Disney Plus'ta İzlemeniz Gereken Gerilim Filmleri

Bu filmleri izliyorsanız gerilmeye hazır olun!

Disney Plus denilince aklınıza ne tarz filmler geliyor? Eğlenceli aile filmleri. Disney prensesli çizgi filmler. Akıllardan bir türlü çıkmayan şarkılı animasyonlar. Ve elbette gerilim filmleri! Gerilim filmi seviyorsanız Disney Plus'ta mutlaka izlemeniz gereken filmleri burada bulabilirsiniz! 

İyi seyirler.

1. Siyah Kuğu

Orijinal İsmi: Black Swan

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Darren Aronofsky
Yapımı: 2010 - ABD

Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır. Onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.

2. The Beach

Orijinal İsmi: The Beach

Süre: 119dk
Tür: Dram , Gerilim , Macera , Romantik
Yönetmen: Danny Boyle
Senarist: John Hodge
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere

Amerikalı genç Richard'ın (Leonardo Di Caprio) macera arayışı ile Tayland'a gelmesine neden olan şey işte bu yapmacık dünyada gerçek bir şey bulma ve ona bağlanma arzusudur. Farklı bir şeyin arayışı içindedir. Bangkok'da ucuz bir otelde Etienne (Gaillaume Canet) ve Françoise (Virginie Ledoyen) isimlerinde bir Fransız çiftle karşılaşır. Aynı zamanda Daffy adında, yılların ve ilaçların etkisi ile çökmüş yaşlı bir gezginle tanışır. Daffy Richard'a turistler tarafından işgal edilmemiş, gizli bir cennetten, bir adadan söz eder.

3. Flightplan

Orijinal İsmi: Flightplan

Süre: 98dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Robert Schwentke
Yapımı: 2005 - ABD

Yakınlarını yeni kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan bir anne, yanında küçük kızıyla beraber Berlin'den Amerika'ya uçmaktadır. Yolculuğun bir noktasında küçük kız ortadan kaybolur. Anne telaşa düşerek çevresindekiler ve mürettebattan yardım ister. Ancak uçaktaki hiç kimse böyle bir kızın varlığını hatırlamaz gibi görünmektedir.

4. Kanunun Kuvveti

Orijinal İsmi: The French Connection

Süre: 104dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: William Friedkin
Yapımı: 1971 - ABD

Popeye Doyle, çok hırslı ve sinirli bir polistir. İşini yaparken pek çok kişinin hayatına mal olur. Buddy Russo ise ondan daha ılımlı biridir. Amerikadaki uyuşturucu trafiğinde fransızların bağlantısını ilk ortaya çıkaran bu iki polis önlerine çıkan her engeli halledip, Alan Charnier'in peşine düşerler.

5. Hide And Seek

Orijinal İsmi: Hide And Seek

Süre: 101dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: John Polson
Senarist: Ari Schlossberg
Yapımı: 2005 - ABD

Başarılı bir sosyolog olan David Callaway'in eşi Alison aniden ölüyor ve Emily büyük bir travma yaşıyor. Baba kız, Emily'nin annesi ile güzel günlerini yaşadığı Manhattan'dan New York'un kuzey mahallerinden birine taşınıyorlar. Bundan kısa bir süre sonra Emily, Charlie adını verdiği hayali bir arkadaş geliştirir. David başlangıçta Charlie'yi Emily'nin kendisini ifade etmesine yardımcı olması açısından olumlu bir gelişme olarak görse de başlarına gelen korkunç olaylar onu Charlie'nin gerçek biri olduğuna inandırmaya başlar... Ve eğer öyleyse Charlie'nin durdurulması gerekmektedir. Küçük Emily Callaway'in hayali arkadaşı Charlie ile Saklambaç oynamak çok basit ve masum bir heyecandı. Oysa ki kendisini babası David'in bile durduramadığı kabus gibi olayların ortasında bulur. Charlie kim ya da nedir? David bunu çok merak etmektedir. Nasıl oluyor da kızı böyle bir varlığın bu kadar etkisinde kalabilir?.. Belki de Charlie aslında hayali değildir, belki de kanlı canlı bir varlık olmasa da kötü bir yaratıktır?

