Netflix'te İzlemeniz Gereken 7 Zombi Filmi!

Beyninize sahip çıkın, Netflix'teki zombi filmleri geliyor!

Korku filmleri arasında zombi filmleri çok özel bir yere sahip. Öldükten sonra bile hayata bağlılıklarından bir şey kaybetmeyen bu yaratıklar, her an korkutucu bir salgından sonra karşınıza çıkabilir! İşte sizler için Netflix'te en beğendiğimiz 7 zombi filmi! 

İyi seyirler.

1. Kötü Ruh

Orijinal İsmi: Evil Dead

Süre: 91dk
Tür: Korku
Yönetmen: Fede Álvarez
Yapımı: 2013 - ABD

1981 yapımı kült korku filminin merakla beklenen yeniden çevriminde, yirmili yaşlarda beş arkadaş bir kulübede kapalı kalıyor. Ölülerin Kitabı’nı bulduktan sonra, farkında olmadan ormanda yaşayan ve uyumakta olan şeytanları toplamaya başlıyorlar. Bu şeytanlar birer birer gençleri ele geçiriyor ta ki geride hayatta kalmak için savaşan bir kişi kalana kadar.

2. Kingdom Ashin of the North

Orijinal İsmi: Kingdom Ashin of the North

Süre: 92dk
Tür: Dram , Fantastik , Gerilim
Yönetmen: Kim Sung-Hoon (i)
Senarist: Kim Eun-hee
Yapımı: 2021 - Güney Kore

Kingdom: Ashin of the North, film Kuzey Yeojin kabile köyünün varisi Ashin 'in (Jun Ji-Hyun) kimliğinin ardındaki gizemi ortaya çıkarmasını ve diriliş bitkisinin kökenini keşfetmek için lee chang grubu ile kuzeye yolculuk yapmasını konu alıyor.

3. Cargo

Orijinal İsmi: Cargo

Süre: 105dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Ben Howling , Yolanda Ramke
Senarist: Yolanda Ramke
Yapımı: 2017 - ABD , Avustralya , İngiltere

Avustralya'nın her yerine yayılan bir salgından sonra bir baba, kızını korumaya istekli birini arar.

Yönetmenliğini Ben Howling ve Yolande Ramke'nin yaptığı filmde başrollerde Martin Freeman, Marlee Jane McPherson-Dobbins ve minik yetenek Simone Landers yer almakta.

4. Ölüler Ordusu

Orijinal İsmi: Army of the Dead

Süre: 148dk
Yönetmen: Zack Snyder
Senarist: Joby Harold , Zack Snyder
Yapımı: 2021 - ABD

Zombi istilası sırasında Las Vegas’ta bulunan bir kumarhaneyi soymayı planlayan bir paralı asker ekibi, büyük bir vurgun yapmak istemektedir. Ekibin lideri olan Scott Ward (Dave Bautista), bu soygunun gerçekleşmesi için her şeyi göze alır.

5. Cloverfield Yolu No: 10

Orijinal İsmi: 10 Cloverfield Lane

Süre: 104dk
Yönetmen: Dan Trachtenberg
Senarist: Dan Casey , Josh Campbell
Yapımı: 2016 - ABD

Genç bir kadın olan Michelle (Mary Elizabeth Winstead), geçirdiği trafik kazasının ardından kendini bir yeraltı sığınağında kapalı bulur. Sığınağın sahibi olan Howard (John Goodman), dünyada büyük bir kimyasal saldırı yaşandığını ve sığınağın dışında yaşamanın artık imkansız olduğunu anlatır. Ancak Michelle ne pahasına olursa olsun oradan kaçmak ve durumu kendi gözleriyle görmek için elinden geleni yapacaktır.

6. Veba

Orijinal İsmi: Carriers

Süre: 84dk
Yönetmen: David Pastor , Àlex Pastor
Yapımı: 2009 - ABD

Filmde dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan yıkıcı bir kuş gribi salgını sonrası dört arkadaşın hayatta kalma mücadeleleri anlatılıyor.

7. Ölüm Günü: Kan Bağı

Orijinal İsmi: Day of the Dead

Süre: 90dk
Tür: Aksiyon , Korku
Yapımı: 2017 - ABD , Bulgaristan

Küçük bir grup askeri personel ve hayatta kalanlar, zombilerin istila ettiği bir dünyada bir tedavi bulmaya çalışırken bir yeraltı sığınağında yaşarlar.