Netflix'in En İyi Polisiye Dizileri!

Netflix'teki bu polisiye dizileri keşfetmiş miydiniz?

Heyecan verici hikayeleri ve gizemleri ile polisiye diziler en ilgi çekici türler arasında yer almakta. "Blacklist" gibi klasikleşmiş dizilerden keşfedilmeyi bekleyen "Léa'nın 7 Yaşamı" gibi taze dizilere pek çok başarılı Netflix polisiye dizisi bu listede!

1. Lupin

Orijinal İsmi: Lupin : dans l'ombre d'Arsène

Tür: Dram , Gizem , Suç
Yapımı: 2021 - Fransa

Arsen Lüpen'in maceralarından esinlenen kibar hırsız Assane Diop, varlıklı bir aile yüzünden haksızlığa uğrayan babasının intikamını almak için kolları sıvar.

2. Good Girls

Orijinal İsmi: Good Girls

Süre: 42dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Senarist: Jenna Bans
Yapımı: 2018 - ABD

Normal bir yaşamları olan, suç dünyası ile daha önce haşır neşir olmamış, kendilerine has dertleri olan 3 kadın nakit paraya ihtiyaç duyar ve kendilerini bir süreliğine rahatlatacak kadar para elde etmek amacıyla bir soygun planı yaparlar. Bu soygun planı, bir anda gaza gelinerek ve üzerinde çok fazla düşünülmeden yapılmış bir plandır.

3. The Blacklist

Daha önceleri devlet adına çalışan bir ajan olan Raymond “Red” Reddington, azılı bir suç dehasına dönüştükten sonra FBI’ın en çok arananlar suçlularından biri haline gelir. Bir gün sebebi bilinmeyen bir şekilde FBI’a teslim olan bu suç dehasının bir teklifi vardır; Ranko Zamani isimli bir teröristin yakalanmasında FBI’a yardım etmek.

4. Léa'nın 7 Yaşamı

Orijinal İsmi: The 7 Lives of Lea

Süre: 41dk
Tür: Dram , Gizem
Yapımı: 2022 - Fransa

Genç bir adama ait insan kalıntılarına rastlayan Léa gözlerini 90'lı yıllarda açar ve bu gizemli ölümü engellemeye çalışırken sürekli farklı bedenlerde uyanmaya başlar.

5. Happy!

Orijinal İsmi: Happy!

Süre: 42dk
Yönetmen: Brian Taylor
Yapımı: 2017 - ABD

Yaralı bir tetikçi kaçırılan kızının neşeli, mavi ve uçan tek boynuzlu bir at olan hayali arkadaşıyla arkadaşlık kurar.

6. Barakuda Kraliçeleri

Orijinal İsmi: Barracuda Queens

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Amanda Adolfsson
Yapımı: 2023 - İsveç

Stockholm'ün varlıklı bir banliyösünde yaşayan ve boğazına kadar borca batmış olan bir grup genç kadın, çareyi komşularının evlerini soymakta bulur. Gerçek olaylardan esinlendi.

7. Narcos

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek.

8. When They See Us

Orijinal İsmi: When They See Us

Süre: 75dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ava DuVernay
Senarist: Ava DuVernay
Yapımı: 2019 - ABD

Bir koşucunun Central Park’ta saldırıya ve tecavüze uğramasının ardından 5 genç insanın suçlanmasını odağına alan 1989’da gerçekleşmiş gerçek bir hikâye. Central Park Beşlisi olarak adlandırılan gençler yıllar süren soruşturmanın ardından masumiyetlerini ispatlamıştır. Dizi, 1989 baharındaki gençlerin sorgulamalarından, 2002’deki beraat kararına kadar olan soruşturma sürecini gözler önüne seriyor. Michael Kenneth Williams, John Leguizamo, Felicity Huffman ve Blair Underwood gibi ünlü isimlerden oluşan yapımın yönetmenliğini ve yardımcı senaristliğini Ava DuVernay üstleniyor.

9. Unbelievable

Orijinal İsmi: Unbelievable

Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2019 - ABD

Genç bir kadının tecavüze uğradığına dair yalan söylemekle suçlanmasından yıllar sonra iki kadın dedektif benzer saldırıları araştırır. Gerçek olaylardan esinlenildi.

10. The Sinner

Bir yaz günü öğleden sonra, Cora Bender ile kocası, minik bebeklerini alıp göl kıyısına giderler. Uzaktan bakıldığında, güneşli günün keyfini çıkaran, son derece normal bir aile gibi görünmektedirler ama Cora Bender’ın göl kenarındaki diğer genç annelerden bir farkı vardır. Cora, o akşam kocası ve çocuğuyla eve dönmeyeceğini bilmektedir, çünkü ölmeye karar vermiştir. Ancak bir anda her şey değişir. Cora Bender bir adam öldürür. Ama neden? Ne gibi bir nedeni olabilir bu sessiz sakin kadın, bir yabancının gırtlağını tekrar tekrar bıçaklasın? Yerel polis için dava oldukça kolaydır. Herhangi bir tanık ya da kanıt sıkıntısı yoktur. Cora, zaten suçunu itiraf etmiştir. Polis, dosyayı kapatıp mahkemeye, zanlının suçunu itiraf ettiğini, delillerin de çok net bir şekilde ortada olduğunu gösteren bir rapor sunmaya niyetlidir. Ancak Baş Komiser Rudolf Grovian , dosyayı kapatmayı reddeder. Cora Bender’ın müthiş bir sır sakladığını düşünerek vakayı soruşturmayı sürdürür. Adım adım yol alarak ortaya çıkardığı şey ise, kabus gibi bir yaşamdır. Başlamadan darmadağın olmuş, keder ve yalnızlık dolu bir yaşam.