Greta Gerwig Filmlerini Sıraladık!

4 Ağustos 1983 doğumlu yetenekli yönetmen Greta Gerwig, bugün 40 yaşına giriyor!

Son zamanların en çok konuşulan başarılı kadın yönetmeni Greta Gerwig, bugün doğum gününü kutluyor. Aynı zamanda bir oyuncu ve senarist olan Gerwig, ilk kez tek başına yönetmenlik yaptığı "Uğur Böceği" ile de çok ses getirdi. 2023 yılında ise "Barbie" ile gişe rekoru kıran Gerwig'in filmlerini en sevdiğimizden başlayarak sıraladık.

1. Uğur Böceği

Orijinal İsmi: Lady Bird

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2017 - ABD

Sacramento'da yaşayan, kendine 'Uğur Böceği' adını takmış liseli Christine McPherson (Saoirse Ronan) lisedeki son yılında hayatıyla ilgili birçok kritik kararın eşiğine gelmiştir. Büyüme sancıları, okulda hem akademik, hem sosyal olarak yaşadığı zorluklar ve yaklaşan üniversite tercihinin yanında annesi Marion'la (Laurie Metcalf) yaşadığı gelgitli ilişki 'Uğur Böceği'ni strese sokmaktadır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek istemektedir.

2. Barbie

Orijinal İsmi: Barbie

Süre: 114dk
Tür: Komedi , Macera
Yönetmen: Greta Gerwig
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Barbie Ülkesi'nde yaşamak, bir varoluşsal kriziniz yoksa, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmaktır. Ya da bir Ken'sinizdir...

Mükemmelliğini kaybetmeye başladığı için Barbie Ülkesi'nden Gerçek Dünya'ya giden Barbie (Margot Robbie) ile davetsiz yol arkadaşı Ken (Ryan Gosling), kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar.

3. Küçük Kadınlar

Orijinal İsmi: Little Women

Süre: 135dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2019 - ABD

Louisa May Alcott'un unutulmaz romanından uyarlana film; Meg, Jo, Beth ve Amy isimli dört kız kardeşin Amerikan İç Savaşı’nın sonrasında geçen büyüme hikâyesini konu alıyor. Hikayenin yönetmen Greta Gerwig tarafından yorumlanmış halinde, dört kız kardeşn hikayesi üzerinden kadın hayatına dair o döneme ait temaların yanı sıra zamanın ötesinde konular ve sorunlar da işleniyor.

4. Geceler Ve Haftasonları

Orijinal İsmi: Nights And Weekends

Süre: 80dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Joe Swanberg , Greta Gerwig
Yapımı: 2008 - ABD

Mattie ve James birbirlerine aşıklar. Ancak birbirlerinden uzak geçen onlarca sabah ve aralarındaki binlerce kilometre ilişkilerini yiyip bitiriyor. New York ve Şikago arasındaki mesafe ile boğuşurken, birbirlerini gördüklerinde ilişkilerinin tatlı anları değil, zorlukları öne çıkmaya başlıyor.