Disney Plus'da İzleyebileceğiniz En İyi Aksiyon Filmleri

Disney Plus'da izleyebileceğiniz en iyi aksiyon filmlerini sizler için derledik!

Çocuk filmleri, animasyon klasikleri ve nostaljik TV içeriği konusunda Disney Plus zaten en çok tercih edilen platformlardan bir tanesi. Ancak eğer bir aksiyon dozu ihtiyacınız varsa doğru yer mi? Marvel Studios, "Star Wars" ve "Avatar" gibi yapımların da dahil olduğu bir platformda, tabii ki evet! Bu düşüncelerle, Disney Plus'da şu anda izleyebileceğiniz en iyi aksiyon filmleri için bir liste hazırladık. 21. yüzyılın büyük gişe filmlerinden Disney ve Fox'un geniş katalogundaki gizli cevherleri bu listede bulacaksınız. 

İşte sizler için seçtiğimiz harika yapımlar!

İyi seyirler...

1. Mulan

Orijinal İsmi: Mulan

Süre: 115dk
Yönetmen: Niki Caro
Yapımı: 2020 - ABD

Çinli genç bir kadının hasta babasının yerine onun görevini yerine getirmek için erkek kılığına girerek İmparatorluk Ordusu’na katılmasını ve kimsenin hayal edemeyeceği kadar başarılı olup bir efsane haline gelişini anlatıyor.

2. Black Widow

Orijinal İsmi: Black Widow

Süre: 136dk
Yönetmen: Cate Shortland
Yapımı: 2021 - ABD

"Captain America: Civil War" ile "Avengers: Infinity War" arasındaki zaman dilimine odaklanan olan Black Widow solo filminde Black Widow, yani Natasha Romanoff, geçmişiyle yüzleşmek için evine dönmek zorunda kalıyor. Doğumunda KGB'ye verilen Natasha, örgüt tarafından nihai ajanı olması için yetiştirilir. SSCB dağıldığında serbest çalışmaya başlar ve günümüz New York'una taşınır. Hükümet ise onu öldürmek için peşine düşer.

3. Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

Orijinal İsmi: Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl

Süre: 143dk
Yönetmen: Gore Verbinski
Yapımı: 2003 - ABD

Hafif üçkağıtçı fakat bir o kadar da sevimli Kaptan Jack Sparrow’un (Johnny Depp) korsanlık yaşamı, düşmanı kurnaz Kaptan Barbossa’nın (Geoffrey Rush), gemisi Siyah İnci’yi çalmasıyla altüst olur. Bu da yetmezmiş gibi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına saldırır ve belediye başkanının güzeller güzeli kızı Elizabeth’i (Keira Knightley) kaçırır. Kızı kurtarmak ve Siyah İnci’yi yeniden ele geçirmek amacıyla Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will (Orlando Bloom) ve Jack güçlerini birleştirirler. Will’in bilmediği ise lanetli bir hazinenin Barbossa’nın kaderini nasıl değiştirdiği ve onu ve mürettebatını nasıl sonsuza kadar ölümsüz olarak yaşamaya mahkum ettiğidir.

4. Black Panther

Orijinal İsmi: Black Panther

Süre: 138dk
Yönetmen: Ryan Coogler
Yapımı: 2018 - ABD

Kaptan Amerika'yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda'ya dönen T'Challa, ya da Kara Panter (Chadwick Boseman), bu gözlerden uzak, ancak son derece gelişmiş ülkeye liderlik etmeye hazırlanmaktadır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da baş göstermiştir. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T'Challa, CIA ajanı Everett K. Ross'un da (Martin Freeman) yardımını alacaktır. İlk siyahi süper kahramanlardan biri olan Siyah Panter, 2018 yılında ilk kez merkezde kendisinin olduğu bir filmle beyazperdede olacak.

