Güzel Günler Dizisi Karakterlerine ve Oyuncularını Tanıyalım!

10 Ocak akşamı Show TV'de başlayıp 18 Haziran'da final yapan, başrollerinde Binnur Kaya ve Ecem Erkek bulunduğu dizi "Güzel Günler"e gelin yakından bakalım! 

Senaristliğini Selin Tunç'un, yönetmenliğini ise Osman Taşçı'nın üstlendiği dizi, kendisine kalan mirası almak için Van'dan İstanbul'a gelen Selma ve kardeşinin hikâyesi ile başlar. Mirastaki hakkını alabilmesinin tek şansı ise mirası diğer ortak Mihran'ı bulmaktır.

Final yapan güzel dizinin bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Peki "Güzel Günler" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Leyla Tanlar

Leyla Tanlar
Doğum Tarihi: 13 Aralık 1997

 "Güzel Günler" dizisi Selma kimdir?

Leyla Tanlar, İstanbul doğumlu oyuncudur. İtalyan lisesinden mezun olan Tanlar, sonrasında Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar bölümünde okumaya başlamıştır. Akademi 35Buçuk'ta oyunculuk eğitimi aldıktan sonra "Paramparça" dizisi ile ilk kamera önü rolünü oynamıştır. Gelişim Üniversitesi'nden 'En Çok Gelecek Vaat Eden Oyuncu Ödülü' kazanmıştır. "Şahin Tepesi", "Kaçış" ve "Ferhat ile Şirin" gibi yapımlarda yer almıştır.

 "Güzel Günler" dizisinin Selma'sı Leyla Tanlar kimdir?

Selma yirmilerinin sonunda bir genç kız. Hayatı yıllar önce çıkan bir yangınla alt üst olsa da yine de iyimser yapısını korumuştur. Komik ve iflah olmaz bir hayalperesttir ve mücadelecidir.

2. Burak Dakak

Burak Dakak
Doğum Tarihi: 8 Haziran 1998

 "Güzel Günler" dizisi Mihran kimdir? 

Üniversiteyi İstanbul'da okuyan Mihran, şimdileri mücevher ustası olarak çalışır. Babasını erken yaşta kaybettiği için teyzelerine, annesine ve kuzenine Mihran bakmış. Oldukça planlı biri olan Mihran'ın hayatına Selma bodoslama dalınca bütün işler değişecek.

"Güzel Günler" dizisinin Mihran'ı Burak Dakak kimdir?

Burak Dakak, Ankara doğumlu oyuncudur. 2022 yılında ilk tiyatro projesi olan, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp Serdar Biliş'in yönettiği "Aydınlıkevler"de oynamaya başlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi", "Güzel Günler" ve "Çukur" dizilerinde oynamıştır.

3. Binnur Kaya

Binnur Kaya
Doğum Tarihi: 8 Haziran 1998

 "Güzel Günler" dizisi Kıymet kimdir? 

Mihran’ın teyzesi olan Kıymet, yaşadığı tüm zorluklara rağmen neşeli ve orta yolu bulmayı seven birisi. Üç çocuğu var. Kocasını erken yaşta kaybetse de tekrar evlilik düşünmemiş. Kocasından kalan menemenci dükkanının başına geçmiş. Azimli ve aklına koyduğunu yapan bir yapısı da var.

"Güzel Günler" dizisinin Kıymet'i Binnur Kaya kimdir?

Binnur Kaya, Ankara doğumlu oyuncudur. Aslen Adanalı olan Kaya, 1995 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirmiş ve hemen ardından İstanbul'a yerleşmiştir. Kaya, Ankara Sahnesi ve Karatahta isimli çocuk tiyatroları ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda çalışmıştır. İlk televizyon dizisi "Kaynanalar"dır. 2007-2008 sezonunda "Avrupa Yakası" komedi dizisinin kadrosuna dahil olduktan sonra tüm Türkiye'de tanınmaya başlamıştır.  2010'da "Vavien" filmindeki rolüyle 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde ve 3. Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanmıştır.

4. Ecem Erkek

Ecem Erkek
Doğum Tarihi: 24 Haziran 1989

 "Güzel Günler" dizisi Füsun kimdir? 

Mihran'ın kuzeni, Kıymet'in kızı, Atakan ve Ayşim'in ablası. Tam evlilik arifesinde damat çekip gidince aklı yerinden oynamış. O günden beri her şeyden haberdardır ve asla lafını sakınmaz. Bazen krize sebep olur, bazense krizleri çözer.

"Güzel Günler" dizisinin Füsun'u Ecem Erkek kimdir?

Ecem Erkek, Ankara doğumlu oyuncudur. Aslen Sivaslıdır. Ankara Ömer Seyfettin Lisesi'nin ardından Mamak Belediyesi Konservatuvarında tiyatro eğitimi almış, sonrasında  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Anasanat Dalı Bölümü'nden mezun olmuştur. Güldür Güldür Show'la tanınmaya başlamıştır.

5. Zeynep Çamcı

Zeynep Çamcı
Doğum Tarihi: 11 Aralık 1986

 "Güzel Günler" dizisi Altan kimdir? 

Atakan'ın çalıştığı üçüncü nesil kahvecide garson olan Altan'ın en büyük hayali kızlar için boks okulu açmaktır. Çocukken annesini babasından koruyamadığı için büyüyünce sevdiği herkesi korumaya çalışır. Patronu Atakan'a platonik aşıktır.

"Güzel Günler" dizisinin Altan'ı Zeynep Çamcı kimdir?

