Kariyerine Çocuk Oyuncu Olarak Başlamış Ünlüler

Hollywood'un en popüler yıldızları ne zaman bu kadar ünlü oldu?

Hollywood'a isimlerini altın harflerle kazımış pek çok ünlü var. Bu başarılarının bir anda ortaya çıktığı yanılgısına düşülebilse de pek çok oyuncu kariyerlerine erkenden başlıyor. Ryan Gosling'den Scarlett Johansson'a çocukken bu meslekte ilerlemeye başlamış 10 oyuncuya gelin birlikte göz atalım!

1. Timothée Chalamet

Timothée Chalamet
Doğum Tarihi: 27 Aralık 1995

Fransız kökenli Amerikalı oyuncu Timothée Chalamet, Fransız kökenli Amerikalı, lise yıllarında bazı kısa filmlerde, "Law & Order", "Homeland" gibi dizilerde oynayarak adını duyurdu.

Hell's Kitchen, Manhattan'da doğan sanatçının annesi Nicole Flender, babası ise Fransız Marc Chalamet'dir. Pauline adlı bir ablası vardır. Genç yaşlarda reklam filmlerinde oynayarak oyunculuğa başladı, ancak kısa sürede tiyatroya yöneldi. Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts'ta okudu. "Interstellar", Miss Stevens gibi filmlerle Hollywood'da kendine bir yer edinmeye başladı. 2017 yılı, Chalamet için parladığı yıl oldu. Yılın en çok beğenilen yapımlarından iki tanesinde, "Beni Adınla Çağır" ve "Lady Bird"de önemli karakterleri canlandırdı. Özellikle Andre Aciman'ın romanından uyarlanan Beni Adınla Çağır Name'deki genç Elio rolüyle müthiş bir takdir kazanan oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ve BAFTA adayı oldu. O zamandan bu yana kariyeri hız kesmeden yükselen Chalamet 2021 yılının en ses getiren yapımlarından "Dune: Çöl Gezegeni" ve "Fransız Postası"nda yer aldı. Oyuncuyu önümüzdeki yıllarda "Don't Look Up", "Wonka" gibi merakla beklenen filmlerinde göreceğiz.

2. Ryan Gosling

Ryan Gosling
Doğum Tarihi: 12 Kasım 1980

Ryan Thomas Gosling, kariyerine Disney'de çocuk oyuncu olarak başladı. 12 yaşındayken The Mickey Mouse Club adlı dizideki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine topladı. 

Ontario'nun London kentinde doğan Gosling'in babası Thomas Ray Gosling pazarlamacı, annesi Donna ise sekreter olarak çalışıyordu. Mandi adlı bir ablası bulunmaktadır. Çocukluk yıllarında babasının işi nedeniyle çok fazla şehir değiştirdi.  Ardından Breaker High, Young Hercules gibi dizilerde oynadı. Sinemada genç bir Yahudiyi canlandırdığı The Believer adlı filmiyle tanındı. Denzel Washington ile birlikte Unutulmaz Titanlar (Remember the Titans) filminde yer aldı. 2002'de Sandra Bullock ve Ben Chaplin ile birlikte Adım Adım Cinayet (Murder By Numbers) filminde oynadı.

2003 yapımı romantik film Not Defteri (The Notebook), dünyada daha çok tanınmasına yardımcı oldu. 2007'de Anthony Hopkins ile birlikte mahkeme filmi Cinayet Gecesi filminde başroldeydi. Sinemaya 3 yıl ara verdikten sonra 2010'da Blue Valentine filmiyle dönüş yaptı. 2012'de The Place Beyond the Pines filminde Bradley Cooper ve Eva Mendes gibi oyuncularla çalıştı. 2015'te Büyük Açık filminde Christian Bale, Steve Carell, Brad Pitt gibi çok kaliteli isimlerle ekranı paylaştı. 2016 yılında Damien Chazelle'in müzikali Aşıklar Şehri'nde kendi istediği müziği yaratabilmek için mücadele eden piyanist Sebastian'ı canlandıran sanatçı, En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi) dalında dara önce 4 kez aday olduğu Altın Küre ödülünü kazandı. 2017 yapımı Blade Runner 2049 filminde Memur K karakteriyle başrolü Harrison Ford'la paylaştı. 2018 yapımı Ay'da İlk İnsan (First Man) filminde Ay'a inen ilk astronot Neil Armstrong'a hayat verdi.