6. Dark Water

Orijinal İsmi: Dark Water

Süre: 105dk
Tür: Dram , Gizem , Korku
Yönetmen: Walter Salles
Senarist: Hideo Nakata
Yapımı: 2005 - ABD

Bekar anne Dahlia Williams’ın hayata yepyeni bir başlangıç yapmak için kızıyla birlikte New York'un kenar semtlerinden birinde bakımsız bir apartmanın dokuzuncu katına yerleşir. Eski kocasıyla mücadele ettiği velayet davasına bir de çekilmez baş ağrıları eklenince Dahlia'nın hayatı çekilmez bir hal alır.Evin çeşitli yerlerinden tüyler ürperten tuhaf gürültüler gelmektedir.Bunlara bir de evin çeşitli yerlerindeki koyu renk su lekeleri eklenince Dahlia’nın tedirginliği artar.Birileri ya da birşeyler Dahlia ile akıl oyunları oynamaktadır. Hayal gücünün delicesine çalıştığı bir ortamda kendi mantığına ve önsezilerine güvenmesi imkansız gibidir.

7. Con Air

Orijinal İsmi: Con Air

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Simon West
Senarist: Scott Rosenberg
Yapımı: 1997 - ABD

Birkaç azılı suçlunun nakli sırasında gelişen olayları konu alan bir film. Geçen yıl kendinden çok bahsettiren 'The Rock' filminın yapımcılarının çektiği filmim maliyeti tam 70 milyon $. Geniş ve seçkin oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çekiyor.Con Air'deki karakterlerin neredeyse hepsini hapishane kaçkını azılı katiller oluşturuyor. Mahkumlar Alabama'daki yeni ve daha güvenli bir hapishaneye transfer edilmek üzere uçağa bindiriliyorlar, ama kemerleri çözme sinyali verilmeden, Malkovich'in canlandırdığı sapık katil 'Virüs' lakaplı Cyrus Grissom liderliğinde uçağı ele geçirerek rotayı özgürlüğe çeviriyorlar. Ancak uçağın yolcuları arasında yeni tahliye olmuş temiz pak bir adam da var. Eski asker Cameron Poe adam öldürmekten sekiz yıl yattıktan sonra iyi halden salınıyor, fakat karısına ve hiç görmediği küçük kızına kavuşma hayalleri kurarken kendini birden gürültü ve patırtının içinde buluyor.

8. Copycat

Orijinal İsmi: Copycat

Süre: 124dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Jon Amiel
Yapımı: 1995 - ABD

Katil profilleri konusunda uzman psikiyatrist Dr. Helen Hudson, seri katil Peter Foley’nin işlediği cinayetler karşında şaşkına dönmüştür. Helen geçmişte yaşadığı korkunç bir olay yüzünden kapalı yerde kalmaktan korkar. Helen evine hapsedilmiştir. Katil, ileride ünlü bir seri katil olabilmek için, bu durumu cinayet girişiminde kullanmak istemektedir. Dedektifler, Monahan ve Reuben Goetz, katili cinayeti gerçekleşmeden yakalamak zorundadır.

9. Gizli Gerçek

Orijinal İsmi: What Lies Beneath

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Korku
Yapımı: 2000 - ABD

Dr. Norman Spencer ve karısı Claire yeni taşındıkları evlerinde mutlu bir hayat sürmektedirler. Genetik uzmanı olan Norman, yeni bir araştırma nedeniyle çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Kızları da üniversite için evden ayrıldığı için çok sıkılan Claire, tüm zamanını bahçe ile uğraşarak ve bilgisayar başında geçirmeye başlar. Mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürdükleri evlerinde açıklanması zor olan olaylar meydana gelmeye başlar. Kapılar kendiliğinden açılmaya başlar ve yeni komşuları ortadan kaybolur. Claire banyoda bazı hayaller görmekte ve bunların gerçek olduğuna inanmaktadır. Norman ise bunların hepsinin sadece sinirsel bir çöküntüden ibaret olduğunu düşünmektedir. Ve Claire kendini bilinmeyen bir varlıkla savaş halinde bulur. Olayın sonucunda kendini büyük bir tehlike beklemektedir.

10. The Village

Orijinal İsmi: The Village

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: M. Night Shyamalan
Senarist: M. Night Shyamalan
Yapımı: 2004 - ABD

Mutlu ve huzurlu görülen bir köyün insanları aslında köyün dışındaki yasak ormanda yaşayan yaratıklar yüzünden korku dolu anlar yaşamaktadırlar. Bu insanlardan biri bu sınırı aşarak bilinmeyenle yüzleşmeye cesaret eder.