“Kuru Otlar Üstüne” Nuri Bilge Ceylan’ın En İyi Açılış Yapan Filmi Oldu!

02.10.2023 17:12
“Kuru Otlar Üstüne” Nuri Bilge Ceylan’ın En İyi Açılış Yapan Filmi Oldu!

“Kuru Otlar Üstüne” ile Nuri Bilge Ceylan gişede kendi rekorunu kırdı!

"Kuru Otlar Üstüne," ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın sinemasının en iyi açılış yapan filmi oldu. “Kuru Otlar Üstüne”, Ceylan'ın 76. Cannes Film Festivali'nde ‘Altın Palmiye’ için yarışan ve başroldeki Merve Dizdar'a ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü kazandıran bir yapım olarak dikkat çekiyor. 22 Eylül'de Adana Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini yapan "Kuru Otlar Üstüne," 29 Eylül Cuma günü gösterime girdi.

Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab EkiciErdem ŞenocakMünir Can CindorukOnur Berk Arslanoğlu ve Ece Bağcı gibi başarılı oyuncuların yer aldığı filmin senaryosu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu  imzası taşıyor.

Box Office Türkiye verilerine göre, film gişede ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlendi, bu da Ceylan'ın filmleri arasında bir rekor demek. Yönetmenin daha önceki en iyi açılış yapan filmi 47 bin izleyiciyle "Ahlat Ağacı" iken ilk üç günde "Kış Uykusu" 43 bin, "Üç Maymun" 29 bin ve "Bir Zamanlar Anadolu'da" 19 bin seyirci tarafından izlenmişti.

“Kuru Otlar Üstüne” filminin konusu ne?

Samet (Deniz Celiloğlu) Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini tamamlamak üzeredir. Bu görevi tamamlayınca İstanbul’a atanmayı bekleyen Samet’in beklediği atama gerçekleşmesine ise biraz daha süre vardır. Burada saplanıp kaldığını düşünen Samet, yaşadığı kasvetli hayattan kaçma umudunu kaybetmeye başlar. Beklenmedik bir şekilde, kendisi gibi öğretmen olan Nuray (Merve Dizdar) içinde bulunduğu bu karanlığa bir ışık tutacaktır.

Kaynak: Diken