2 yıl kadar bir süre Not Defteri dizisinden rol arkadaşı aktris Rachel McAdams ile birlikte olan Gosling, 2011'den bu yana bir başka oyuncu Eva Mendes ile birliktedir. Esmeralda Amada (d. 2014) ve Amada Lee (d. 2016) adında iki kızı bulunmaktadır.

3. Natalie Portman

Natalie Portman
Doğum Tarihi: 9 Haziran 1981

Natalie Hershlag, daha çok bilinen adıyla Natalie Portman, İsrail kökenli Amerikalı sinema oyuncusu. "Sevginin Gücü" (Leon the Professional) filminde henüz 13 yaşındayken yer aldı.

Leon filmindeki rolüyle tanınmış, 2010 yapımı Siyah Kuğu (Black Swan) filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre ödüllerinin sahibi olmuştur. 9 Haziran 1981 yılında Kudüs'te dünyaya geldi. Aktris anne ile doktor babanın tek çocuğudur. 3 yaşına geldiğinde ailesi ile birlikte Washington'a taşındılar. En son taşındıkları yer Syosset, New York idi. Natalie Portman, 1999 yılında liseyi (Syosset High School) bitirdi. Oldukça başarılı bir öğrencilik hayatı geçirdi. Daha sonra Harvard Üniversitesi Psikoloji bölümüne girdi ve burdan 2003 yılında mezun oldu. Hebrew Üniversitesi'nde (Kudüs) yüksek lisans yaptı.

Sinema kariyerine ilk adımı modellik sayesinde olmuştur. Syosset'te bir pizza salonunda revlon ajansın bir çalışanı tarafından 12 yaşındayken keşfedilmiştir. Kendisi modellikten çok aktrislik yapmak istediğini belirtmiştir.Daha sonra tiyatro kamplarına gitmeye başlamıştır ve yaz tatillerini buralarda geçirmiştir. 12 yaşında, Luc Besson'un kült filmi Leon'da oynama fırsatı elde etmiştir. Ardından Heat, Everyone Says I Love You ve Mars Attacks! gibi filmlerde rol almıştır. Al Pacino ile Robert De Niro'nun rol aldığı Heat filminde Al Pacino'nun kızı olarak küçük bir rolde oynadı. 1996 senesinde Woody Allen'ın Everyone Says I Love You ve Ted Demme'nin Beautiful Girls filmlerinde oynadı. Aynı sene Tim Burton'un Mars Attacks! filminde Amerikan Başkanı'nın kızını canlandırdı. 1999 yılında Susan Sarandon ile birlikte rol aldığı Anywhere But Here filmi ile Sinema Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülüne aday gösterildi ve George Lucas'ın Star Wars serisinde Padmé Amidala karakterini canlandırmak için anlaşma yaptı. 2002 yılında Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı gösterime girdi. Ayrıca Jude Law ve Nicole Kidman'ın rol aldığı Soğuk Dağ filminde küçük bir rol aldı. 2004 yılında Garden State ve Closer filmlerinde rol aldı. Closer filmindeki Alice rolü ile Yardımcı Kadın Oyuncu dalında BAFTA ve Oscar'a aday gösterildi. Altın Küre ödülü aldı. 2005 yılında Star Wars serisinin son filmi Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı gösterime girdi ve yılın en çok izlenen filmi oldu. V for Vendetta'nın film uyarlamasında yer aldı ve film için saçlarını kestirdi. Ardından 1792'de İspanya'da geçen Goya's Ghosts filminde Goya’nın ilham perisi rolünde yer aldı. Mr. Magorium's Wonder Emporium filminde Dustin Hoffman ile birlikte rol aldı. Eric Bana ve Scarlett Johansson ile birlikte rol aldığı The Other Boleyn Girl filminde ise Anne Boleyn'i canlandırdı.Yönetmeni Wes Anderson olan The Darjeeling Limited filminde küçük bir rol aldı. The Simpsons'ın 18. sezonunda Little Big Girl bölümünde Darcy karakterini seslendirdi. Ayrıca Paul McCartney'in Dance Tonight klibinde yer aldı. 2006 yılında Wachowski kardeşlerin yapımcılığını üstlendiği V for Vendetta filminde Evey Hammond rolüyle ses getirdi.

