- Anasayfa
- Karakterler
- Yeliz
Yeliz
Canlandıranlar
01 Ağustos 1979 • Türkiye
7,9/10 (359 oy)
Zeynep Beşerler ( 1 Ağustos 1979, İzmir), Türk sinema ve dizi oyuncusu. İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü'nden mezundur.
21 Temmuz 1989 • Türkiye
8,0/10 (258 oy)
Fulya Zenginer, 1989 doğumlu sinema oyuncusu.
Fulya Zenginer İstanbul’da doğdu. Zeytinburnu Nuri Paşa İÖO'nda ve Bakırköy Lisesi'nde okudu. Haliç Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü bitirdi.
Televizyona İki Aile dizisiyle adım attı. Daha sonra Küçük Kadınlar dizisinde Yeliz rolüyle başrole geçti. Tövbeler Tövbesi ve Benim İçin Üzülme dizilerinde oynadı.
Son olarak 2013 yılında korku filmi El Cin'deki rolüyle sinemaya geçiş yaptı. 2016'da Seni Seven Ölsün filminde başrolde oynadı.
19 Mayıs 1980 • Türkiye
9,2/10 (1.937 oy)
Demet Evgar, Manisa doğumlu tiyatro ve sinema oyuncusu.17 yaşındayken Manisa'daki amatör bir topluluk olan Afsem Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla Tiyatro Kılçık adında bir topluluk kurdu ve burada oyunculuk ve oyun yazarlığı yaptı. En iyi "Bir Kadın Bir Erkek" dizisinde canlandırdığı Zeynep karakteri ile tanınır. 2022 yılında Levent Babataş ile evlendi.
01 Ekim 1975 • Türkiye
8,4/10 (300 oy)
Fadik Sevin Atasoy, tiyatro ve sinema oyuncusu.
Adını babası Sönmez Atasoy'un, o doğduğunda sahnelediği Fadik Kız adlı oyundan alan sanatçı, henüz dört yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'nde Devlet Tiyatrolarınının "Teneke" adlı oyununda rol aldı. Bu roluyle henüz dört yaşında en iyi oyuncu ödülünü aldı. TRT'de çocuk programlarında sunuculuk yaptı. İlköğrenime başlayana kadar, ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne arkasında yetişti. Önce İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya başladıysa da, daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü sınavlarında birinci olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun oldu. Yine aynı Üniversitede Yüksek lisansını burslu olarak tamamladı. Oyunculuk Sanatında Diksiyon ve Fonetik üzerine tez vermiştir. Annesi Emel Göksu Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Atasoy, Devlet Tiyatroları'na girdi. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'da tiyatro üzerine eğitim aldı ve araştırmalar yaptı. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen’i oynadı ve tiyatro yönetmenliği yaptı. İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca da konuşabilmektedir.
Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer'le birlikte Moliere'in "Cimri" adlı oyununda da rol alan sanatçı, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynadı. 2008 yılında, Sönmez Atasoy yönetiminde, ABD'de yaşayan bir grup Türk sanatçı ile New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu'nu kurdular. ABD'deki Türkler'e çağdaş Türk Tiyatrosu'nu sevdirmek ve yetenekli gençleri eğiterek tiyatro dünyasına kazandırmak için ilk oyunları 'Kanlı Nigar'ı Broadway Town Hall Tiyatrosu oynadılar. Dört yabancı dil bilmektedir.