Düğün Temalı En Komik Filmler!

Haziran ayının gelişiyle artan düğün davetlerine eşlik edecek komedi filmi önerileri ile karşınızdayız.

Haziran ayının gelişiyle tatilin, plajın ve de düğünlerin simgesi hâline gelen yaz mevsimine girdik. Evlenen çift siz de olabilirsiniz, akrabanız ya da arkadaşınız da. İmzayı atacak kişi kim olursa olsun, herkesin bu düğün temalı filmlerden keyif alacağına eminiz.

İyi seyirler!

1. Gelinlerin Savaşı

Orijinal İsmi: Bride Wars

Süre: 89dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Gary Winick
Yapımı: 2009 - ABD

Çok yakın iki arkadaş olan Liv ve Emma, çocukluklarından beri evlenip gelin olacakları o günün hayalini kurmaktadırlar. Düğün hayalleri içerisinde ikisinin de vazgeçemediği tek ayrıntı, New York’un en ünlü düğün mekanı The Plaza Hotel’de evlenmektir. 26 yaşına geldiklerinde ikisi de evlenme teklifi alır. Hayallerini gerçekleştirmek ve muratlarına ermek üzereyken evlilik danışmanlığı ofisinde yapılan bir hata sonucu aynı gün evleneceklerini öğrenirler! Hangisinin The Plaza Hotel’de evleneceği savaşı kimin kazanacağına bağlıdır. Bundan sonra, iyi olan gelin kazanacaktır!

2. Kalbinin Sesini Dinle

Orijinal İsmi: My Big Fat Greek Wedding

Süre: 95dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Joel Zwick
Senarist: Nia Vardalos
Yapımı: 2002 - ABD , Kanada

Portokalos ailesi, 30 yaşına gelmesine rağmen halen evlenmemiş olan kızları Toula için endişelenmektedir. Ailesinin sahibi olduğu Yunan lokantasında çalışmakta olan Toula, bu hayatından bezdiği için artık büyük bir değişiklik istemektedir. Halasının turizm acentasında çalışmaya başlayan Toula, Ian Miller adlı uzun boylu, yakışıklı bir lise öğretmenine aşık olur. Ancak ciddi bir sorun vardır. Ian Yunanlı olmadığı için eski moda bir adam olan Toula’nın babası Gus, bu birlikteliğe kesinlikle karşı çıkmaktadır.

3. Davetsiz Çapkınlar

Orijinal İsmi: Wedding Crashers

Süre: 119dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: David Dobkin
Senarist: Bob Fisher , Steve Faber
Yapımı: 2005 - ABD

Düğün sahibi kim olursa olsun karizmatik ve çekici iki genç adam her düğünün gözde erkekleri olmaktan ve ortalığı karıştırmaktan zevk alırlar. Amaçları her düğünden güzel bir kadınla birlikte ayrılmaktır. Fakat yılın sosyete düğününde işler değişecektir.

4. Nedimeler

Orijinal İsmi: Bridesmaids

Süre: 125dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Paul Feig
Yapımı: 2011 - ABD

Arkadaşlarının düğün günü için birbirlerini yiyen iki kızın komik anları ve bu düğünü düzenlemek için birbirleri ile olan mücadelelerini konu edinmektedir.

5. Kaçak Gelin

Orijinal İsmi: Runaway Bride

Süre: 116dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Garry Marshall
Yapımı: 1999 - ABD

Yönetmen Garry Marshall'ın yönettiği ve Julia Roberts ile Richard Gere'ın oynadığı "Özel Bir Kadın" çok beğeni toplamıştı. Birkaç yıl sonra"Kaçak Gelin" ile bu ekip bir araya geldi. Ike Graham New York'ta bir gazetecidir ve ciddi sorunlar yaşamaktadır. Patronu aynı zamanda eski karısıdır, yazı yazmak için ilham bulamamaktadır ve bir yazı yetiştirmelidir. Maryland'de sık sık nişanlanan fakat düğünlerinden kaçan Maggi Carpenter'ın hikâyesini duyunca onunla ilgili bir yazı yazmaya karar verir.

6. Evlilik Öpücüğü

Orijinal İsmi: The Wedding Singer

Süre: 97dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Frank Coraci
Senarist: Tim Herlihy
Yapımı: 1998 - ABD

Robbie'nin şarkıcı olarak yer aldığı bir düğün esnasında garson Julie ile karşılaşması belki de hayatında başına gelebilecek en güzel şeydir. Her ikisi de farklı kişilerle nişanlı olmalarına rağmen tanışıklıkları önce dostluğa, sonradan da yavaş yavaş aşka evrilir.

7. Gelinin Babası

Orijinal İsmi: Father Of The Bride

Süre: 105dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Charles Shyer
Yapımı: 1991 - ABD

George Stanley Banks, iyi bir işe sahiptir ve çoğu insana göre sıradan bir hayat yaşamaktadır. Yurtdışından gelen çok sevdiği kızını heyecanla karşılayan George, şok edici bir haberle sarsılır. Kızı Annie, evlenecektir.

8. Sağdıç

Orijinal İsmi: The Best Man

Süre: 96dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Stefan Schwartz
Senarist: Stefan Schwartz , Ed Roe
Yapımı: 2005 - Almanya , ABD , İngiltere , Macaristan

Olly, monoton işinden sıkılmıştır. Yazar olarak şansı yaver gitmemektedir. Uzun zamandır ilham gelmediğinden hiç birşey yaratamamaktadır. Üniversiteden arkadaşı James, Olly'den sağdıcı olmasını ister. Fakat, olaylar Olly güzel gelin adayı Sarah'ya âşık olduğunu fark ettiğinde karışmaya başlar.

9. Benimle Evlenir Misin?

Orijinal İsmi: 27 Dresses

Süre: 111dk
Tür: Komedi , Romantik
Yönetmen: Anne Fletcher
Yapımı: 2008 - ABD

Uzun soluklu bir gelin nedimeliği kariyeri sürdürmeye karar vermiş gibi duran Jane’in kendi mutlu sonu her ne kadar pek ufukta gözükmemektedir. Gizliden gizliye aşık olduğu patronunun kalbi kız kardeşi tarafından çalınınca Jane nedimelik kariyerinin bir yerlerinde hata yapmış olabileceğini düşünerek her şeyi tekrar gözden geçirir. Her zaman için çevresindeki kişilere çok iyi davranan ve onların mutluluğunu önemseyen Jane, bu özenin küçük bir kısmını bile kendisine göstermemektedir. 

10. Çık Aramızdan

Orijinal İsmi: License to Wed

Süre: 91dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Ken Kwapis
Senarist: Kim Barker , Wayne Lloyd
Yapımı: 2007 - ABD , Avustralya

Yeni nişanlanmış olan Ben Murphy ve Sadie Jones ortak hayatlarına başlamak ve sonsuza dek mutlu yaşamak için sabırsızlanmaktadırlar. Sorun şudur ki Sadie’nin aile kilisesi St. Augustine’i Peder Frank idare etmektedir ve patenti kendisine ait olan “sağlam” evliliğe hazırlık kursunu bitirmedikleri takdirde, Ben ve Sadie’nin birlikteliğini kutsamayacaktır. Peder Frank’in insafsız dersler, tuhaf ev ödevleri ve bazı mahremiyet ihlallerinden oluşan katı ders programı Ben ile Sadie’nin ilişkisini sınava tâbi tutar. Sonsuza dek mutlu yaşamak bir yana, acaba ilişkileri mihraba gidebilecek kadar güçlü müdür?