2010 yılında ise eleştirmenler ve sinemaseverlerden büyük övgü alan Darren Aronofsky filmi Siyah Kuğu'da balerin Nina'yı canlandırdı. Bu harika performansıyla başta Oscar ve Altın Küre olmak üzere birçok ödülün sahibi olmayı başardı. 2011'de Ashton Kutcher ile Bağlanmak Yok adlı romantik komedide de oynadı. O yıl ayrıca Marvel'ın süperkahraman filmi Thor'da Jane Foster karakteriyle başrolde yer aldı. 2013'teki devam filminde bir kez daha aynı rolü oynadı. 2015 yapımı Terence Malick filmi Knight of Cups'ta Christian Bale, Cate Blanchett gibi oyuncularla birlikte çalıştı. 2016'da Jane Got A Gun adlı westernin yanında John F. Kennedy'nin eşi Jacqueline Kennedy rolünde övgü kazandığı Jackie filminde oynadı. Jackie rolüyle Altın Küre'de En İyi Kadın Oyuncu adaylığı kazandı.

Siyah Kuğu filminin setinde tanıştığı Fransız balet Benjamin Millepied ile birlikte olmaya başlayan Portman, 2011 yılında Aleph adında bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. 2012 yılında ise evlendiler ve Paris'e taşındılar. 2016'da yeniden Los Angeles'a geldiler. 2017'de Amalia adındaki ikinci çocuğu doğdu. Portman ve Millepied, 2024 yılında boşandı.

4. Drew Barrymore

Drew Barrymore
Doğum Tarihi: 22 Şubat 1975

Drew Blyth Barrymore, henüz 6 yaşındayken yer aldığı 1982 yapımı "E.T." filmiyle çok genç yaşta büyük ün kazanmıştır.

1975'te Culver City, California'da doğdu. Çok ünlü oyuncular çıkarmış bir aileden gelen Barrymore'un babası John Drew Barrymore, annesi Macar kökenli Jaid Barrymore'dur. Hem ailesinin, hem de Hollywood'a çok yakında yaşamasının etkisiyle sinema dünyasına girişi erken oldu. 1980 yapımı Altered States adlı filmle çok küçük yaşta sinemayla tanıştı. 1982'de Steven Spielberg'ün yönettiği E.T. filminde Elliott'ın küçük kardeşi Gertie rolüyle müthiş bir şöhrete kavuştu. 1984'te çekilen Irreconcilable Differences filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Altın Küre'ye aday oldu.

Ancak genç yaşta kazandığı büyük şöhret, Barrymore'un özel hayatında birçok sorun yaşamasına neden oldu. 9 yaşında sigara ve alkol kullanımına başladı. 10 yaşında marijuanaya başladı. 12'sinde ise artık kokain bağımlısıydı. Gençliğe girişte bu özellikleri yüzünden bir kötü kız imajına sahip oldu. Filmlerinden daha çok özel hayatıyla anılıyordu. Bu nedenle 1980'lerin kalan kısmında çok az filmde oynadı. 1992'de Guncrazy adlı TV filmiyle En İyi Kadın Oyuncu (Mini dizi veya TV filmi) dalında bir kez daha Altın Küre'ye aday gösterildi. 1995'te Playboy dergisine poz veren Barrymore, 1995'te Çığlık filminde rol aldı ve bu film uzun zamandır sinemada başarıya hasret kalan Barrymore için bir yeniden başlangıç oldu. Bu film sonrası özellikle birçok romantik komedide oynadı. "The Wedding Singer", "Never Been Kissed", "50 First Dates", "Music and Lyrics" gibi filmler ona başarı kazandırdı. Charlie'nin Melekleri ve Donnie Darko filmlerinde sadece oynamakla kalmadı ve filmlerin prodüktörlüğünü de üstlendi. 2005'te "My Date with Drew" adlı amatör bir film yapımcısının kendisine ulaşmasını konu alan bir filmin esin kaynağı oldu. 2009'da Grey Gardens adlı TV filmiyle 3. kez aday olduğu Altın Küre ödülünü kazandı. Aynı yıl ilk uzun metrajlı sinema filmi yönetmenliğini deneyimini Whip It adlı filmle yaşadı. Sonrasında Büyük Mucize, Karışık Aile ve Seni Şimdiden Özledim gibi filmlerde oynadı. 2015'te Wildflower adlı otobiyografisi yayımlandı.

