Bu 23 Nisan Çocuklarınızla İzlemek İsteyeceğiniz 10 Film!

23 Nisan'da çocuğunuzla izleyebileceğiniz yaratıcı filmler burada! 

Bütün çocukların ve çocuk kalanların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarız! 23 Nisan'ın 103. yıl dönümünde size izleyebileceğiniz birbirinden güzel filmleri bir araya getirdik. Öncelikle kısaca 23 Nisan'ın tarihinden de bahsetmek isteriz. 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. 23 Nisan 1921'de çıkarılan "23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun" ile ise bu gün, Türkiye'nin ilk ulusal bayramı ilan edilmiştir. O zamanlar çocuklarla ilişkilendirilmeyen bu milli bayram, ilk kez 23 Nisan 1927 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün himayesinde "Çocuk Bayramı" olarak kutlanmıştır.

Bizim de "Dersimiz Atatürk" ile başladığımız listede sihirli dadılardan sevimli hayvanlara pek çok büyülü evrene yolculuk edebileceğiniz eğlenceli filmler bulunmakta. 

Şimdiden iyi seyirler!

1. Dersimiz Atatürk

Orijinal İsmi: Dersimiz Atatürk

Süre: 92dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Hamdi Alkan
Senarist: Turgut Özakman
Yapımı: 2010 - Türkiye

İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğun, Atatürk'ü daha iyi anlamaları için verilen ödevle başlar. Bu ödev onlar için Atamızın yaşamına ve Ülkemizin Kurtuluş öyküsüne yapılacak uzun ve öğretici bir yolculuk olacaktır. Bu yolculukta onlara önderlik edecek olan çocuklardan birinin ödüllü tarihçi "Dede"sidir. Ama bu "Dede" diğer tarihçilere hiç benzememektedir. Tarihi sıkıcı bir geçmiş olarak anlatmaz, sanki fantastik bir dünyanın tarihçisidir. Çocuklara Mustafa Kemal'in çocukluğunu, okul hayatını, askerlik kariyerini anlatır. Onları Kurtuluş Savaşı'nın en önemli cephelerine götürür, dünyada eşi görülmemiş bir direniş gösteren Türk halkının eşsiz kahramanlarıyla tanıştırır. Cumhuriyetin kuruluşuyla yoktan var edilen ülkenin emeklerini ve Ata'nın hayran olunası insani özelliklerini bazen canlandırmalar, bazen de tarihten gelen fotoğraf ve videolarla öğretir.

2. Matilda

Orijinal İsmi: Matilda

Süre: 98dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Danny DeVito
Yapımı: 1996 - ABD

İlgisiz ebeveynleri yüzünden çocukluğundan beri kendi kendine bakmayı öğrenen Matilda, telekinetik yeteneklerinin farkına varır ancak ailesini bir türlü buna inandıramaz. Ailesi onu oldukça kötü bir okula yollar. Matilda da bu fırsattan yararlanıp güçlerini geliştirmeye odaklanır.

3. Sihirli Oyuncakçı

Orijinal İsmi: Mr. Magorium's Wonder Emporium

Süre: 93dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Zach Helm
Senarist: Zach Helm
Yapımı: 2007 - ABD , Kanada

