En İyi Keira Knightley Filmleri!

Yetenekli oyuncu Keira Knightley, bugün 39 yaşında!

Doğum adıyla Keira Christina Righton, 26 Mart 1985 tarihinde İngiltere'de dünyaya geldi. Tiyatrocu ve sinemacı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Knightley, genelde dönem filmlerindeki başarılı performanslarıyla aklımıza kazındı. 20 yaşında "Aşk ve Gurur" ile Oscar'a aday gösterilerek 'En İyi Kadın Oyuncu' Akademi Ödülü'ne aday gösterilen en genç 3. kişi oldu. 2013 yılında James Righton ile evlendi. 

Biz de doğum gününde Keira Knightley'nin en beğendiğimiz filmlerini listeledik!

İyi seyirler.

1. Aşk ve Gurur

Orijinal İsmi: Pride And Prejudice

Süre: 127dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Joe Wright
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere , Fransa

18. yüzyıl sonlarında, sınıf bilincinin hakim olduğu İngiltere'de beş kız kardeş olan Bennet'lar - Elizabeth veya Lizzie, Jane, Lydia, Mary ve Kitty, annelerinin iyi bir koca bulup geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyütülmüşlerdir. Fakat, neşeli ve zeki bir mizaca sahip olan Elizabeth, kendisine düşkün olan babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşamak için çabalamaktadır.

2. Tehlikeli İlişki

Orijinal İsmi: A Dangerous Method

Süre: 99dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: David Cronenberg
Yapımı: 2011 - Almanya , İngiltere , İsviçre , Kanada

The Talking Cure isimli tiyatro oyunundan uyarlanan film; Freud ve öğrencisi Jung'un ilişkisi çerçevesinde psikanalizin doğuş sürecini ve bu iki büyük ismi karşı karşıya getirecek olan 18 yaşındaki genç kadın Sabina'nın öyküsünü anlatıyor. Sabina Spielrein histeri nöbetleri yüzünden akıl hastanesine yatmıştır. Bunun kökeninde çocukken babasından gördüğü şiddet bulunmaktadır. Hastanede genç doktor Carl Jung'un hastası olur. Jung, Sigmund Freud'un psikanaliz tekniğinin büyük bir hayranıdır. Sabina ile Carl arasında, Carl'ın evli olmasına rağmen bir aşk doğar. Ancak öte yandan, aralarında halef-selef ilişkisi olan Jung ve Freud arasındaki giderek derinleşecek olan bir fikir ayrılığı kendini göstermeye başlamıştır.

3. Karayip Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

Orijinal İsmi: Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl

Süre: 143dk
Yönetmen: Gore Verbinski
Yapımı: 2003 - ABD

Hafif üçkağıtçı fakat bir o kadar da sevimli Kaptan Jack Sparrow’un korsanlık yaşamı, düşmanı kurnaz Kaptan Barbossa’nın, gemisi Siyah İnci’yi çalmasıyla altüst olur. Bu da yetmezmiş gibi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına saldırır ve belediye başkanının güzeller güzeli kızı Elizabeth’i kaçırır. Kızı kurtarmak ve Siyah İnci’yi yeniden ele geçirmek amacıyla Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will ve Jack güçlerini birleştirirler. Will’in bilmediği ise lanetli bir hazinenin Barbossa’nın kaderini nasıl değiştirdiği ve onu ve mürettebatını nasıl sonsuza kadar ölümsüz olarak yaşamaya mahkum ettiğidir.

4. Düşes

Orijinal İsmi: The Duchess

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Saul Dibb
Yapımı: 2008 - ABD , Belçika , İngiltere , Fransa , İtalya

On sekizinci yüzyıl sonlarında geçen filmde, dönemin en güzel ve karizmatik kadınlarından olan Düşes Georgiana Cavendish yaşadığı aşk, müsrifliği ve politikaya el atması sonucunda itibarını kaybeder. Devonshire Dükü ile evli olmasına rağmen Earl Grey ile yasak aşk yaşaması, en iyi arkadaşı Leydi Bess Foster, kocası ve kendisi arasında karmaşık bir ilişkiye dönüşür.

5. Anna Karenina

Orijinal İsmi: Anna Karenina

Süre: 130dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: Joe Wright
Senarist: Tom Stoppard
Yapımı: 2012 - ABD , İngiltere

Yüksek bir sosyal konuma sahip Anna Karenina, erkek kardeşi Oblonsky’den evliliğini kurtarmasına yardım etmesine dair aldığı mektup üzerine Moskova’ya hareket eder. Yolculuk sırasında tanıştığı Kontes Vronsky’nin oğlu, subay Vronsky ile karşılaşır, aralarında bir çekim oluşur. Anna, St. Petersburg’a döndüğünde Vronsky de peşinden gelir. Başlayan tutkulu aşk, halk arasında skandal yaratır.

