru Otlar Üstüne"yi öne çıkardı.

Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapacak olan "Kuru Otlar Üstüne" filmi, "Uzak", "Üç Maymun", "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Kış Uykusu" ve "Ahlat Ağacı"nın ardından Türkiye'nin altıncı potansiyel Oscar aday adayı oldu. Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan film, Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Ülkemizde 29 Eylül'de seyirciyle buluşacak olan yapım, Nuri Bilge Ceylan'ın 2008 yapımı "Üç Maymun" filmiyle benzerlik taşıyor. Zira bu film, 76. Akademi Ödülleri'nde dokuz film arasında yer alsa da aday gösterilmedi.

Kaynak: Box Office Türkiye