Arkadaşlarla İzlemelik 10 Komik Korku Filmi

Arkadaş grubunuzda herkese uyan bir film seçin diye komik korku filmi önerileri ile geldik!

Bir arkadaş grubu bir araya geldiğinde herkese uyacak bir film bulmak oldukça zordur. Özellikle de önerilen film korku filmiyse. İzleyiciyi rahatsız hissettirmeyi amaçlayan korku filmleri herkese göre olmayabilir. Fakat böyle bir durumla karşılaştığınızda sizi hemen bu zor durumdan kurtaracak bir uzlaştırıcı öneriyle geliyoruz: komik korku filmleri! Yer yer adrenalini hissettirecek, ama aynı zamanda saçmalıklarıyla sizleri eğlendirecek, çoğu düşük bütçeli bu 2000 öncesi çekilmiş filmlere mutlaka göz atmalısınız.

Karşınızda arkadaşlarla izlemelik 10 komik korku filmi!

İyi seyirler!

1. Kötü Ruh 2

Orijinal İsmi: Evil Dead II

Süre: 84dk
Tür: Fantastik , Komedi , Korku
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Scott Spiegel , Sam Raimi
Yapımı: 1987 - ABD

Ash şimdi bir gece daha hayatta kalmak zorunda. Bu kez sahneye, orijinal öyküde kötülüğü icad edip dünyaya salan Profesör'ün kızı, bir tamirci, Profesör'ün ortağı ve tamircinin kız arkadaşı da dahil oluyor. Gece boyunca tüm bu karakterler, iblisler ordusu, grotesk derecede bir komiklik, kan, vahşet, bir elektrikli testere, bir çifte, havada uçan bir göz ve espri anlayışı olan kesik bir elin yaptıklarını izleyeceğiz.

2. Frankenhooker

Orijinal İsmi: Frankenhooker

Süre: 85dk
Yönetmen: Frank Henenlotter
Yapımı: 1990 - ABD

Bir mucit olan Jeffrey Franken evlerinin mutfaklarında, hassas ve nazik bir organ olan beyinler üzerinde tornavida ve çekiç kullanarak enterasan deneyler yapmaktadır. Franken’in buluşları bunlarla da sınırlı değildir. En son icadı olan uzaktan kumandalı çim biçme makinası ev halkının takdirini kazanmıştır. Söz konusu makinenin demosu sırasında aktif görev alan Franken’in kız arkadaşı Elizabeth Shelley, küçük bir hata sonucu makine tarafından biçilip on bin parçaya ayrılınca, Franken tüm dehasını parçaları tekrardan bir araya getirmek için kullanmaya karar verir. Ne var ki kafa dışındaki parçaların çoğu olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplandığından, Franken yeni parçalar bulabilmek için gözünü şehrin fuhuş mekanlarına çevirir.

3. Blood Diner

Orijinal İsmi: Blood Diner

Süre: 88dk
Tür: Komedi , Korku
Yönetmen: Jackie Kong
Senarist: Michael Sonya
Yapımı: 1987 - ABD

Bu kült korku-komedi filminde, görünüşte vejetaryen bir restoran işleten iki kardeş, aslında müşterilerine onlar fark etmeden insan eti sunmaktalardır. Kaybettikleri amcalarını dirilten kardeşler, şimdi restoranlarında kurbanlar keserek antik bir tanrıçayı diriltme görevini üstlenmişlerdir. 

4. Mystics in Bali

Orijinal İsmi: Mystics in Bali

Süre: 86dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: H. Tjut Djalil
Senarist: Jimmy Atmaja
Yapımı: 1981 - Endonezya

Bir kadın, onu Bali'deki kara büyü tarikatına götüren bir kitap bulur. Şeytani bir cadı, kadını karanlık sanatlarda eğitme sözü verir. Fakat kadın kandırılır ve iç organları dışına çıkmış bir vampire dönüşür.

5. Pieces

Orijinal İsmi: Mil Gritos Tiene La Noche

Süre: 85dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Juan Piquer Simón
Senarist: Dick Randall
Yapımı: 1982 - İspanya

Boston üniversitesinin kadın öğrencileri gizemli bir katil tarafından hedef alınmaktadır. Bu katil, öğrencilerin vücut parçalarından bir puzzle oluşturmaktadır.

6. Troll 2

Orijinal İsmi: Troll 2

Süre: 95dk
Tür: Fantastik , Korku
Senarist: Rossella Drudi
Yapımı: 1990 - ABD , İtalya

Dünyanın en kötü filmlerinden olan Troll 2'de ailesiyle Nilbog kasabasına giden Joshua, burada yaşayan insanların aslında insan yiyen vejetaryen canavarlar olduğunu öğrenir. Tek yardımcısı 6 ay önce ölen dedesidir.

7. A Chinese Ghost Story

Orijinal İsmi: Sien nui yau wan

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Fantastik
Yönetmen: Siu-tung Ching
Yapımı: 1987 - Hong Kong

Utangaç vergi memuru, terk edilmiş bir ormandaki tapınağa sığınır. Orada, güzel kadın hayalet Siu-Shihn onu baştan çıkarmaya çalışır. Hayalete direndiğinde hayalet ona aşık olur. Maalesef, kızının hırsızların elinde ölmesinden beri Siu-Sihn'in ruhu, kindar ve 'Dam' olarak bilinen ve kızı, Kara Dağ'ın şeytani Lordu ile evlenmeye zorlayan erkek kılığında bir ağaç şeytanın içine hapsolur. Ling, şeytanlarla savaşmak için Tao ist kılıç ustası Master Yin ile güçlerini birleştirir. Yin, Ölüler diyarına giden geçici bir kapı açar. Ling, Ölüler diyarında, Siu-Shin'i evlilikten kurtarmak ve ruhunu özgürleştirmek için çaba harcar. Sonunda, başka bir bedende dirilmesi olasılığını düşünerek, kızın küllerini tekrar gömer.

8. Chopping Mall

Orijinal İsmi: Chopping Mall

Süre: 77dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Jim Wynorski
Yapımı: 1986 - ABD

Bir grup genç alışveriş merkezi çalışanı mağazalardan birinde parti yapmak için geç saate kadar orada kalırlar. Onlar henüz dışarı çıkamadan alışveriş merkezi kapanınca, robot güvenlik sistemi düzgün çalışmamaya başlar ve ölümcül bir makineye dönüşür.

9. Vampirlerin Dansı

Orijinal İsmi: The Fearless Vampire Killers: Vampires 101

Süre: 10dk
Tür: Komedi , Korku
Oyuncular: Michael Mindlin Jr.
Yönetmen: Michael Mindlin Jr.
Yapımı: 1967 - ABD

Saygıdeğer bir profesör ve onun yarım akıllı yardımcısı, tehlikedeki bir kadının izini sürerlerken vampirlerin tuzağına düşerler.

10. Attack of the Killer Tomatoes!

Orijinal İsmi: Attack Of The Killer Tomatoes!

Süre: 87dk
Yönetmen: John De Bello
Senarist: John De Bello
Yapımı: 1978 - ABD

Bir grup bilim insanı dünyayı mutant katil domateslerden kurtarmak için bir araya gelir.