Gençliğinde fırtınalı bir hayatı olan Barrymore, ilk evliliğini 19 yaşında bar işletmecisi Jeremy Thomas ile yaptı, ancak kısa bir süre sonra boşandılar. Komedyen Tom Green'le 2001-2002 arasında kısa süren bir evliliği daha olan Barrymore, 3. evliliğini Will Kopelman ile 2012-2016 arasında gerçekleştirdi. Bu evlilikten Olive Barrymore Kopelman (d. 2012) ve Frankie Barrymore Kopelman (d. 2014) adlarında 2 çocuğu oldu.

5. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson
Doğum Tarihi: 22 Kasım 1984

Amerikalı oyuncu Scarlett Ingrid Johansson, henüz 10 yaşındayken "North" filmi ile oyunculuğa başladı.

Bir Konuşabilse (Lost in Translation), Maç Sayısı (Match Point), Prestij (The Prestige), Vicky Christina Barcelona gibi filmlerin yanında, Marvel'in süper kahraman filmlerindeki Black Widow rolüyle tanınmıştır. 1984 yılında New York City'de doğdu. Babası Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi. Annesi Melanie Sloan ise Yahudi kökenli bir yapımcıdır. Vanessa, Adrian ve ondan üç dakika sonra doğan Hunter adında kardeşleri vardır.

Film kariyerine 1994 yılı yapımı North filmi ile başladı. O yıllarda Home Alone 3 , Little Girl, Manny & Lo gibi filmlerde oynadı. 1998'de Robert Redford'un The Horse Whisperer filminde dikkat çekmeye başladı. 2001'de Ghost World ve 2003'te Lost in Translation filmleriyle yetişkin rollerine geçiş yapmaya başladı. 2005'te Woody Allen'ın Maç Sayısı filminde oynadı. 2006'da Christopher Nolan'ın Prestij filminde Olivia, 2008'de The Other Boleyn Girl'de Mary rollerini aldı. Iron Man 2 ile başlayan bir dizi Marvel filminde Natasha Romanoff / Kara Dul karakterine hayat verdi. 2013'te ise Spike Jonze'un beğenilen filmi Aşk'ta (Her) gelişmiş bir işletim sistemi olan Samantha'yı seslendirdi. 2014'te Lucy, 2017'de Kabuktaki Hayalet (Ghost in the Shell) filmlerindeki başrolleriyle aksiyon filmlerindeki başarısını sürdürdü.

2008-2011 yılları arasında Kanadalı aktör Ryan Reynolds'la evli kaldı. 2014'le 2017 arasında ikinci evliliğini yaptığı Fransız gazeteci Romain Dauriac ile birlikteliğinden 2014 doğumlu Rose Dorothy Dauriac adında bir kızı bulunmaktadır. Johansson şu anda komedyen ve oyuncu Colin Jost ile evli.

6. Kirsten Dunst

Kirsten Dunst
Doğum Tarihi: 30 Nisan 1982

Amerikalı oyuncu Kirsten Caroline Dunst, yedi yaşındayken "New York Üçlemesi" filminde rol aldı. Çocuk oyunculuk kariyeri oldukça dolu olan Dunst, "Küçük Kadınlar" ve "Vampirle Görüşme" filmleriyle küçük yaşta ünlendi.

Sam Raimi'nin Örümcek Adam (Spider Man) üçlemesinde canlandırdığı Peter Parker'ın sevgilisi Mary Jane Watson rolüyle hatırlanmaktadır. Çok küçük yaşlardan bu yana sinema dünyasında olan Dunst, Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire), Masumiyetin İntiharı (The Virgin Suicides), Gençlik Ateşi (Bring it On), Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ve Melancholia gibi filmleri ile de tanınmaktadır.