5. Avengers: Endgame

Orijinal İsmi: Avengers: Endgame

Süre: 185dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2019 - ABD

Thanos'un (Josh Brolin) Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) ve Iron Man'e (Robert Downey Jr.) kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man (Paul Rudd) umut ışığı olacak.

6. Tron Efsanesi

Orijinal İsmi: Tron Legacy

Süre: 125dk
Yönetmen: Joseph Kosinski
Yapımı: 2010 - ABD

TRON: LEGACY daha önce beyaz perdede gördüklerimizin hiçbirine benzemeyen bir dijital dünyada kurulmuş bir 3D ileri teknoloji macerası. Sam Flynn (GARRETT HEDLUND), Kevin Flynn’in 27 yaşındaki teknoloji meraklısı oğlu (JEFF BRIDGES), babasının ortadan kayboluşunu araştırır ve kendini babasının 25 yıldır yaşadığı Tron’un dijital dünyasında bulur. Kevin’in sadık sırdaşı Quorra’yla birlikte (OLIVIA WILDE), baba ve oğul çok fazla gelişmiş ve son derece tehlikeli bir hale gelen, görsel açıdan dudak uçuklatan sanal alemde bir ölüm kalım yolculuğuna çıkarlar.

7. 6 Süper Kahraman

Orijinal İsmi: Big Hero 6

Süre: 102dk
Yönetmen: Don Hall , Chris Williams
Yapımı: 2014 - ABD

6 Süper Kahraman / Big Hero 6, izleyicinin Walt Disney Animasyon Stüdyoları’ndan beklediği kalbe dokunan ve mizah dolu bir hikayeye sahip olmakla birlikte aksiyonla karışık bir komedi macera filmi... Film, dehasının güçlerini kullanmayı öğrenen robot dahisi Hiro Hamada’yı, Hiro’ya bu konuda yardımcı olan muhteşem kardeşi Tadashi’yi, onlara çok benzeyen, macera bağımlısı olan arkadaşları GoGo Tamaga’yı, düzenli ve tatlı Wasabi No-Ginger’ı, kimya dehası Honey Lemon’ı ve fanatik Fred’in hikayesini anlatıyor. Süper Kahraman 6, kendini tehlikeli bir komplonun içinde bulunca en yakın arkadaşı olan Baymax isimli bir robotun yardımını istemek zorunda kalan robot dahisi Hiro Hamada’yı ve bir grup yüksek teknolojili kahramanının bu gizemi nasıl çözdüğünü anlatan aksiyonla karışık bir komedi macera filmi.

8. Gerçek Kahraman

Orijinal İsmi: Free Guy

Süre: 115dk
Yönetmen: Shawn Levy
Senarist: Matt Lieberman
Yapımı: 2021 - ABD

Bir banka görevlisi vahşi, sınırsız imkâna sahip olan bir video oyunundaki NPC (oynanamayan karakter) olduğunu keşfeder ve sonrasında kendi yolundan gitmeyi dener.

9. Indiana Jones Kutsal Hazine Avcıları

Orijinal İsmi: Indiana Jones And Raiders of The Lost Ark

Süre: 115dk
Tür: Aksiyon , Macera
Yönetmen: Steven Spielberg
Yapımı: 1981 - ABD

Klasikleşmiş macera ve komedi Indiana Jones serisinin 1981 yılında çekilmiş ilk filminde Arkeolog DR. Indiana Jones, 10 Emirin sırrını çözecek olan "Ark of The Conenant"'ı bulmak için yola çıkar. Nazi Almanyasını yöneten Hitlerde bu Ark'ın peşindedir. Indiana ile Alman Ajanlarının karşılaşacağı bu macera Nepal den Kahireye kadar uzanacaktır.

