Netflix’in En İyi 10 Gizem Filmi

Netflix’te izleyebileceğiniz en başarılı gizem filmlerini sizler için derledik!

Puzzle çözme yeteneklerinizi iyi bir amaç için nasıl kullanabileceğinizi merak ediyorsanız, sizin için bir çözümümüz var. Kendi başınıza heyecan verici bir gizem filmi izlemek ve bulmacayı çözmeye çalışmak isterseniz bu filmler tam size göre.

İşte sizin için seçtiğimiz Netflix’teki en gizemli filmler!

İyi seyirler…

1. Murder Mystery

Orijinal İsmi: Murder Mystery

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Gizem , Komedi
Yönetmen: Kyle Newacheck
Senarist: James Vanderbilt
Yapımı: 2019 - ABD

Murder Mystery, evliliklerinin yeniden canlandırmak için tatile çıkmayı planlayan bir çiftin başına macerasını anlatıyor. New York’da yaşayan bir polis ve karısı, evliliklerini alevlendirmek için bir Avrupa tatiline çıkarlar. Daha önce defalarca bu tatili ertelemek durumunda kalan çift, en sonunda herşeyi geride bırakıp tatil yoluna düşerler. Avrupa’da dost canlısı bir milyarderin yatındaki özel bir partiye davet edilen çift; yaşlı milyarderin öldürülmesiyle bir muammanın içine düşerler. Çünkü çift cinayetin baş şüphelisi konumuna düşer!  Murder Mystery, polis ve eşinin, kendilerini bu işten kurtarmak için vakit kaybetmeden cinayeti kimin işlediğini bulma çabasını oldukça akıcı ve eğlenceli bir dille ekrana taşıyor.

2. Berrak Göl

Orijinal İsmi: Shimmer Lake

Süre: 86dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Oren Uziel
Senarist: Oren Uziel
Yapımı: 2017 - ABD , Kanada

Zamanda geriye doğru ilerleyen kara mizah yüklü suç gerilimi, biri kendi erkek kardeşi olan üç banka soyguncusunun peşine düşen yerel şerifin öyküsünü anlatıyor. 

3. The Earthquake Bird

Orijinal İsmi: Earthquake Bird

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Romantik
Yönetmen: Wash Westmoreland
Senarist: Wash Westmoreland
Yapımı: 2019 - ABD , Japonya

Deprem Kuşu, arkadaşının kaybolması ile kendisini büyük bir girdabın içinde bulan genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Lucy Fly, Tokyo'da yaşayan genç bir kadındır. Sorunlu bir yaşamı olan Lucy, gönlünü yakışıklı bir fotoğrafçı olan Teiji'ye kaptırır. Lucy ve kendisi gibi sorunlu olan Teiji arasında çok geçmeden yoğun bir ilişki yaşanmaya başlar. Bu sırada Lucy, eğlenmek için gittiği bir barda Lily adında bir kadın ile tanışır. Kısa sürede yakın arkadaş olan Lucy ve Lily, zamanlarının çoğunu birlikte geçirmeye başlar. Ancak bir gün Lily'nin ortadan kaybolması işlerin karışmasına neden olur. Lily'nin kaybolmasıyla soğukkanlılığını kaybetmeye başlayan Lucy, polisler tarafından sorgulanmaya başlar. Üstelik polisler Lily'nin öldüğünden şüphelenmektedir.

4. Hubie Halloween

Orijinal İsmi: Untitled Adam Sandler/Halloween/Netflix Project

Süre: 103dk
Tür: Gizem , Komedi , Korku
Yönetmen: Steven Brill
Yapımı: 2020 - ABD

Hubie Dubois, doğup büyüdüğü ve büyük bir sevgiyle bağlı olduğu Salem'de hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından alay edilen bir adamdır. İyi huylu biri olan Hubie'nin hayatı, kendisini Cadılar Bayramı gecesinde bir cinayet davasının merkezinde bulması ile bambaşka bir hal alır. Yaşanan cinayet yapılacak kutlamak için tehlike oluşturur. Memleketi için her şeyi yapmaya hazır olan Hubie, Cadılar Bayramı kutlamalarını kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