Dunst New Jersey'de dünyaya geldi. Daha üç yaşındayken bir Ford reklamı sayesinde kamerayla tanışan Dunst, 1989 yılına kadar modellik yapmayı ve reklam filmlerinde rol almayı sürdürdü. 1989'da Woody Allen'ın “ New York Stories ”inde aldığı ufak rol sayesinde sinema dünyasına adım atan Dunst, bu rolü sayesinde 1990’da “Bonfire of the Vanities” isimli film için teklif aldı. Tom Hanks’le birlikte rol alan küçük aktris filmde Hanks’in kızını canlandırıyordu. 1993 yılında o zaman 11 yaşında olan Dunst’a Vampirle Görüşme (Interview with the Vampire) filminde Claudia’yı canlandırmak üzere elemelere katılması teklifi yapıldı. 5000’in üzerinde adayın katıldığı elemelerde, yönetmen Neil Jordan’ın tercihi Dunst’tan yana oldu. Bazı sinemaseverler, Dunst’un filmdeki abartılı performansından hoşlanmasalar da Dunst, Brad Pitt’le öpüşme sahnesi dışında rolünden son derece hoşnuttu. Bu filmle yakaladığı başarıya, aynı yıl rol aldığı Küçük Kadınlar (Little Women) filmindeki uçarı Amy rolündeki başarısı da eklenince aktris kendisini Hollywood’un önde gelen çocuk oyuncuları arasına kabul ettirdi. 1995 yılında, başrolünde Robin Williams’ın yer aldığı fantastik macera filmi Jumanji'de Judy Shepherd karakterini canlandıran aktris, pek çok çizgi filmde de seslendiricilik yaptı. Bunlar arasında 1997 yılı yapımı Anastasia da bulunuyordu. Aynı yıl Barry Levinson'ın başarılı filmi “Wag the Dog”da önemli bir rol üstlenen Dunst, 1998 yılında da “ Small Soldiers ” isimli aksiyon-bilim kurgu filminde Christy Fimple rolüyle kamera karşısına geçecekti.

1999 yılı, Dunst'un kariyerinde önemli bir dönüm noktası oldu. Çünkü artık çocuk rolleri yerine genç kadın rolleri için teklifler almaya başlamıştı. Michael Patrick Jann’ın yönettiği komedi filmi "Drop Dead Gorgeous"ta küçük bir kasabanın güzellik yarışmasına katılan Amber Atkins’i canlandırdıktan sonra, Michelle Williams ile birlikte rol aldığı "Dick"te Watergate Skandalı'nı ortaya çıkaran kızlardan biri olarak rol aldı. 2000 yılı Dunst’ın sinema kariyeri için önemli bir yıl oldu. Jeffrey Eugenides’ın bir öyküsünden Sofia Coppola tarafından beyaz perdeye uyarlanan Masumiyetin İntiharı'ndaki (The Virgin Suicides) Lux Lisbon performansı pek çok eleştirmenin dikkatini çekti. Yine aynı yıl "Bring It On" (Gençlik Ateşi) filmindeki rolüyle de başarısını pekiştirdi. 2000 yılı Temmuz ayında Los Angeles’taki Notre Dame Lisesi’nden mezun olan aktris, 2001 yılında gösterime giren Herkes Onu İster (Get Over it) filminde terk edilmiş aşık Berke Landers'in derdine deva olan küçük kız kardeş Kelly Woods’u canlandırdı. Ardından John Stockwell’in yönettiği "Crazy/Beautiful" isimli romantik film ile Peter Bogdanovich’in "The Cat’s Meaw" isimli gerilim filminde rol aldı.

2002 yılında Marvel Comic'in sevilen çizgi karakteri "Spider Man"in Sam Raimi yönetimindeki sinema uyarlamasında Örümcek Adam / Peter Parker'ın aşık olduğu Mary Jane rolüyle kamera karşısına geçti. 2004 ve 2007'de vizyona giren serinin ikinci ve üçüncü filmlerinde de aynı rolle izleyicilerle buluştu ve artık oyunculuktaki başarısını iyice kanıtladı. Daha sonraki yıllarda yer aldığı diğer önemli yapımlar arasında 2004 yılında Wimbledon ve Sil Baştan (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), 2005 yılında Elizabethtown ve 2006 yılında Marie Antoinette ve 2012'de Bekarlığa Veda (Bachelorette) sayılabilir. 2011'de oynadığı, Danimarkalı yönetmen Lars von Trier'in Melankoli (Melancholia) filmi 2012 Cannes Film Festivali'nde yarıştı. Lars von Trier, Yahudilerle ilgili yaptığı açıklamalarla çok büyük tepki toplarken film yarışmadan çıakrılmadı. Ve Robert De Niro'nun başkanlığını yaptığı festival jürisi, Dunst'a bu filmdeki Justine rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü layık gördü.

