Netflix'te İzleyebileceğiniz En İyi 10 Mini Dizi

Netflix'in en beğenilen mini dizilerini sizler için derledik!

Netflix'in özgün içerikleri arasında, izleyicilerin beğenisini kazanan ve eleştirmenlerden övgü alan birçok mini dizi bulunuyor. "The Queen's Gambit"ten "Hill House'un Laneti'ne kadar, bu Netflix mini projeleri herkesi büyüledi, kültürel fenomenlere dönüştü ve yüksek puanlar alarak ünlü eleştirmenlerden beğeni topladı.

İşte sizler için seçtiğimiz en keyifli ve güzel Netflix yapımı mini diziler!

İyi seyirler...

1. Unorthodox

Orijinal İsmi: Unorthodox

Süre: 54dk
Tür: Dram
Yönetmen: Maria Schrader
Yapımı: 2020 - Almanya

Katı şekilde Ortodoks ve Yahudi bir kadının ayarlanmış evliliğinden ve dini olan çevresinden kaçışının hikâyesi. Yeni hayatına başlayan Esther, Brooklyn’deki hayatını tamamen geride bırakıp kendi yolunu Berlin’de çizmeye karar vermiştir.

2. The Haunting of Bly Manor

Orijinal İsmi: The Haunting of Bly Manor

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan , Ciaran Foy
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2018 - ABD

Bir çiftin trajik ölümünden sonra Henry yetim kalmış yeğenlerine bakması için bir dadı tutar. Henry dışında, Bly Malikânesi’nde yaşayan şef Owen, bekçi Jamie ve hizmetli Grose’a dadı da dahil olur. Fakat dadı geldiği andan itibaren bu evde garip şeyler tecrübe eder ve Malikâne’nin arkasındaki korkunç tarih gün yüzüne çıkmaya başlar. Yüzyıllardır ayakta duran bu Malikâne’de ölüm son demek değildir.

3. Unbelievable

Orijinal İsmi: Unbelievable

Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2019 - ABD

Genç bir kadının tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanmasından yıllar sonra iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırır. Gerçek olaylardan esinlenildi.

4. The Queen’s Gambit

Orijinal İsmi: The Queen’s Gambit

Tür: Dram
Yönetmen: Scott Frank
Senarist: Scott Frank , Allan Scott
Yapımı: 2020 - ABD

1950’lerde Kentucky’de bir yetimhaneye bırakılmış genç Beth Harmon, sakinleştirici ilaçlara bağımlı olma yolunda giderken satranca karşı inanılmaz bir yeteneği olduğunu keşfeder. Kendi şeytanları ile boğuşurken, yine ağrı kesici ilaçlardan yardım alan ve bunun yanında bazı takıntıları ile de uğraşan Beth, etkileyici ve zorlu bir satranç ustası olur. Satranç dünyasının erkek egemen tabularını yıkmayı ve geleneksel sınırları yerle bir etmeyi kafasına koyan Beth, bu yolda delilik ve dahilik arasında gidip gelmektedir.

5. From Scratch

Orijinal İsmi: From Scratch

Süre: 58dk
Tür: Dram
Senarist: Tembi Locke
Yapımı: 2022 - ABD

Bu sürükleyici aşk öyküsünde, Amerikalı bir kadın (Zoe Saldana) İtalya'da tanıştığı Sicilyalı bir adamı sever ve kaybeder. Tembi Locke'un çok satan anılarından uyarlandı.

6. Geçmişle Dans

Orijinal İsmi: Stay Close

Süre: 46dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Senarist: Lawrence Kasdan
Yapımı: 2021 - İngiltere

Stewart Green'in kaybolduğu geceden 17 yıl sonra Carlton Flynn'in de kayıplara karışması her iki adamla bağlantılı insanların hayatlarında zincirleme olaylara neden olur.

7. The Haunting of Hill House

Orijinal İsmi: The Haunting of Hill House

Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2018 - ABD

1992 yazında, Hugh ve Olivia Crain evlerini restore edip satışa çıkarmayı planlamaktadır. Bu süre zarfında yaşamak için çocukları Steven, Shirley, Theodora, Luke ve Eleanor ile Hill House'a taşınırlar. Ancak, restorasyonda çıkan sorunlar ve planlanmayan bazı onarımlar nedeniyle, Hill House'ta beklediklerinden daha uzun süre yaşamak zorunda kalırlar. Evde kaldıkları süre boyunca, günden güne artan paranormal olaylarla yüzleşirler. Öyle ki bu olaylar en sonunda trajik bir kayba yol açar ve evden apar topar taşınırlar. Yirmi altı yıl sonra, Crain kardeşler ve babaları bu trajediden sonra ilk kez bir araya gelir ve Hill House'daki zamanlarının her birini nasıl etkiledikleriyle yüzleşmek zorunda kalır.

8. Lost Ollie

Orijinal İsmi: Lost Ollie

Süre: 45dk
Tür: Animasyon , Aile , Dram
Yönetmen: Peter Ramsey
Yapımı: 2022 - ABD

Lost Ollie, çaresizce sahibi ve aynı zamanda en yakın arkadaşı olan küçük çocuğu arayan kayıp bir oyuncağın hikayesini konu ediyor. Doldurulmuş bir oyuncak olan Ollie uyandığında kendisini yabancı bir yerde keşfeder ve en iyi arkadaşı Billy'yi bulmak için destansı bir yolculuğa çıkar.

9. Maid

Orijinal İsmi: Maid

Tür: Dram
Yapımı: 2021 - ABD , Kanada

Şiddet dolu bir ilişkiden kaçan genç bir anne, zar zor da olsa geçimini sağlamak ve çocuğuna daha iyi bir gelecek inşa etmek için hizmetçilik yapmaya başlar.

10. Gece Yarısı Ayini

Orijinal İsmi: Midnight Mass

Süre: 64dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Gizem
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Mike Flanagan
Yapımı: 2021 - ABD

İnancını yitirmiş, ölmekte olan bir kasabaya yeni gelen karizmatik ve genç bir rahip görkemli mucizeleri, gizemli olayları ve yeni bir dinî coşkuyu beraberinde getirir.