"Barbie" Filminden Önce İzleyebileceğiniz En İyi "Barbie" Animasyonları!

Heyecanla beklenen "Barbie" filminden önce izlemeniz gereken en iyi Barbie animasyon filmleri burada!

Dünyanın en ünlü oyuncak bebeği Barbie, sadece oyuncaklarda değil; sırt çantalarında, kalemlerde, televizyon dizilerinde hatta animasyon filmlerinde sık sık karşımıza çıkan bir yüz. Barbie'nin ünlü pembesi, yaşı büyüyen hayran kitlesiyle zaman zaman raflardaki yerini kaybetmiş olsa da; 2000'ler modasının geri dönmesiyle hayatımıza hızlı bir dönüş yaptı. Filmin başarılı basın çalışmaları, reklam stratejileri ve oldukça zıt bir film olan "Oppenheimer" ile birlikte 21 Temmuz'da vizyona girecek olmasıyla filme olan ilgi iyice arttı. 

Biz de size 21 Temmuz'da sinemalara akın etmeden önce Barbie'nin nostaljik dünyasına adım atmak için bu klasik Barbie animasyon filmlerini mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

Şimdiden iyi seyirler.

1. Barbie Prenses Ve Yoksul Terzi Kız

Orijinal İsmi: Barbie as the Princess and the Pauper

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Oyuncular: Kelly Sheridan
Yönetmen: William Lau
Senarist: Elana Lesser , Cliff Ruby
Yapımı: 2004 - Kanada

Mark Twain'in 1881'de yazdığı "Prens ve Dilenci" adlı büyüleyici romanından esinlenen animasyon filminde Prenses Anneliese, mütevazı Erika'yı tesadüfen bulduğunda beklenmedik bir dostluk keşfeder. Korkunç bir komplo, nazik soylu kadının özgürlüğünü tehdit eder ve onu yalnızca Anneliese'in ona çok benzeyen kararlı müttefiki Erika kurtarabilir. Prenses ve yoksul terzi kız, Kraliçe'nin entrika danışmanı Preminger'in planlarını bozacak mı?

2. Barbie: Pegasus'un Sihri

Orijinal İsmi: Barbie And The Magic Of Pegasus

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile , Romantik
Yönetmen: Greg Richardson
Senarist: Cliff Ruby , Elana Lesser
Yapımı: 2005 - ABD

Uzun yıllar önce, uzaklardaki bir krallıkta kötü kalpli bir büyücü, güzel prenses Annika ile evlenmek istedi. Ancak reddedildi. Bunun üzerine kötü kalpli büyücü güzel prensesin ailesine büyü yaptı; kral ve kraliçeyi bir taşa çevirdi. Annika ise sihirli kanatları olan bir at sayesinde büyücüden son anda kurtuldu ve birlikte sihirli Bulut Krallığı’na uçtular.

3. Barbie Kuğu Gölü

Orijinal İsmi: Barbie Of Swan Lake

Süre: 83dk
Tür: Animasyon , Aile
Yönetmen: Owen Hurley
Senarist: Cliff Ruby , Elana Lesser
Yapımı: 2003 - ABD , Kanada

Fırıncı babası ve kardeşiyle klasik bir hayat süren Odette in hayatı tek boynuzlu bir atı takip atmesiyle değişir. Atı takip ederek sihirli bir ormana gider. Orada çok güçlü olan bir kristali yerinden çıkarır. Ormanı ele geçirmek isteyen Rothbart kristalin yerinden çıkardığını öğrenince onu bir kuğuya çevirir. Böylece Odette in kuğu olarak yaşamı başlamış olur.

4. Barbie Rapunzel Masalında

Orijinal İsmi: Barbie As Rapunzel

Süre: 84dk
Tür: Animasyon , Aile
Yönetmen: Owen Hurley
Senarist: Cliff Ruby , Elana Lesser
Yapımı: 2002 - Kanada

Çok çok uzun zaman önce, sihirin ve ejderhaların varolduğu dönemde Rapunzel adında dünyanın en parlak saçlarına sahip, çok güzel bir kız yaşardı. Ama hayatı mutluluktan çok uzaktı. Gothel'in hizmetkarı olarak çalışır, kıskanç, entrikacı bir cadının hapsettiği, tılsımlı camdan duvarla çevrili ve bir ejderhanın koruduğu yasak ormanın derinliklerinde hayatını sürdürürdü.