Güzel oyuncu, 2011 yılında Alman vatandaşlığı alarak ABD ve Almanya'nın çifte vatandaşı oldu. Aynı yıl Istancool 2011 festivali kapsamında Türkiye'ye de gelen Dunst, Nurgül Yeşilçay'la yaşadığı tartışma sonucu ülkemizde gündeme gelmişti. Geçmişte birlikte çalışma fırsatı bulduğu Jake Gyllenhaal ve Garrett Hedlund un yanısıra Razorlight grubunun solisti Johnny Borell ile birliktelikler yaşayan Dunst, Fargo dizisinin setinde tanıştığı Jesse Plemons ile evlendi.

7. Zendaya Coleman

Zendaya Coleman
Doğum Tarihi: 1 Eylül 1996

Zendaya, henüz 14 yaşındayken Disney Channel'ın Haydi Çalkala (Shake It Up!) dizisindeki Raquel "Rocky" Blue rolüyle ünlendi.

1996'da Oakland'da Afrika kökenli bir baba (Samuel David Coleman) ve beyaz Amerikalı bir annenin (Claire Marie Stoermer) kızı olarak dünyaya gelmiştir. Babasının önceki evliliğinden 5 üvey kardeşi vardır. Çocukluk yıllarında oyunculuk ve dansla ilgilendi. 2010'da başlayan Shake It Up sayesinde büyük şöhret kazandı. Shake It Up sonrasında 2015'te başlayan bir başka Disney dizisi K.C. Undercover'da, aynı adlı liseli ajanı canlandırmıştır. 2017'de sinema tarafında da önemli işler yapmaya başladı. Yeni örümcek adam filmi Spider-Man: Homecoming'de Michelle "MJ" Jones'u, Hugh Jackman'ın başrolde olduğu Muhteşem Showman'de (The Greatest Showman) de Anne Wheeler karakterlerini canlandırdı.  

8. Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris
Doğum Tarihi: 15 Haziran 1973

Amerikalı oyuncu Neil Patrick Harris, henüz 15 yaşındayken "Clara's Heart" ve "Purple People Eater" filmleri ile ilk oyunculuk deneyimini yaşadı. Üstün zekâlı bir çocuk doktoru canlandırdığı "Doogie Howser Md" dizisi ile tanınmaya başladı.

Emmy ve Altın Küre adayı olmuş Harris'in, canlandırdığı önemli karakterler arasında Doogie Howser, M.D., Starship Troopers'da Albay Carl Jenkins ve How I Met Your Mother dizisindeki kadın avcısı Barney Stinson yer alır. Harris Kasım 2006 yılında gay olduğunu açıkladıktan hemen sonra Eylül 2007'de partneri David Burtka ile Emmy Ödülleri'ne katılmıştır. 2004 yılından beri süren ilişkilerini, 2011 yılında taşıyıcı bir anneden evlat edindikleri ikiz bebekleriyle süslemişlerdir. Bebekleri Gideon Scott ve Harper Grace Ekim 2010'da dünyaya gelmiştir. Harris, canlandırdığı karakteri Barney Stinson gibi bir sihirbazlık hayranıdır.

9. Keira Knightley

Keira Knightley
Doğum Tarihi: 26 Mart 1985

Keira Christina Knightley, İngiliz oyuncu. 5 yaşındayken "Screen One"da küçük bir rol oynayan Knightley, 14 yaşında Sabé olarak rol aldığı "Yıldız Savaşları Bölüm I: Gizli Tehlike" ile adını duyurdu.

1985'te Londra'nın Teddington bölgesinde doğdu. Tiyatro oyuncuları Will Knightley ve Sharman Macdonald'ın 2. çocuğuydu. Caleb adlı bir ağabeyi vardır. 8 yaşında ülkesinde televizyon filmlerinde oynamaya başladı. Amerikalı değil İngiliz olması bir star haline dönüşmesini engelleyen bir faktör gibi görünse de, 1999'da yeniden çevrilmeye başlanan Yıldız Savaşları filminin ilkinde küçük bir rol (Kraliçe Amidala'nın yerine geçen nedime) olarak kendini gösterdi. Ama parladığı rol, hiç beklenmedik bir filmdi. Hintli kadın yönetmen Gurinder Chadhanın futbolcu olmak isteyen Hintli bir kızın hikayesini anlattığı küçük bütçeli 'Bend it Like Beckham' (Hayatımın Çalımı Beckham) filminde oynayarak birden sadece İngiltere'de değil bütün dünyada adını duyurdu. Öyle ki, ünlü Amerikalı yapımcı Jerry Bruckheimer, ona Karayip Korsanları filminde baş kadın oyuncu rolünü verdi. Johnny Depp ve Orlando Bloom ile oynadığı bu filmin büyük bir başarı elde etmesiyle dünya çapında meşhur bir yıldız haline geldi.