10. Deadpool

Orijinal İsmi: Deadpool

Süre: 108dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Tim Miller
Yapımı: 2016 - ABD

Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın (Ryan Reynolds) bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade'in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

11. Örümcek Adam 2

Orijinal İsmi: Spider-Man 2

Süre: 202dk
Yönetmen: Sam Raimi
Yapımı: 2004 - ABD

Sevgilisi Mary Jane'den ayrılan Peter ona gerçek kimliğini açıklayıp açıklamamak arasında kaldığı için oldukça zor bir dönem geçirmektedir. kararsızlık içine düştüğü bu esnada Mary Jane'in, patronun oğlu John'la birlikte olmaya başlaması iyice canını sıkar. Bunlara, halasının mali sıkıntıları ve hayattaki tek dostu Harry Osborne'un, babasının ölümünden kendisini sorumlu tuttuğu için Peterdan uzaklaşması onu depresyonun eşiğine getirmiştir. Bu esnada, yeni düşmanı Doktor Ahtapot'un ortaya çıkmasıyla Peter Parker'ın hayatı içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

12. Galaksinin Koruyucuları

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121dk
Yönetmen: James Gunn
Yapımı: 2014 - ABD

Marvel'ın aksiyon dolu, destansı uzay macerası "Galaksinin Koruyucuları", Marvel sinema evrenini, maceracı Peter Quill'in, tüm evreni tehdit eden ihtiraslara sahip bir kötü adam olan Ronan'ın gıpta ettiği esrarengiz bir küreyi çalıp, amansız bir insan avının hedefi olduğu kainata doğru genişletiyor. Quill, inatçı Ronan'dan kurtulabilmek için birbirleriyle hiç benzeşmeyen dört uyumsuz kişiden oluşan bir ekiple zorlu bir ortaklığa soyunuyor: Silah taşıyan Rakun Rocket, ağaca benzer bir insansı olan Groot, ölümcül ve gizemli Gamora ve intikam ateşiyle yanıp tutuşan Yokedici Drax. Ama Quill kürenin gerçek gücünü kainata karşı taşıdığı tehlikeyi fark ettiğinde, bir tarafta galaksinin kader dengesi dururken, diğer tarafta, son ve çaresiz bir karşılaşma için ayaktakımı düşmanlarını toplamak üzere, elinden geleni yapması gerekiyor.

13. Shang-Chi ve On Halka Efsanesi

Orijinal İsmi: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Süre: 135dk
Senarist: Dave Callaham
Yapımı: 2021 - ABD

Çizgi romanlarda Çin'de, Çinli bir baba ve Amerikalı bir annenin çocuğu olan Shang-Chi, babası Fu-Manchu tarafından bir Kung fu ustası olarak yetiştirilir. Oldukça izole tutularak, sert bir eğitimden geçen kahramanımız, inanılmaz yeteneklere sahip olur. Fakat, zamanla babasının ona bu eğitimi çok da iyi niyetli bir şekilde vermediğini anlayacaktır.

14. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika

Orijinal İsmi: Captain America: The First Avenger

Süre: 126dk
Yönetmen: Joe Johnston
Yapımı: 2011 - ABD

2. Dünya Savaşı yıllarında savaşa katılmak isteyen, ancak çok güçsüz olduğu için sürekli reddedilen Steve Rogers adlı genç, ABD'nin süper asker yaratma programına gönüllü olarak katılır ve deneyin üzerinde yapılmasına izin verir. Bu deneyden çok daha güçlü biri olarak çıkmış, artık Kaptan Amerika olmuştur. Bundan sonra kötü Red Skull ile savaşmak ve ülkesine yardım etmek zorundadır.

15. Ant-Man ve Wasp: Quantumania

Orijinal İsmi: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Süre: 125dk
Yönetmen: Peyton Reed
Senarist: Jeff Loveness
Yapımı: 2023 - ABD

Filmde Scott Lang (Paul Rudd), Cassie (Kathryn Newton), Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas) ve Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), mümkün olduğunu düşündüklerinin sınırlarını aşan bir maceraya atıldıkları Kuantum Diyarını keşfediyorlar.