En İyi 10 Kirsten Dunst Filmi

Ünlü oyuncu Kirsten Dunst bugün 42 yaşında!

30 Nisan 1982 tarihinde dünyaya gelen Amerikalı oyuncu Kirsten Dunst bugün 42. yaşını kutluyor.

Oyunculuk yeteneklerini ilk olarak korku draması "Interview With the Vampire"daki çığır açan rolüyle gösterdikten sonra, Kirsten Dunst endüstride en popüler yüzlerden biri haline geldi. 18 yaşındayken, "Spider-Man" filmlerinde Mary Jane'in ayakkabılarına girdi ve bu onu dünya çapında üne kavuşturdu. Daha önce birçok kusursuz filmde yer almasına rağmen, Dunst'un dikkate değer çabalarıyla ilk Oscar adaylığını 2022'de "The Power of the Dog" filmiyle aldı.

Doğum günü şerefine kariyerini kutlamak için en iyi Kirsten Dunst filmlerinden bazılarını sizler için bir araya getirdik!

İyi seyirler!

1. Vampirle Görüşme

Orijinal İsmi: Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles

Süre: 123dk
Tür: Dram , Fantastik , Korku
Yönetmen: Neil Jordan
Senarist: Anne Rice
Yapımı: 1994 - ABD

Yıl 1791. New Orleans'ta yaşayan Louis karısını kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle, yaşama sevincini kaybetmiştir. Lestat adındaki bir vampir, ona gecelerin yaratığı, yani bir vampir olmasını önerir. Louis bu öneriyi kabul eder.   Lestat, Louis'in ölümcül kanını akıtarak onu da bir vampire dönüştürür. Ancak Louis, vampirliğe alışamaz. Açlığını gidermek zorundadır ama insanları öldürmek istemez. Ona, vampirliği Lestat öğretecektir.

2. Gençlik Ateşi

Orijinal İsmi: Bring It On

Süre: 98dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Peyton Reed
Senarist: Jessica Bendinger
Yapımı: 2000 - ABD

San Diego'da bulunan Rancho Carne lisesinin amigo takımı Toro daha önce beş kez üst üste aldıkları ülke çapındaki birinciliğin bu yıl altıncısını almak istemektedir. Hazırlıklara başlama sırasında takımın yeni kaptanı Torrance (Kirsten Dunst), kendilerine daha önce birincilikler kazandırmış figürlerin ve hareketlerin aslında East Compton'daki başka bir okuldan kopyalanmış olduğunu öğrenir. Toro'nun kaptanı yeni figürler için ekibini sıkı bir çalışmaya sokarken, diğer takım Clovers'ların ise başka bir derdi vardır; şampiyonaya gitmek için yeterli paraları yoktur.

3. Marie Antoinette

Orijinal İsmi: Marie Antoinette

Süre: 123dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Sofia Coppola
Senarist: Sofia Coppola
Yapımı: 2006 - ABD , Fransa , Japonya

Dünya tarihinin sıkça kötülenen, tutkuyla tartışılan ve en nihayetinde yanlış anlaşılan, en kötü şöhretli kadınlarından biri, bir 18. yüzyıl efsanesi Marie Antoinette, bu filmde ne tarihe mal olmuş bir kötü kişi ne de ilahi bir simge olarak canlandırılmış; aksine, felaketin eşiğindeki yoz bir dünyaya itiverilmiş, kafası karışık ve yalnızlık çeken bir yeniyetme olarak betimlenmiş. Bu taze ve renkli 21. yüzyıl yorumu, on beş yaşında 16. Louis ile evlenip on dokuz yaşında kraliçe olarak ülkeye hükmetmesine ve nihayet Versailles’ın düşüşüne kadar genç kraliçenin izini sürüyor. Filmde Marianne Faithfull da konuk oyuncu olarak İmparatoriçe Maria Teresa rolünde karşımıza çıkıyor.

4. Gizli Sayılar

Orijinal İsmi: Hidden Figures

Süre: 127dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: Theodore Melfi
Yapımı: 2016 - ABD

Sovyetler Birliği'nin 1957'de Sputnik I ile Yuri Gagarin'i uzaya göndermesinin ardından, Amerika Birleşik Devletleri'nde özellikle NASA üzerinde yörüngeye bir astronot gönderme konusunda baskı iyice artmıştır. Uzay Araştırmaları Birimi'nin başındaki Al Harrison (Kevin Costner), aralarında siyah kadın matematikçi Katherine Goble Johnson'ın (Taraji P. Henson) da aralarında bulunduğu özel bir ekip kurar. Matematik dehası Johnson ile birlikte bir başka matematikçi Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) ve mühendis Mary Jackson (Janelle Monae), çalıştıkları kurumda karşılaştıkları bütün ayrımcı kurallara rağmen, Amerika'nın uzaya insan gönderme araştırmalarında hayati önemde işler başaracak, birçok önyargıyı yıkmayı başaracaklardır.