5. Murder Mystery 2

Orijinal İsmi: Murder Mystery 2

Süre: 91dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Jeremy Garelick
Senarist: James Vanderbilt
Yapımı: 2023 - ABD

Artık tam zamanlı dedektifler olan Nick ve Audrey, kendi dedektiflik bürolarını ayağa kaldırmaya çabalamaktadırlar. Arkadaşları Maharaja kendi şaşaalı düğününden kaçırılınca, dedektifler kendilerini uluslararası bir kaçırılma davasının ortasında bulurlar.

6. Penceredeki Kadın

Orijinal İsmi: The Woman in the Window

Süre: 102dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Joe Wright
Senarist: Tracy Letts
Yapımı: 2021 - ABD

Anksiyete hastası Anna Fox, bu hastalığı dolayısı ile pek dışarı çıkamaz ve günlerini New York’taki dairesinde şarap içerek, komşularını gözetleyerek ve film izleyerek geçirir. Yeni taşınan dışarıdan iyi görünen bir aileyi gözetlerken görmemesi gereken bir şeye tanıklık eder. Bu durumu ne kadar kanıtlamaya çalışsa da, gördüğünün gerçek olup olmadığı konusunda herkes ikilemdedir.

7. Sevgili Monica

Orijinal İsmi: Monica, O My Darling

Süre: 129dk
Tür: Dram , Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Vasan Bala
Senarist: Yogesh Chandekar
Yapımı: 2022 - Hindistan

Kurnaz bir robotik uzmanı, tutkulu bir ilişki aniden yön değiştirince korkunç bir cinayet planının parçası olur. Ancak hiçbir şey, hatta ölüm bile göründüğü gibi değildir.

8. Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven

Orijinal İsmi: Glass Onion: A Knives Out Mystery

Süre: 140dk
Tür: Gizem , Komedi , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2022 - ABD

Teknoloji milyarderi Miles Bron arkadaşlarını Glass Onion isimli özel Yunan adasında bir "katil kim" partisine davet eder. Partide birisi hayatını kaybedince gizemi çözmek ve katili bulmak Blanc'a düşer. Film, 2019 yapımı "Knives Out"un devamı niteliğinde.

9. Rebecca

Orijinal İsmi: Rebecca

Süre: 121dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Romantik
Yönetmen: Ben Wheatley
Senarist: Jane Goldman
Yapımı: 2020 - İngiltere

Dul Maxim de Winter (Armie Hammer) ile Monte Carlo’da geçirdikleri romantik günlerden sonra evlenmeye karar veren genç bir kadın (Lily James), eşinin İngiltere kıyısında olan malikânesi Manderley’e yerleşir. Naif ve saf yeni evli kadın eve yerleşmeye çalışırken kendini bir anda Maxim’in eski eşi olan Rebecca’nın gölgesinde bulur. Zarif ve kibar Rebecca’nın bu akılda kalıcı mirası ise her fırsatta Manderley’in tekin olmayan hizmetlisi Mrs. Danvers (Kristin Scott Thomas) tarafından gün yüzüne çıkmaktadır.

10. Spenser Kanunları

Orijinal İsmi: Spenser Confidential

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Peter Berg
Senarist: Sean O'keefe
Yapımı: 2020 - ABD

Spenser, sorun çözmekten çok sorun çıkarmasıyla ünlü eski bir polistir. Hapishaneden çıkmıştır ve eski hayatını geride bırakmak üzere Boston’ı terk etmek istemektedir. Fakat işler düşündüğü gibi gitmez. Eski amirini dövmekten dolayı hapse atılan Spenser, amirinin ve dürüst bir polis olan arkadaşının öldüğünü öğrenir. Boks öğretmeni ve onun sevgilisi ile bir takım kuran Spenser bu olayı çözmeden hiçbir yere gitmeyecektir.