2003'te Love Actually'de Juliet rolünde oynadı. Yönetmenliğini Joe Wright'ın yaptığı Jane Austen'ın Gurur ve Önyargı kitabından uyarlanan Aşk ve Gurur isimli 2005 yapımı filmde canlandırdığı Elizabeth Bennet rolü ile Oscar, Altın Küre, ve Satellite ödüllerine aday gösterildi. 20 yaşında Oscar'a aday gösterilen Knightley, o zaman için En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne en genç aday gösterilen 3. kişi oldu. 2007'de yine bir dönem filmi olan Kefaret'te (Atonement) başrolü James McAvoy'la paylaştı. 2012'de Anna Karenina uyarlamasında Anna'yı canlandırdı. 2013'te Amerika'da hayata tutunmaya çalışan genç bir İngiliz müzisyeni canlandırdığı Begin Again'de, Mark Ruffalo ve Maroon 5'ın solisti Adam Levine'la oynadı. Jack Ryan: Shadow Recruit, The Imitation Game, Everest, Collateral Beauty, Colette filmlerinde başrolde oynadı. 2013'te müzisyen James Righton'la evlenen Knightley, 2015 yılında Edie adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

10. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio
Doğum Tarihi: 11 Kasım 1974

Amerikalı oyuncu, Leonardo Wilhelm DiCaprio, kariyerine 17 yaşındayken "Mahluklar 3"isimli düşük bütçeli korku filmi ile başladı.

21. yüzyılın en önemli aktörlerinden biri olarak kabul edilen DiCaprio, toplamda milyarlarca dolar gişe geliri elde eden filmlerde oynadı. 1974'te Los Angeles, Kaliforniya'da dünyaya geldi. Almanya doğumlu annesi Irmelin sekreterdi, İtalyan kökenli babası George DiCaprio ise karikatür sanatçısıydı. Anne Irmelin, Floransa'daki Uffizi müzesinde DaVinci'nin eserlerini incelerken, henüz doğmamış olan Leonardo'nun tekmelerine maruz kalınca, oğluna Leonardo ismini koymaya karar vermiştir. Wilhelm ise büyükbabasının adıydı. Ancak Leonardo bir yaşındayken annesi ve babası ayrıldılar. DiCaprio annesiyle büyüdü, hatta çocukluğunun bir bölümünü büyükannesi ve büyükbabasıyla birlikte Almanya'da yaşadı. Üvey abisi Adam Farrar da aktördür.

Çocukluk yıllarında birçok reklam filminde oynadı. Corinne A. Seeds University Elementary School, Center for Enriched Studies ve John Marshall High School'u bitirdi. İlk büyük çıkışını 1991'de Growing Pains adlı TV dizisiyle yaptı. Ardından This Boy's Life filminde Robert De Niro ile başrolü paylaştı. Bu rol için 400 tane yaşıtı arasından bizzat De Niro tarafından seçildi. 1993'te What's Eating Gilbert Grape filminde Johnny Depp'in özürlü kardeşini canlandırdı. 1995'te ise Günlük (The Basketball Diaries) filmiyle ne kadar yetenekli olduğunu tekrar kanıtladı.  1996'daki Baz Luhrmann filmi Romeo ve Juliet'te Romeo'yu canlandırdı, performansı sayesinde Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı kazandı.

1997'de Titanic filmiyle yıldızlığa adım attı ve en çok tanınan aktörler arasına girdi.  2005'te ise Göklerin Hakimi filmiyle En İyi Aktör (Drama) dalında Altın Küre aldı. 2013 yapımı Para Avcısı filmiyle bir kez daha Altın Küre aldı. 2015'te rol aldığı Diriliş (The Revenant) filmiyle 5. oyunculuk adaylığında ilk kez Oscar ödülünü kucakladı. Ayrıca Altın Küre ve BAFTA gibi birçok başka ödülü de kazandı. Özel hayatı magazin basını tarafından çokça yazılıp çizilen DiCaprio, Gisele Bündchen ve Bar Refaeli başta olmak üzere birçok mankenle ilişkiler yaşadı.