En İyi Disney Channel Çizgi Dizileri!

Disney Channel çizgi dizilerini özleyenler buraya!

Disney Channel, 1983'te kurulan bir televizyon kanalı. Ülkemize 2007 yılında gelen Disney Channel, 2022 yılına kadar faaliyet gösterdi. Bu süre içinde kanal birbirinden kaliteli dizilere, çizgi dizilere, animasyon filmlerine ve pek çok farklı programa ev sahipliği yaptı. Kanal kapandıktan sonra ise çoğu içerik Disney Plus'a taşındı. En beğendiğimiz Disney Channel çizgi dizilerine yer verdiğimiz bu listedeki çoğu içeriğe de Disney Plus'tan ulaşabilirsiniz!

Şimdiden iyi seyirler!

1. Esrarengiz Kasaba

Orijinal İsmi: Gravity Falls

Süre: 22dk
Yapımı: 2012 - ABD

İkiz kardeşler Dipper ve Mabel Pines'ın aileleri yazın Dipper ve Mabel'ı "Harika Amca Stan"in yanına Gravity Falls, Oregon'a gönderirler. Stan, "Gizemli Kulübe"de yaşamaktadır ve çalışmaktadır; ama Dipper ve Mabel gerçekten çok garip şeyler olduğunu bilirler ve anlaşılmadık kasabada kendi yollarını bulmak için birbirlerine güvenmek zorundadırlar. Dipper'ın ormanda bulduğu günlükle işler daha da tuhaflaşır.

2. Phineas And Ferb

Danville, Amerika'da yaşayan Phineas Flynn ve üvey kardeşi Ferb Fletcher'ın yaz tatilinde canları sıkılmaktadır, bu yüzden yaz boyunca çılgın icatlar ve projeler yaparlar. Ablaları Candace bu durumdan çok rahatsız olur ve her seferinde onları annesine şikayet etmeye çalışır, fakat hiçbir zaman başarılı olamaz. Bunda Fineas ve Förb'ün evcil hayvanı olan Ajan P veya Ornitorenk Perry takma adlı Perry'nin de büyük bir payı vardır. Perry'nin görevi çılgın bilim adamı Dr. Doofenschmirtz'in planlarına engel olmaktır.

3. Kim Possible

Orijinal İsmi: Kim Possible

Süre: 22dk
Yönetmen: Steve Loter
Yapımı: 2002 - ABD

Hem okulda başarılı ve popüler olup hem de aynı anda dünyayı sayısız düşmana (Dr Drakken ve başına buyruk yardımcısı Shego,Senior Senior Senior ve Senior Senior Junior, Prof. Dementor, DNAmy (DNEster), Monkey Fist (Mokey Fist, Türkce Maymun Gücü), Duff Killigan, Bebe-Robotlari, Nixe, Motor Ed, Adrena Lynn, Jackie Oakes (Jackie the Jackal, Türkçe Cakal Jackie), Francis Lurman, Rodeghan'lar, Gemini, Aviairius, Team Impossible, Chester Yapsby, Dr. Fen, Falseto Jones, Fukushima, Rudolph Farnsworth, Lars, Malkum Nevius, Zorpox the Conqueror(Türkçesi Fatih Zorpox), Warmonga, Electronique, Camille Leon.)) karşı korumaya çalışan Kim Possible, bu yolda her zaman yanında olan sakar,saf ve obur mu obur(acı sosdan asla vazgeçmez) Ron Stoppable ve onun sadık dostu şirin ve zeki Rufus,yaşına göre oldukça zeki ve teknoloji dahisi Wade Lode'un maceralarını kaçırmayın.

4. Genç Ejder

Orijinal İsmi: American Dragon: Jake Long Sezon 1

Süre: 30dk
Yapımı: 2005 - ABD

Genç bir çocuk olan Jake Long'un ejderlik güçlerini keşfetmesi, bu yüzden eğitim alması ve düşmanına âşık olmasıyla beraber bir sürü macera yaşamasını konu alan bir çizgi dizidir.

5. Şaşkın İmparator Okulu

Orijinal İsmi: The Emperor's New School

Süre: 23dk
Yapımı: 2006 - ABD , Kanada

Kuzco, yeniden imparator olabilmek için okulu tamamlamalıdır ve bu sırada çeşitli maceralar yaşar. "Şaşkın İmparator" ve "Şaşkın İmparator 2: Şaşkın Kronk" filmlerinin devamıdır.

6. Balık Oltası

Orijinal İsmi: Fish Hooks

Süre: 15dk
Tür: Animasyon , Çocuk , Komedi
Senarist: Noah Z. Jones
Yapımı: 2010 - ABD

Balık Oltası Noah Z. Jones tarafından yaratılmış bir Amerikan çizgi dizisidir. İlk sezon için 21 bölüm hazırlanmıştır. İlk bölümü Türkiye'de 12 Şubat 2011'de, ABD'de 24 Eylül 2010'da yayınlanmıştır. Dizinin ön gösterimi Türkiye'de 15 Ocak 2011'de, ABD'de ise 3 Eylül 2010'da yayınlanmıştır. 8 Aralık 2010'da dizinin 2. sezonunun da olacağı açıklanmıştır.

7. Rapunzel: Serüvenler

Bu animasyon dizi, Walt Disney Animasyon Stüdyoları'nın "Karmakarışık" filmi ve kısa filmi "Karmakarışık: Sonsuza Kadar" isimli kısa film arasındaki dönemi konu alır. Bu macera/komedi dizisinde Rapunzel yeni bulduğu ailesini, krallığını ve Corona krallığının halkını daha da yakından tanıma fırsatı bulur.

8. Star Kötü Güçlere Karşı

Prenses Star Butterfly, başka bir boyuttan gelen ve çok güçlü bir değneğe sahip bir boyutlararası değişim öğrencisi. Bu değişim programı sonucu dünyada Diaz ailesi ile yaşamaya başlıyor. Prenses Star, en iyi arkadaşı Marco Diaz ile birbirinden çılgın boyutlararası maceralara atılıyor. Kötü kalpli Ludo ise evrenin kontrolünü ele geçirmek için sihirli değneğin peşinde!

9. Mucize: Uğur Böceği ve Kara Kedi

Marinette ve Adrien isimli sıradan iki genç, kötü güçler şehirlerini tehdit ettiğinde süper kahraman kimlikleri olan Uğur Böceği ve Kara Kedi'ye bürünüyorlar!

10. Milo ve Hep Ters Giden İşleri

Orijinal İsmi: Milo Murphy's Law

Süre: 12dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yapımı: 2016 - ABD

Bu komedi ve macera türündeki animasyon dizisi, Murphy Kanunu'na adını veren Murphy'nin torununun torununun kurgusal torunu 13 yaşındaki Milo Murphy'i konu alıyor.