Disney Plus'ın En Keyifli K-Drama Yapımları

Disney Plus’ta izleyebileceğiniz en keyifli K-Drama yapımlarını sizler için derledik!

Disney Plus'ın 2021 yılında Güney Kore'de başlatılmasından bu yana, ülkeden çeşitli orijinal K-dramalar dünya genelindeki izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Güney Kore eğlence ve kültürü, özellikle Netflix'in "Squid Game" adlı yapıtının büyük başarısından sonra, o kadar popüler hale gelmiştir ki Disney, Kore'nin en üst düzey yeteneklerini ekranlarımıza taşımaktadır.

İşte sizin için seçtiğimiz gerilim dolu suç dizilerinden duygusal romantik hikayelere kadar,  Disney Plus'ta bulunan en iyi K-Drama dizileri…

İyi seyirler…

1. Link: Eat, Love, Kill

Aynı duyguları paylaşan bir erkek ve bir kadın hakkında bir suç gizemi, gerilim ve fantastik hikaye. Gye Hoon, kaybolan ikiz kardeşi olan bir şef. Şimdi rastgele duygularının Da Hyun adındaki bir kızla bağlantılı olduğunu keşfediyor.

2. Kiss Sixth Sense

Orijinal İsmi: kiss sixth sense

Süre: 67dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Nam Ki-Hoon
Senarist: Nam Ki-Hoon
Yapımı: 2022 - Güney Kore

Ye Sol birini öptüğünde geleceği görebilir. Bir gün yanlışlıkla patronu Cha Min Hoo'yu boynundan öptü ve gelecekte aynı yatakta yattıklarını gördü.

3. The Man Standing Next

Orijinal İsmi: Chiefs of Namsan

Süre: 114dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Min-ho Woo
Yapımı: 2020 - Güney Kore

6 Ekim 1979'da Kore Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü Kim Kyu-Pyeong (Lee Byung-Hun) Güney Kore Başkan Parkı'na (Lee Sung-Min) suikast düzenlenir. Suikasttan 40 gün önce, Kore Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın sürgündeki önceki müdürü Park Yong-Kak (Kwak Do-Won), ABD duruşmasında Güney Kore hükümetine karşı tanıklık etmiştir. Kim Kyu-Pyeong ve Kwak Sang-Cheon (Lee Hee-Joon) onu durdurmak için bir plan yaparlar.

4. Soundtrack #1

Süre: 44dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kim Hee-won
Senarist: Ahn Sae-bom
Yapımı: 2022 - Güney Kore

Dizi, 20 yıldır arkadaş olan bir erkek ve bir kadının hikayesini anlatan romantik bir müzik dramasıdır. İki arkadaş iki hafta boyunca bir çatı altında yaşadıklarında aşk ile dostluk arasındaki ince çizgide gidip gelirler. Böylece drama ikilinin dostluk ve aşk arasındaki hisleriyle nasıl başa çıkacaklarını ortaya koyacak.

5. Big Bet

Orijinal İsmi: Kajino

Süre: 55dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Yoon-Seong Kang
Senarist: Yoon-Seong Kang
Yapımı: 2022 - ABD , Güney Kore

Suç- aksiyon türündeki bu dizi, bir kumarhane kralının risk alıp tekrar sektöre dahil olma hikayesini anlatıyor.

6. In the Soop: Friendcation

10 yıldır bir dostluk sürdüren eğlence endüstrisinin en iyi arkadaşları Park Seo-joon, Peakboy, Choi Woo-shik, Park Hyung-sik ve BTS V'nin bir seyahat hikayesi.

7. Big Mouth

Süre: 68dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Oh Choong-hwan
Yapımı: 2022 - Güney Kore

Dizi, hiçbir zaman başarılı olamayan üçüncü sınıf bir avukat Park Chang Ho'nun tesadüfen bir cinayet davasının sorumluluğunu üstlenip gizli gerçeği daha da derinlemesine araştırmasıyla ortaya çıkan tuhaf olaylar etrafında dönmektedir. Karıştığı cinayet davasının ardından bir şekilde dahi dolandırıcı Büyük Fare olarak parmaklanır. Böylece kendini hayati tehlike arz eden bir durumun ortasında bulur.

8. Connect

Süre: 46dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Takashi Miike
Yapımı: 2022 - Güney Kore

Dongsoo, zamanını internete müzik yükleyerek geçirerek yalnız bir hayat sürmektedir. Onu kaçıran organ avcısı, gözlerinden birini çıkarınca sıradan hayatı altüst olur. Kısa süre sonra Dongsoo, gözünü alan kişinin gözünden görmeye başlar. Gözüyle kurduğu bağlantı sayesinde, gözünü alan kişinin kötü şöhretli bir seri katil olduğunu öğrenir ve gözünü geri almak için katilin peşine düşer.

9. Rookie Cops

Süre: 55dk
Tür: Dram
Yönetmen: Kim Byung-soo
Senarist: Lee Ha-Na
Yapımı: 2022 - Güney Kore

Rookie Cops dizisinde Kore Ulusal Polis Üniversitesi'ne başlayan birinci sınıf öğrencisi Wi Seung Hyun babasına o kadar hayrandır ki onun izinden gitmek istediği için çabalar ve üniversiteye giriş sınavını kazanır. Wi Seung Hyun yakışıklı ve zeki bir çocuktur. En önemli özelliği sadık ve sorumlu olmasıdır. Babasının izinden gitmek ve hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı yolda, Go Eun Gang adında bir kadınla yolları kesişir ve birtakım zorluklarla karşı karşıya kalır. 2000 yılında doğmuş genç yetişkinlerin Kore'deki en muhafazakar üniversitelerinden birine adım atmaları etrafında dönecek olan dizi, 2.000 kişilik kampüste öne çıkma mücadelesini ve bu seçkin ve sıkı yönetimli üniversitede ki gençlerin hayallerini, aşklarını ve zorluklarıyla birlikte nasıl büyüdüklerini anlatıyor.

10. Misaeng

Orijinal İsmi: Incomplete Life

Süre: 75dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2014 - Güney Kore

Jang Geu-Rae (Siwan) çocukluğundan beri masa oyunu oynamaktadır. Bu oyunu oynamak onun için her şey demektir ama o profesyonel bir go oyunucusu olmayı asla başaramaz. Bunun üzerine gerçek hayata atılmaya karar verir. Bir yakının tavsiyesi ile Jang Geu-Rae "Wonin International"da bir stajer olarak çalışmaya başlar. İşinin ilk gününde, patronu Oh Sang-Sik (Lee Sung-Min) ile karşı karşıya gelen Jang Geu-Rae artık şirkete adapte olmak için mücadele etmeye başlar.