6. Kefaret

Orijinal İsmi: Atonement

Süre: 123dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Joe Wright
Yapımı: 2007 - ABD , İngiltere , Fransa

1935 yazının en sıcak gününde, on üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia'nın soyunup yazlık evlerinin bahçesindeki küçük havuza girdiğini görür. Tıpkı Cecilia gibi Cambridge'den yeni dönmüş olan çocukluk arkadaşı Robbie Turner de kızı gözlemektedir. O gün sona ermeden bu üç gencin hayatı bir daha düzelmemek üzere değişmiş olacaktır. Robbie ile Cecilia başlangıçta hayal bile etmedikleri bir sınırı aşacak ve küçük kızın hayal gücünün kurbanı olacaklardı. Başkalarına ait sırlara tanık olan Briony, bir suç işleyecek ve bu suçun kefaretini ödemek için ölene kadar çabalayacaktır. Booker Ödüllü yazar Ian McEwan'ın en yetkin kitabı olan Kefaret, edebiyat çevrelerinin alkışladığı bir başyapıt. Çocukluğu, aşkı, savaşı, İngiliz toplumunu ve sınıf ayrımını akıcı, etkileyici bir anlatımla sunarken utanç ve bağışlama, kefaret ve günahları hoşgörmenin güçlüğü üzerinde düşünmeye yöneltiyor.  

7. Karayıp Korsanları: Siyah İnci'nin Laneti

Orijinal İsmi: Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl

Süre: 143dk
Yönetmen: Gore Verbinski
Yapımı: 2003 - ABD

Hafif üçkağıtçı fakat bir o kadar da sevimli Kaptan Jack Sparrow’un korsanlık yaşamı, düşmanı kurnaz Kaptan Barbossa’nın, gemisi Siyah İnci’yi çalmasıyla altüst olur. Bu da yetmezmiş gibi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına saldırır ve belediye başkanının güzeller güzeli kızı Elizabeth’i kaçırır. Kızı kurtarmak ve Siyah İnci’yi yeniden ele geçirmek amacıyla Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will ve Jack güçlerini birleştirirler. Will’in bilmediği ise lanetli bir hazinenin Barbossa’nın kaderini nasıl değiştirdiği ve onu ve mürettebatını nasıl sonsuza kadar ölümsüz olarak yaşamaya mahkum ettiğidir.

8. Begin Again

Orijinal İsmi: Can A Song Save Your Life?

Süre: 104dk
Yönetmen: John Carney
Senarist: John Carney
Yapımı: 2013 - ABD

New York'ta büyük bir müzik yapım şirketinin kurucusu olan, ancak başarılı günleri geride kalmış, üstelik ailesiyle sorunlar yaşayan prodüktör Dan Mulligan şirketteki işinden de çıkarılmıştır. Müthiş bir moral bozukluğuyla gittiği mekanda, kendi yazdığı bir şarkısını söyleyen İngiliz Gretta James'in performansından çok etkilenir ve birlikte bir albüm çıkarmak istediğini söyler. Yıldızı parlayan şarkıcı sevgilisinden yeni ayrılan, esasen söz yazarı olan Gretta, önce pek istemese de teklifi kabul eder. Ancak kayıt için bir stüdyo bulamayan ikili, yanlarındaki yetenekli müzisyenlerle birlikte New York'un birçok açık hava mekanında şarkılarını kaydetmeye başlayacak ve aralarında sağlam bir bağ kurulacaktır. 

9. Aşkın Kıyısında

Orijinal İsmi: The Edge Of Love

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik , Tarih
Yönetmen: John Maybury
Senarist: Sharman Macdonald
Yapımı: 2008 - İngiltere

Galler doğumlu ünlü şair Dylan Thomas'ın hayatından bir kesit sunan film, Caitlin ile evli olan Thomas'ın Vera isminde bir kadına aşık olmasını, sonradan iki kadın arasında gelişen dostluğu ve üçlü arasındaki farklı ilişkiyi anlatıyor.

10. Domino

Orijinal İsmi: Domino

Süre: 127dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yönetmen: Tony Scott
Yapımı: 2005 - İngiltere , Fransa

Domino Harvey varlıklı bir ailenin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Fakat bu hayat tarzı kendisine çok ters gelmektedir. Küçük yaşlarda sosyetik yaşam tarzına karşı çıkmaya başlamıştır. 8 yaşında babasının ölümünden sonra, annesi Domino'yu yatılı okula verir. Bu Domino'nun ateşli doğasını bastıramamıştır. Ve Domino sonunda ödül avcısı olmaya karar verir. Çılgın kişiliği ve yaşam tarzı sayesinde genç yaşında efsanevi bir ödül avcısı olmayı başarmıştır.