Mr. Magorium’un Wonder Emporium’una hoşgeldiniz. Burası dünyanın en fantastik, en harika,en sihirli oyuncak mağazasıdır. Dükkanın kendisi de dahil olmak üzere içindeki her şey canlıdır ve bu muhteşem dükkan çocukların iştahını kabartan bir oyuncak cennetidir. Bir gün Emporium’un 243 yaşındaki kurucusu ve sahibi Mr. Magorium (Dustin Hoffman), mağazanın yönetimini tüm yasal haklarıyla birlikte genç ve kendine güvensiz yöneticisi Molly Mahoney’e (Natalie Portman) devredeceğini açıklar. Magorium’un bu kararı üzerine başlı başına bir canlı varlık gibi olan mağaza bir öfke ve sinir krizine kapılır. Mağazanın piyasa fiyatını belirlemek için karamsar ruhlu hesap uzmanı Henry’nin (Jason Bateman) gelmesiyle birlikte o güne kadar rengarenk bir yer olan Emporium ansızın esrarengiz değişimler geçirmeye başlamıştır. Çocukların hayatına eğlence katan oyuncaklar yine oradadırlar ama renkleri griye dönüşürken, cansız ve sessiz bir hal alırlar. Onları eski durumuna ancak ve ancak Mahoney ile Henry getirebilecektir. Bunu da 9 yaşındaki çok becerikli bir çocuğun (Zach Mills) yardımları sayesinde kendi içlerindeki büyülü gücü bularak yapabileceklerdir.

4. Kediler Ve Köpekler

Orijinal İsmi: Cats And Dogs

Süre: 87dk
Tür: Aile , Komedi
Yönetmen: Lawrence Guterman
Yapımı: 2001 - ABD

Kediler ve köpekler arasındaki dünya hakimiyeti mücadelesi şimdiye kadar pamuk ipliğine bağlı bir anlaşmayla kontrol altında tutulmuştur. Ancak bu barış dönemi son bulmak üzeredir. Güç delisi bir İran kedisi olan Mr. Tinkles insan ırkının can dostu köpeklere karşı toplu bir kedigiller hareketi başlatmak üzeredir. İnsan ırkını koruyan üstün nitelikli köpek ajanlarının ise başı derttedir. Üst düzey yetkilileri görevinden uzaklaştırılmıştır ve onlar da ajan Lou adına çaylak bir Beagle yavru köpeğini göreve getirmek zorunda bırakılırlar. Dünyayı kurtarmak için bu çaylak yeterli olacak mıdır? Bu artık insan ve köpeklerin ortak sorunudur.

5. Sihirli Dadı

Orijinal İsmi: Nanny Mcphee

Süre: 97dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Kirk Jones
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Birbirinden yaramaz yedi çocuğu olan Bay Brown, eşini bir sene önce kaybetmiştir ve afacanlarla yalnız kalmıştır. Türlü yaramazlıkları ile babalarını çileden çıkaran bu çocuklara göz kulak olacak bir dadı bulmak nerdeyse imkansızdır. Maddi olarak da sıkıntı içinde olan Bay Brown’a ancak bir mucize gereklidir. Üstelik çocuklarına bakabilmek için para yardımı aldığı halası Bayan Adelaide da ona yakın bir zamanda evlenmesini şart koşmuştur. Aksi takdirde biriken borçlarını en sert yoldan ödetmeye kararlıdır. Çaresiz Bay Brown kapıdan sihirli bir dadının geleceği günü beklemekten başka bir şey yapamaz. Çocukların evi savaş alanına çevirdiği gecelerden birinde kutsal kurtarıcı Dadı McPhee tam zamanında yetişir. 

6. Minik Örümcek Şarlot

Orijinal İsmi: Charlotte's Web

Süre: 97dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Gary Winick
Yapımı: 2006 - Almanya , ABD

Annesinin bir seferde doğurduğu yavrular arasında en çelimsiz ve ufak tefeği olan küçük domuz Wilbur, Fern adlı küçük bir kız tarafından kurtarıldıktan sonra çiftlik hayvanlarının en yeni üyesi olur. Wilbur henüz çok küçük ve deneyimsizdir. Bu da çiftlikteki diğer hayvanların onunla dalga geçmesine, alay etmesine yol açar. Küçük Wilbur’daki arkadaşlık potansiyelini sadece çiftlik evinin çatısında yaşayan örümcek Charlotte görebilmektedir. Wilbur ile Charlotte arasında gelişen arkadaşlık, çiftlikteki diğer hayvanların, küçük domuzun günlerinin sayılı olduğunun farkına varmasıyla kalıcı hale dönüşür. Artık Wilbur’un hayatının kurtuluşu mucizelere kalmış gibidir. Ancak Wilbur’un hayatını kurtarmaya kararlı olan Charlotte onu kurtarabilecek bir formül bulur. Çiftçiyi ikna etmek için domüzun barındığı ahırın kapısına Wilbur’un “kurtarılmaya değer çok özel bir domuz” olduğunu ağlarını kullanarak yazar.

