“Oppenheimer” Hakkında bilmeniz Gereken Her Şey!

"Oppenheimer" filminin vizyona girmesine sayılı günler kaldı!

Christopher Nolan'ın merakla beklenen filmi "Oppenheimer" sonunda bu hafta vizyona giriyor. Yönetmenin şimdiden çok ses getiren filmi çekim tekniklerinden oyuncu kadrosuna tüm detaylarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Atom bombasının babası sayılan J. Robert Oppenheimer'ı merkezine alan filmle ilgilibilmeniz gerekenleri bu listede topladık.

Keyifli okumalar!

1. “Oppenheimer” filmi ne zaman vizyona girecek?

“Oppenheimer” filmi ne zaman vizyona girecek?

Yılın en beklenen filmlerinden olan "Oppenheimer" 21 Temmuz Cuma günü vizyona girecek.

2. “Oppenheimer” filminin konusu ne?

“Oppenheimer” filminin konusu ne?

"Oppenheimer" filmi, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer'ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatıyor. Fizikçi J. Robert Oppenheimer, İkinci Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel lideri yapılmıştır. Fakat o ve eşi Kitty (Emily Blunt), bu kararın hem kendi hayatlarında hem de bütün dünyanın üzerinde bu kadar büyük bir etkiye sahip olacağını tahmin bile edemezdi.

Filmin yönetmeni de olan Christopher Nolan tarafından kaleme alınan "Oppenheimer" filmi, Kai Bird ve Martin Sherwin imzalı "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" kitabına dayanıyor.

3. "Oppenheimer" kaç saat?

"Oppenheimer" filminin süresi 181 dakika olarak açıklandı yani filme gideceğiniz zaman 3 saatlik bir süreyi gözden çıkartmanız gerekiyor.

4. “Oppenheimer” filminin Türkçe altyazılı fragmanı var mı?

Cevap evet! "Oppenheimer" filminin Türkçe altyazılı fragmanlarına sitemizden ulaşabilirsiniz. Yukarıda filmin Türkçe altyazılı güncel fragmanını izleyebilir, diğer fragman ve videolar için "Oppenheimer" filminin sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

5. “Oppenheimer” filminin oyuncuları kim?

“Oppenheimer” filminin oyuncuları kim?

"Oppenheimer" filmi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosu ile de dikkat çekiyor. Julius Robert Oppenheimer'a Cillian Murphy hayat verirken karısı Kitty Oppenheimer Emily Blunt tarafından canlandırılıyor.

Filmde ikilinin yanı sıra Robert Downey Jr. (Lewis Strauss), Matt Damon (Leslie Groves Jr.), Florence Pugh (Jean Tatlock), Rami Malek (David Hill), Benny Safdie (Edward Teller), Kenneth Branagh (Niels Bohr), Michael Angarano (Robert Serber), Josh Hartnett (Ernest Lawrence), Jack Quaid (Richard Feynman), Jason Clarke (Roger Robb), Dane DeHaan (Kenneth Nichols),  Alden Ehrenreich (Richard Feynman), David Dastmalchian (William Borden) ve James D'Arcy (Patrick Blackett) gibi isimler de yer alıyor.

6. "Oppenheimer" filminde gerçek bomba mı kullanıldı?

Bilgisayar destekli görüntülerden (Computer Generated Imagery - CGI) hoşlanmaması ile bilinen yönetmen Christopher Nolan atom bombasının patlamasını çekerken de gerçek bomba kullandı. Nolan konuyla ilgili olarak, "Bilgisayar grafikleri kullanılmadan Trinity testini [New Mexico'daki ilk nükleer silah patlaması] yeniden yaratmak, üstesinden gelinmesi büyük bir zorluktu" dedi. "Andrew Jackson - görsel efekt süpervizörüm, kuantum dinamiğinden, testin kuantum fiziğini temsil etmesine kadar filmin birçok görsel öğesini pratik olarak nasıl yapabileceğimize bakıyordu. Ekibimle, Los Alamos, New Mexico'da bir tepede, olağanüstü hava koşullarında ki sert koşullar açısından filmin için buna ihtiyacı vardı - çok büyük pratik zorluklar yaşadık” dedi.

Nolan devam etti ve ekledi: “Ölçeği ve kapsamı açısından şimdiye kadar üstlendiğim en zorlu projelerden biri 'Oppenheimer'ın hikayesi. Büyük, lojistik zorluklar, büyük pratik zorluklar vardı. Ama olağanüstü bir ekibe sahiptim ve gerçekten hızlıydılar. Bitirmemiz biraz zaman alacak fakat kesinlikle sonuçların geldiğini izlerken ve filmi bir araya getirirken, ekibimin başardıklarını görmekten heyecan duyuyorum.”

Yönetmenin filmin geri kalanında da bir tane bile CGI kullanmadığını da not düşelim.

7. "Oppenheimer" filminin çekimleri ne kadar sürdü?

"Oppenheimer" filminin başrolü olan Cillian Murphy, bir röportajında filmin çekimlerinin sadece 57 gün sürdüğünü söyledi. Murphy, “Filmi inanılmaz hızlı çektik; 57 günde başardık Bu hız çılgıncaydı." ifadelerini kullandı.

Filmin yönetmeni Christopher Nolan’ın kariyerine baktığımızda aslında bu çok şaşırtıcı bir zaman aralığı değil. Yönetmenin İkinci Dünya Savaşı filmi “Dunkirk” 68 gün ve devasa casus filmi “Tenet” 96 gün çekildi.

8. “Oppenheimer” IMAX'te mi çekildi?

“Oppenheimer” IMAX'te mi çekildi?

Cevap yine evet. Normal bir film ekranının 16:9 en boy oranı varken, IMAX'ın özel 1.90:1 en boy oranı kabaca %26 daha büyük. "Avengers: Endgame" gibi bazı filmlerin belli bölümlerinde IMAX kameralar kullanılıyor, ancak Nolan, "Oppenheimer" filminin tamamını IMAX kameralarla çekmeyi seçti. Nolan'ın "Oppenheimer"ı çekmek için kullandığı IMAX filminin rulolarının 11 mil uzunluğa kadar uzandığı ve 600 pound ağırlığında olduğu açıklandı. Durum böyleyken imkanınız varsa filmi IMAX salonunda izlemek seyir zevkinizi arttıracaktır diyebiliriz.