Zeynep Çamcı, dizi ve sinema oyuncusu. Recep İvedik filmlerindeki rollerinin yanında Leyla ile Mecnun dizisindeki Sedef karakteriyle hatırlanmaktadır. 1986'da Muğla'nın Bodrum ilçesinde doğdu. Ailesinin Bodrum'da bir eczanesi vardı. Burada doğup büyüyen, liseyi burada okuyan Çamcı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2012'de Leyla ile Mecnun dizisinin 2. sezonuna Sedef rolüyle katıldı. Mecnun'a aşık, dobra ve samimi Sedef rolüyle büyük beğeni kazandı. 2013'te çekilen Meryem filmindeki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Yine 2013'te başlayan ve 3 sezon başroldeki Ayşem karakterini oynadığı Beni Böyle Sev'in ardından Seviyor Sevmiyor ve Kara Yazı gibi dizilerle ekranlarda yer almayı sürdürdü. 2015 yılında fotoğrafçı Serhat Bayram'la hayatını birleştirdi.

6. Olgun Toker

Olgun Toker
Doğum Tarihi: 12 Mart 1986

 "Güzel Günler" dizisi Atakan kimdir? 

Mihran'ın kuzeni Atakan, neşeli ve kalenderdir. Mihran'ın planlı yapısının aksine hayatı akışına bırakır. Beyoğlu'nda üçüncü nesil bir kahve dükkanı açmıştır. 

"Güzel Günler" dizisinin Atakan'ı Olgun Toker kimdir?

Olgun Toker, Mersin doğumlu oyuncudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim gördüğü sırada oyunculuk kariyerine başlamıştır. 2011'de ilk kamera önü oyunculuk deneyimini "Saklı Hayatlar" ile yaşamıştır. Son yıllarda ise "Mezarlık", "Güzel Günler" ve "Annenin Sırrıdır Çocuk" gibi projelerde yer almıştır.

7. Yıldıray Şahinler

Yıldıray Şahinler
Doğum Tarihi: 7 Şubat 1968

 "Güzel Günler" dizisi Hakim kimdir? 

İstanbul dışından gelen Hakim, Kıymet'in dükkanının karşısına bir menemen dükkanı açar. Görünürde parası bol ve işi gücü yolunda giden bir adam olsa da, kimseyle paylaşamadığı bir sırrı vardır. 

"Güzel Günler" dizisinin Hakim'i Yıldıray Şahinler kimdir?

Yıldıray Şahinler, İstanbul doğumlu yazar, yönetmen ve oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra uzun süre İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı ve pek çok oyunda rol aldı. "Ayaşlı Ve Kiracıları" dizisi ile ilk kez televizyonda seyirci karşısına çıkan Şahinler, "İçerde" dizisinde canlandırdığı Al Yanak karakteriyle ünlenmiştir.

8. Orkuncan İzan

Orkuncan İzan
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1992

 "Güzel Günler" dizisi Feyyaz kimdir? 

Feyyaz, Kıymet'in menemenci dükkanında yardımcısı. Adanalı olan Feyyaz, çok esprilidir. Aynı zamanda sevdiği için ölüme gider ama hep mahcuptur. Kıymet'in kızı Füsun'a deliler gibi aşıktır.

"Güzel Günler" dizisinin Feyyaz'ı Orkuncan İzan kimdir?

Orkuncan İzan, Ankara doğumlu oyuncudur. Eğitim hayatının tamamını Ankara'da geçiren İzan, 2011 yılında Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk hayatına başlamıştır. 2013’yılında Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nü bırakıp Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okumaya başlamıştır. 2019'daki mezuniyetinin ardından İstanbul'a yerleşen İzan, Kadıköy Boa Sahne'de "Misket" isimli tiyatro oyununda oynamaya başlamıştır. "Yargı", "Hekimoğlu" ve "Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi" dizilerinde konuk oyunculuk yaptıktan sonra "Güzel Günler" dizisinin ana kadrosuna dahil olmuştur.

9. Oya İloğulları

Oya İloğulları

 "Güzel Günler" dizisi Alya kimdir? 

Mihran'ın üniversiteden beri kız arkadaşı olan Alya, çok alımlı ve akıllı bir kız. Mihran'ın iyi biri olmasından etkilenmiş. Çocukluğundan beri ailesi ile arası iyidir, annesi onun için her şeyi planlamıştır.

"Güzel Günler" dizisinin Alya'sı Oya İloğulları kimdir?

Oya İloğulları, 1999 yılı İstanbul doğumlu oyuncudur. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Oyunculuk okuyan İloğulları, reklam filmlerinde oynayarak oyunculuğa başlamıştır. "Gönül Dağı"nda canlandırdığı Elvan karakteri ile tanınmıştır.

10. Seray Gözler

Seray Gözler

 "Güzel Günler" dizisi Saliha kimdir? 

Mihran'ın annesi ve Kıymet'in ablası olan Saliha evin büyüğüdür. Sözünün üstüne söz söylenmesini sevmez. Mihran'ın başarıları ile gurur duyar. Kıymet ile hep çocuklarını yarıştırır.

"Güzel Günler" dizisinin Saliha'sı Seray Gözler kimdir?

Seray Gözler, gerçek adı ile Seray Düşenkalkar, Adana doğumlu oyuncudur. "Yabancı Damat"da canlandırdığı Hayriye ve "Süper Baba"da canlandırdığı Şule karakterleri ile tanınmıştır. Aynı zamanda Ali Düşenkalkar ve Munis Düşenkalkar'ın ablasıdır