5. İç Savaş

Orijinal İsmi: Civil War

Süre: 109dk
Tür: Aksiyon , Dram , Savaş
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2024 - İngiltere , Finlandiya

Film Amerika'da; hükümet güçlerinin sivillere saldırdığı, gazetecilerin başkentte vurulduğu bir iç savaş sırasında gerçekleşenlere odaklanıyor.

6. Sil Baştan

Orijinal İsmi: Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Süre: 108dk
Yönetmen: Michel Gondry
Yapımı: 2004 - ABD

Joel Barish (Jim Carrey)'in eski sevgilisi Clementine (Kate Winslet) yaşadıkları iki yıllık ilişkiye dair tüm anılarını gizemli tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenen Joel çok üzülür ve aynı prosedürü kendi üzerinde uygulatmaya karar verir. Bütün anılarını sildirmek için derin uykuya yattığında, gözlerinin önünden Clementine ile yaşadığı günler geçer. Joel aslında Clementine'i unutmak istemediğini anlar ve müdahaleyi durdurmak için çabalar.

7. Masumiyetin İntiharı

Orijinal İsmi: The Virgin Suicides

Süre: 97dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sofia Coppola
Senarist: Sofia Coppola
Yapımı: 1999 - ABD

Bir grup çocuk, komşuları olan 5 kızla dostlukları sayesinde hem kendi cinselliklerini, hem de kadınlığın gizemlerini keşfederler.

8. Örümcek Adam 2

Orijinal İsmi: Spider-Man 2

Süre: 202dk
Yönetmen: Sam Raimi
Yapımı: 2004 - ABD

Sevgilisi Mary Jane'den ayrılan Peter ona gerçek kimliğini açıklayıp açıklamamak arasında kaldığı için oldukça zor bir dönem geçirmektedir. kararsızlık içine düştüğü bu esnada Mary Jane'in, patronun oğlu John'la birlikte olmaya başlaması iyice canını sıkar. Bunlara, halasının mali sıkıntıları ve hayattaki tek dostu Harry Osborne'un, babasının ölümünden kendisini sorumlu tuttuğu için Peterdan uzaklaşması onu depresyonun eşiğine getirmiştir. Bu esnada, yeni düşmanı Doktor Ahtapot'un ortaya çıkmasıyla Peter Parker'ın hayatı içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

9. The Power of the Dog

Orijinal İsmi: The Power of the Dog

Süre: 126dk
Tür: Dram , Western
Yönetmen: Jane Campion
Senarist: Jane Campion
Yapımı: 2021 - Avustralya , İngiltere , Kanada

Baskıcı ve karizmatik bir çiftlik sahibi olan Phil Burban, erkek kardeşinin eve getirdiği yeni eşine ve kadının oğluna yapmadığı zalimliği bırakmaz ta ki sevilme ihtimali ile karşı larşıya kalana kadar.

Jane Champion'un yönetmen koltuğunda olduğu, Benedict Cumberbatch ve Kristin Dunst'ı başrollerde izlediğimiz film gösterildiği festivallerden övgülerle ayrıldı. 

10. Melankoli

Orijinal İsmi: Melancholia

Süre: 130dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram
Yönetmen: Lars von Trier
Senarist: Lars von Trier
Yapımı: 2011 - Almanya , Danimarka , Fransa , İsveç

“Melancholia, dünyanın sonunda başlıyor.” diye nitelendiriyor filmi Lars Von Trier.“Filmin konusunun ne olduğunu söyleyebilirim ama nasıl ve niye yaptığımı söyleyemem. Böylece oturup filme kadar komplo teorileri kuracaksınız. Bir planım var ve bu planı asla anlamayacaksınız” diye de ekliyor üstüne. Konusu hakkında ise şunları söylüyor : “Bir düğün ve melankoli var. İki kız kardeş (Kirsten Dunst ve Charlotte Gainsbourg) hakkında psikolojik bir felaket filmi. Melankolik kardeş, kaya gibi sakin, karanlık dünyasına baktığınızda kaderi bekler gibi davranıyor. Diğer kız kardeş ise giderek panik yapıyor.”