7. Peter Pan

Orijinal İsmi: Peter Pan

Süre: 113dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: P.J. Hogan
Yapımı: 2003 - ABD , İngiltere

Wendy her gece küçük erkek kardeşlerine uyumadan önce birbirinden güzel fantastik hikayeler anlatır. Bir gün babaları, Wendy'nin oğlanlarla aynı odada uyuyamayacak kadar büyük olduğuna karar verir. Bu olağanüstü öykülerle süslü gecelerin aniden bitmesi, sadece evin çocuklarını üzmez. Çünkü Wendy'nin öykülerine tutkun bir başkası vardır: gizli gizli pencerenin ardından onları dinleyen Peter Pan! Wendy'nin ortadan kaybolması Peter'ın dikkatini çeker. Sonrasında bütün çocuklar Peter'ın dünyası Varolmayan Ülke'ye bir seyahat yapacaktır. Burada onları Kaptan Kanca, peri Tinkerbell ve olağanüstü bir evren beklemektedir.

8. Felaket Henry

Orijinal İsmi: Horrid Henry: The Movie

Süre: 93dk
Tür: Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Nick Moore
Senarist: Lucinda Whiteley
Yapımı: 2011 - İngiltere

Henry, okuldan nefret eder ve zor işleri yapmayı sevmez. Ödev yapmaktan, sebze yemekten ve öğretmeni Bayan Acuze’den hiç hoşlanmaz. Şeker yemeyi sever. Rock müzikten hoşlanır. Kahverengi kahküllü saçları ve bir kardeşi vardır. Türkiye’de çizgi dizi olarak yayınlanan, ülkemizde ve dünyanın birçok yerinde 80 adet kitabı basılan, yaramaz bir öğrencinin günlüklerinden yola çıkılarak yaratılan İngiliz yapımı bir komedidir.

9. Mary Poppins

Orijinal İsmi: Mary Poppins

Süre: 139dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Robert Stevenson
Senarist: Bill Walsh , P.L. Travers
Yapımı: 1964 - ABD

Büyülü bir dadı olan Mary Poppins, Bank Ailesi'nin çocuklarına dadılık yapmaya başlar. Aile üyelerinin, nasıl bir bakıcıyla karşı karşıya olduklarından haberleri yoktur. Mary Poppins, çocukları gerçeküstü bir yolculuğa çıkarırken onlara hayattan keyif almayı öğretir. Film, Avustralyalı kadın yazar P. L. Travers'ın 1935 yılında yazmaya başladığı çocuk kitabı serisinden uyarlanmıştır.

10. Charlie'nin Çikolata Fabrikası

Orijinal İsmi: Charlie And The Chocolate Factory

Süre: 115dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: John August
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere

Charlie, ekonomik olarak zor geçinen bir ailenin çocuktur. Tüm dünya, çikolata fabrikasıyla zengin olmuş Willy Wonka'nın esrarengiz ve yıllardır kapalı olan fabrikasının içini merak eder. Bir gün Willy Wonka 5 çikolata ambalajının altına altın bilet saklar. Altın biletleri bulan 5 çocuk fabrikaya girme hakkına sahip olacak ve içlerinden biri hayallerinin ötesinde bir dünyaya kavuşacaktır. Charlie de çikolata alamayacak kadar fakir olmalarına rağmen o fabrikaya girmek için elinden geleni yapacaktır.