MUBI'de İzleyebileceğiniz En İyi Korku Filmleri

MUBI'de gösterimde olan bu korku filmlerini kaçırmayın!

Ana akım filmlere meydan okuyan ve birbirinden orijinal içerikleri arşivinde bulunduran MUBI, korku filmi seven izleyicileri de sevindirecek seçkiler hazırlamaya devam ediyor. Sizler için şu an MUBI'de gösterimde olan en iyi korku filmlerini bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. Deccal

Orijinal İsmi: Antichrist

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Lars von Trier

Filmde, çocuklarını kaybettikten sonra bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıklarını anlatılmakta.

2. Suspiria

Orijinal İsmi: Suspiria

Süre: 98dk
Tür: Korku
Yönetmen: Dario Argento
Yapımı: 1977 - İtalya

Amerikalı genç bale öğrencisi Suzy, dünyaca ünlü özel bir bale okulunda öğrenim görmek için Almanya'daki Kara Ormanlar bölgesine gelir. Garip bir yer olan okula başladıktan bir süre sonra Suzy'nin arkadaşı olan öğrencilerden biri, korkunç bir şekilde öldürülür.

3. Night Tide

Orijinal İsmi: Night Tide

Süre: 84dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku , Romantik
Oyuncular: Dennis Hoppe
Yönetmen: Curtis Harrington
Senarist: Curtis Harrington
Yapımı: 1961 - ABD

Kendi halinde bir genç, karnavalda çalışan gizemli siyah saçlı bir kadına ilgi gösterir. Fakat kadın, dolunayda insanları öldüren bir deniz kızıdır.

4. Crimes of the Future

Orijinal İsmi: Crimes of the Future

Süre: 63dk
Yönetmen: David Cronenberg
Senarist: David Cronenberg
Yapımı: 1970 - Kanada

Film, bir zamanlar "House of Skin" adlı bir dermatolojik kliniğin müdürü olan ve akıl hocası çılgın dermatolog Antoine Rouge'u arayan Tripod'un (Mlodzik) gezintilerini ayrıntılarıyla anlatıyor.

5. Ritüel

Orijinal İsmi: Midsommar

Süre: 147dk
Tür: Dram , Gizem , Korku
Yönetmen: Ari Aster
Senarist: Ari Aster
Yapımı: 2019 - ABD , İsveç

Dani ve Christian genç bir çifttir. Üniversite arkadaşlarıyla birlikte İsveç’in küçük bir köyünde düzenlenen Midsommar festivaline katılma planı ile tatile çıkarlar. İlişkileri de çok da iyi gitmeyen çift, bu tatil ile kendilerine ve ilişkilerine son bir şans vermek isterler. Ancak, o çok huzurlu olduklarını düşündükleri yerde, aslında kaçışı olmayan bir cehenneme düştüklerini daha sonra anlayacaklardır. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir Pagan ayinin kurbanı olmuşlardır.

6. Earwig

Orijinal İsmi: Earwig

Süre: 114dk
Tür: Dram , Fantastik , Korku
Yapımı: 2021 - Belçika , İngiltere , Fransa

50 yaşındaki bir bakıcı 10 yaşındaki bir kız ile ilgilenmesi için işe alınır. En büyük görevi buzdan yapılmış takma dişlerinin bakımını yapmak ve günde birkaç kere değiştirmektir.

7. Peşimdeki Şeytan

Orijinal İsmi: It Follows

Süre: 101dk
Tür: Gizem , Korku
Yapımı: 2014 - ABD

19 yaşında bir genç olan Jay Height (Maika Monroe), tüm yaşıtları gibi eğlenmeye, gezip dolaşmaya ve erkeklere ilgi duymaktadır. Ancak yaşadığı masum gibi görünen cinsel deneyimin ardından tuhaf halüsinasyonlar görmeye ve birileri ya da birşeyler tarafından çok yakından takip ediliyor olduğunu hissetmeye başlar. Jay ve arkadaşları, bu çok yakındaki tehditten kurtulmanın bir yolunu bulmadan huzur bulamayacaklardır.

8. Salgın

Orijinal İsmi: Epidemic

Süre: 106dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Lars von Trier
Yapımı: 1987 - Danimarka

Bir film yönetmeni ve bir senaryo yazarı yazdıkları bir senaryo bilgisayarlarından aniden silinince onsekiz aylık çalışmalarını yitirirler. Yapımcı beş gün sonra gelecektir ve senaryoyu yetiştirmek için sadece beş günleri vardır. Önce senaryoyu yeniden yazmaya çalışırlar ancak ikisi de öyküyü hatırlayamazlar. Bunun üzerine hiç yılmadan işe koyulur, araştırmalarını yaparlar ve birkaç gün içinde tüm dünyayı kasıp kavuran bir salgın hastalıkla ilgili yeni bir öykü yazarlar. İki sinema adamının öyküsüyle yapmayı düşündükleri filmin öyküsü içiçe girer ve bu iki öykü birbirine paralel gelişerek yapımcıyla yenilen akşam yemeğinde aynı sonla birleşir.

9. Cadı Üçlemesi 13+

Orijinal İsmi: Cadı Üçlemesi 13+

Süre: 15dk
Tür: Dram , Korku
Yapımı: 2019 - Türkiye

Cadı Üçlemesi'ni başlatan 13+, on dört yaşındaki bir kız çocuğunun korku dolu dünyasına odaklanıyor. Ceylan Özgün Özçelik’in senaristi ve yönetmeni olduğu kısa filmin başrolünü Derya Pınar Ak üstleniyor.

10. The Sinful Nuns Of Saint Valentine

Orijinal İsmi: Le Scomunicate Di San Valentino

Süre: 93dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Sergio Grieco
Senarist: Sergio Grieco
Yapımı: 1974 - İtalya

Lucita, sevgilisi Esteban'dan uzak durması için ailesi tarafından bir manastıra kapatılır. Çift evlenip kaçma planı yapar, fakat Esteban sapkınlıkla suçlanınca kaçamazlar. Manastırda saklanan Esteban, Başrahibenin ahlaksızlıklarını şaşkınlıkla keşfeder. Esteban engizitör olanları fark edip herkesi infaz etmeden aşkını bu tımarhaneden kurtarabilir mi?