Netflix’teki En İyi 10 Dram Filmi

Netflix’te izleyebileceğiniz en başarılı drama filmlerini sizler için derledik!

Netflix'in güzelliği, akış hizmetinin elinizin altında birçok farklı tür seçeneği sunmasıdır. Eğer aksiyon dolu bir şeyler izlemek istiyorsanız, özgürsünüz. Eğer komedi, gerilim ya da düpedüz korku filmi izlemek isterseniz, onlar da mevcut. Ancak bazen gerçekten harika bir dramayı geçmek zordur ve Netflix'in bu türde zengin seçenekleri bulunmaktadır.

İşte sizin için seçtiğimiz en güzel dram filmleri!

İyi seyirler…

1. Okja

Orijinal İsmi: Okja

Süre: 120dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Bong Joon-ho
Senarist: Bong Joon-ho , Jon Ronson
Yapımı: 2017 - ABD , Güney Kore

Birlikte Güney Kore'nin dağlarında büyüdüğü Okja isimli değişik hayvanı ile neredeyse cennet gibi bir 10 yıl geçiren Mija (An Seo Hyun) isimli kız, Okja'ya gözü gibi bakar. Fakat Okja'nın peşinde bazı kişiler vardır. Onun üzerinde deney yapmak, hayvanı insanlara sergilemek için kullanmak isterler. Uluslararası bir şirkette CEO olarak görev yapan ve Mija’nın arkadaşı olan Lucy Mirando (Tilda Swinton), kendisinin yararına olacağı ve bu durumdan kar sağlayacağı için bir yolunu bulup Okja'yı yakalar ve New York'a gönderir. Bunun üzerine Mija onu kurtarmak için yollara düşer ancak onun üzücü yolculuğu bir grup kapitalist ve kötü niyetli kişilerle çakışır. Mija'nın tek amacı çok sevdiği dostunu eve getirmektir. Bu farklı grupların hepsi de Okja'nın kaderinin kontrolünü ellerine almak için birbirleriyle savaş vereceklerdir.

2. Başıboş

Orijinal İsmi: The Strays

Süre: 100dk
Tür: Gerilim
Yapımı: 2023 - İngiltere

Siyahi bir kadının özenle kurduğu ayrıcalıklı hayatı, yaşadığı şirin banliyö kasabasına iki yabancının çıkagelmesiyle altüst olur.

3. Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok

Orijinal İsmi: Im Westen nichts Neues

Süre: 147dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Edward Berger
Yapımı: 2022 - Almanya

Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok, Birinci Dünya Savaşı'nda Batı Cephesi'nde savaşan genç bir Alman askerinin sürükleyici öyküsünü anlatıyor. Paul ve silah arkadaşları, savaşın ilk baştaki coşkusunun siperlerde hayatları ve birbirleri için savaştıkça nasıl çaresizliğe ve korkuya dönüştüğünü ilk elden deneyimliyor.

4. RRR

Orijinal İsmi: Ratham Ranam Roudhiram

Süre: 187dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: S.S. Rajamouli
Senarist: S.S. Rajamouli
Yapımı: 2022 - Hindistan

İngiliz Raj'a ve Haydarabad Nizam'ına karşı mücadelede etkili olan özgürlük savaşçıları Alluri Sitarama Raju ve Komaram Bheem'in yaşamından yola çıkarak sinemaya konulan bir film.

5. Yüzücüler

Orijinal İsmi: The Swimmers

Süre: 134dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Sally El Hosaini
Yapımı: 2022 - İngiltere , Türkiye

İki kız kardeş, hem yüreklerini hem de yüzme becerilerini kahramanca ortaya koyarak savaşın mahvettiği Suriye'den 2016 Rio Olimpiyatları'na uzanan bir yolculuğa çıkar.

6. To Leslie

Orijinal İsmi: To Leslie

Süre: 119dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Morris
Senarist: Ryan Binaco
Yapımı: 2022 - ABD

West Texas'ta yaşayan bekar bir anne piyangoyu kazanır ve onu aynı hızla çarçur edince arkasında yalnızca büyük bir kalp kırıklığı bırakır. Yıllar sonra, cazibesi tükenirken ve gidecek hiçbir yeri yokken, hayatını yeniden inşa etmek adına mücadeleye girişir. Bu etkileyici filmin hikayesi gerçek olaylara dayanıyor.

7. Horse Girl

Orijinal İsmi: Horse Girl

Süre: 104dk
Tür: Dram
Yönetmen: Jeff Baena
Senarist: Jeff Baena
Yapımı: 2020 - ABD

Genç bir kadın olan Sarah'ın sade ve sıradan bir yaşamı vardır. El sanatlarına, atlara ve doğaüstü suç dizilerine meraklı olan Sarah, gördüğü tuhaf rüyalardan dolayı oldukça muzdariptir. O bunlardan kurtulmaya çalıssa da Sarah'ın gördüğü rüyalar gittikçe canlı bir hal almaya başlar. Rüyaların etkisinden çıkıp gerçek hayata tutunmaya çalışan Sarah, bir süre sonra yaşadıklarının geçmişle bağlantılı olduğunu keşfeder.

8. Lou

Orijinal İsmi: Lou

Süre: 107dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Anna Foerster
Yapımı: 2022 - ABD

Bir fırtına koparken küçük bir kız kaçırılır. Küçük kızın annesi, kızını kaçıran kişinin peşine düşmek için, komşusu olan gizemli kadınla el ele verir. Fakat bu yolculuk onların sınırlarını zorlayacak ve geçmişlerindeki şaşırtıcı sırları açığa çıkaracaktır.

9. Kalplerimiz Bir

Orijinal İsmi: Purple Hearts

Süre: 122dk
Tür: Dram , Romantik
Yapımı: 2022 - ABD

Umut vadeden bir müzisyen yakında göreve gidecek bir askerle anlaşmalı evlilik yapmayı kabul eder. Ama sahte ilişkileri bir trajedi sonucu fazlasıyla gerçek bir hâl alır.

10. The Good Nurse

Orijinal İsmi: The Good Nurse

Süre: 123dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Tobias Lindholm
Yapımı: 2022 - ABD

İşi başından aşkın bir yoğun bakım hemşiresi, özverili yeni iş arkadaşından işte ve evde destek alır. Ancak bir hastanın beklenmedik ölümü, şüpheleri bu yeni hemşireye çeker.