5. Barbie Ve 12 Dans Eden Prenses

Orijinal İsmi: Barbie in the 12 Dancing Princesses

Süre: 82dk
Tür: Animasyon , Aile
Oyuncular: Kelly Sheridan
Yönetmen: Greg Richardson
Senarist: Cliff Ruby , Elana Lesser
Yapımı: 2006 - ABD , Kanada

Sihirli bir dünyada prenseslerin dansı barbie, bu yepyeni eğlenceli ve büyüleyici macerada danslarıyla kalbinizin en derinliklerine kadar ulaşacak. dileklerin gerçeğe dönüştüğü şaşırtıcı ve sihirli bir dünyanın kapılarını açacak gizemi keşfeden güzel prenses genevieve ve onun onbir dans eden prenses kız kardeşlerine siz de katılın!

6. Barbie Gökkuşağının Sihri

Orijinal İsmi: Barbie Fairytopia Magic Of The Rainbow

Süre: 75dk
Oyuncular: Kelly Sheridan
Yönetmen: William Lau
Yapımı: 2007 - ABD

Kristal sarayın sırlarını keşfedin! Elina rolündeki Barbie, sizi yepyeni periler ülkesi maceralarına bekliyor. Elina, sevimli arkadaşı Bibble ile muhteşem kristal sarayın peri okuluna doğru yolculuğa çıkar. Orada her yıl geleneksel olarak yapılan bahar uçuşunu öğrenmek üzere seçilmiş diğer acemi peri adaylarıyla tanışır. Hep birlikte sezonun ilk büyüleyici gökkuşağını yaratacaklardır.

7. Barbie Periler Ülkesinde

Orijinal İsmi: Barbie - Fairytopia

Süre: 70dk
Tür: Animasyon , Aile
Senarist: Diane Duane , Elise Allen
Yapımı: 2005 - ABD

Sihirli bir dünyayı keşfetmeye hazır mısınız? Gökkuşağının ardında bir yerlerde, Periler Ülkesi'nde güzel bir çiçek perisi yaşardı. Küçük sevimli dostu Bibble'la birlikte yaşadığı evi, Sihirli Çayır'ın içinde büyük bir çiçekti. Günlerden bir gün Elina çiçek evinin solduğunu ve sihirli dostlarının uçamadığını gördü. Ona yardımcı olabilecek bir tek kişi vardı: O da Koruyucu Peri Azura'ydı.

8. Barbie Adalar Prensesi

Orijinal İsmi: Barbie As The ısland Princess

Süre: 85dk
Tür: Animasyon , Aile
Oyuncular: Kelly Sheridan
Yönetmen: Greg Richardson
Senarist: Cliff Ruby , Elana Lesser
Yapımı: 2007 - ABD , Kanada

Küçük kız Rosella, korkunç bir gemi kazasının ardından ıssız bir adaya düşer. Burada sevgi dolu arkadaşları kırmızı panda Sagi, tavuskuşu Azul ve bebek fil Tika ile konuşmayı ve şarkı söylemeyi öğrenerek büyür. Prens Antonio bu tropik cenneti keşfeder ve Rosella'yı onunla birlikte şatoya gelmesi için ikna eder. Rosella ve hayvan dostları hiç bilmedikleri bu yeni medeniyeti tanımaya başlarlar.

9. Barbie Fındıkkıran Balesinde

Orijinal İsmi: Barbie in The Nutcracker

Süre: 77dk
Tür: Animasyon , Aile
Oyuncular: Kelly Sheridan
Yönetmen: Owen Hurley
Yapımı: 2001 - ABD , Kanada

Clara rolündeki Barbie, Noel'de hediye olarak tahta bir Fındıkkıran alır. Bir gece Fare Kral bir büyü yapar ve bu büyüyü bozmak için Clara ve Fındıkkıran, Şeker Prensesi'ni bulmak üzere bir maceraya atılırlar. Filmin dans koregrafisini, New York Devlet Balesi dansçıları yapmıştır. Tchaikovsky'nin ölümsüz eserlerini ise Londra Senfoni Orkestrası çalmıştır.

10. Barbie Mermaidia Yolculuğu

Orijinal İsmi: Barbie: Mermaidia

Süre: 75dk
Yapımı: 2006 - ABD , Kanada

Periler Ülkesi'nde bu kez Elina (Barbie tarafından canlandırılan), arkadaşı deniz Prensi Nalu'yu kurtarmak için Mermaidia'ya gidiyor. Nalu, Laverna'nın Periler Ülkesi'nde Enchantress'dan bile daha güçlü bir peri olması için Laverna'nın hizmetkarları tarafından kaçırılır. Onu durdurabilecek tek bir kişi vardır: Elina.