En İyiden En Kötüye Zendaya Filmlerini Sıraladık!

1 Eylül 1996 doğumlu yetenekli oyuncu Zendaya, bugün 27 yaşına giriyor!

Kariyerine henüz çocukken Disney channel dizisi "Shake It Up!"ta hem oyunculuk hem de dans yeteneklerini sergileyerek başlayan Zendaya, 2017'de "Muhteşem Showman" ve "Örümcek-Adam: Eve Dönüş" filmlerinde yer alarak kariyerini daha farklı bir yönde ilerletmek istediğini gösterdi. Biz de Zendaya'nın  kariyeri boyunca yer aldığı filmleri en sevdiğimizden en az başarılı bulduğumuza doğru sıraladık!

1. Dune

Orijinal İsmi: Dune

Süre: 155dk
Yönetmen: Denis Villeneuve
Yapımı: 2021 - ABD

Mitsel ve yoğun bir kahramanlık yolculuğunu anlatan “Dune”, Paul Atreides’in hayatını odağına alıyor. Zeki ve yetenekli olan Atreides’in kaderi düşündüğünden çok uzaklara uzanacaktır. Kaderini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolda evrenin en tehlikeli gezegenine gitmeli, halkının ve ailesinin geleceğini güvenceye almalıdır. Gezegenin ve büyük ihtimalle tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan Dune Gezegeni’nin kaynakları için kötü güçler ile çatışmalar başladığında, korkusuna galip olanın kazanacağı bu savaş çok yakındır.

2. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Orijinal İsmi: Spider-Man: No Way Home

Süre: 148dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2021 - ABD

Filmde Örümcek-Adam'ın gerçek kimliğinin Peter Parker olarak ortaya çıkmasından sonra gelişen olaylar konu ediniliyor. Peter, kimliğinin ortaya çıkmasından sonra büyük suçlamalarla karşı karşıya kalır. Medyanın baskısı altında kalınca yakınındakiler de tehlikeye girer, bunun üzerine Peter, çözümü Doktor Strange'in kapısını çalmakta bulur. Strange'in yaptığı büyü ile istediğine ulaşmayı planlasa da, gerçeklikte değişime neden olan bu büyü ile birlikte Peter ve Örümcek-Adam'ın (çoğumuz için tanıdık) yeni düşmanları ortaya çıkacaktır.

3. Örümcek-Adam: Eve Dönüş

Orijinal İsmi: Spider-Man: Homecoming

Süre: 133dk
Yönetmen: Jon Watts
Yapımı: 2017 - ABD

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı filmindeki olayların ardından genç Peter Parker (Tom Holland), Tony Stark'ın (Robert Downey Jr.) gözetimi altında hem Avengers ekibinin bir üyesi olmaya, hem de lise öğrenimini sürdürmeye çalışmaktadır. Süper yeteneklerini sıradan bir lise öğrencisi bedeninde hazmetmeye çalışan Parker, bir anda ortaya çıkan kötü kalpli Adrian Toomes yani Vulture'ı (Michael Keaton) durdurmaya çalışırken büyük felaketlerin kıyısından dönülür. Henüz Tony Stark'ın tamamen güvenini kazanamamış Peter Parker, süper kahraman olmanın gerçekten ne olduğunu anlamaya başladığında Vulture ile tekrar karşılaşacaktır. 

4. Örümcek Adam: Evden Uzakta

Orijinal İsmi: Spider-Man: Far From Home

Süre: 129dk
Yönetmen: Jon Watts
Senarist: Stan Lee
Yapımı: 2019 - ABD

Örümcek Adam: Evden Uzakta, Marvel Sinematik Evreninde geçen ikinci Örümcek Adam filmi. Filmde Avengers: Endgame sonrası yaşadığı kayata adapte olmaya çalışan Peter Parker, bir yandan da özel hayatı ve süper kahraman kimliği arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Örümcek Adam olarak yaşadığı hayattan bir süre uzaklaşmak için Avrupa'ya bir okul gezisine katılan Peter'ın peşini ''Örümcek Adam Sorumlulukları'' o kadar da kolay bırakmayacaktır.

5. Muhteşem Showman

Orijinal İsmi: The Greatest Showman

Süre: 105dk
Tür: Dram
Yönetmen: Michael Gracey
Yapımı: 2017 - ABD

Eşi Charity ve 2 küçük kızıyla sıradan bir hayat yaşayan P.T. Barnum (Hugh Jackman), ailesine daha müreffeh bir hayat yaşatamamanın verdiği üzüntüyü her gün hissetmektedir. Bir akşam kızlarıyla konuşurken aklına bir fikir gelir: Daha önce hiç görülmemiş şeyleri, insanlarla buluşturacaktır. Bu fikir ilk başta pek kabul görmese de kurucusu olduğu sirk, aldığı birçok tepkiye rağmen müthiş bir başarı kazanacaktır. Muhteşem Showman filminde P.T. Barnum'un dünyaca ünlü sirkini kurma öyküsü anlatılıyor.

6. Küçük Ayak

Orijinal İsmi: Smallfoot

Süre: 96dk
Yapımı: 2018 - ABD

Migo adında bir Yeti, günün birinde düşen bir uçağın pilotunu görmüş, 'küçük ayak' efsanesinin gerçek olduğuna inanmıştır. Ancak diğer Yetiler kendisine inanmayınca iddiasını kanıtlamak için insanların dünyasına doğru maceralı bir yolculuğa çıkmaya karar verir.

7. Malcolm & Marie

Orijinal İsmi: Malcolm & Marie

Süre: 106dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sam Levinson
Senarist: Sam Levinson
Yapımı: 2021 - ABD

Bir film yapımcısı olan Malcolm, kız arkadaşı Marie ile birlikte çok önemli bir filminin galasından eve dönmüştür. İkili evde filmin eleştirmenlerden alacağı tepkileri beklerken geçmiş hakkında konuşmaya başlarlar. Çok geçmeden Malcolm ve Marie arasındaki ilişki, geçmişlerinin hesaplaşmaları ile sınanmaya başlar.

8. Space Jam: Yeni Efsane

Orijinal İsmi: Space Jam: A New Legacy

Süre: 116dk
Yönetmen: Malcolm D. Lee
Yapımı: 2021 - ABD

İlk filmin bıraktığı mirası devam ettiren filmde, bu kez NBA şampiyonu ünlü baskeybolcu LeBron James'i izliyoruz. LeBron, dijital bir boyutta hapsedilen oğlunu kurtarmak için tıpkı ilk filmde Michael Jordan'ın yaptığı gibi Looney Tunes üyeleri ile işbirliği yapmak zorundadır. Bu sefer rakip, zorlu Goons takımıdır.